Sănătatea intimă este o preocupare pentru fiecare femeie. Vaginul găzduiește peste 580 de bacterii care formează flora vaginală și care își au rolul său în protejarea sănătății intime. În cazul în care echilibrul este perturbat și bacteriile se înmulțesc prea rapid, apar probleme precum vaginoza bacteriană și alte infecții, care generează disconfort și afectează calitatea vieții femeilor.
Așadar, hai să descoperim care sunt cele mai importante 3 aspecte ale sănătății tale intime, care-ți vor permite să previi orice mancarimi in zona intima sau oricare alte simptome neplăcute!
1. Păstrează echilibrul în igiena vaginală!
Igiena intimă face parte din rutina zilnice a fiecărei femei și trebuie abordată cu grijă. Este clar că nu trebuie să neglijezi igiena, acest lucru poate duce la acumularea bacteriilor și va crește riscul de infecții. Totodată, nu este bine să exagerezi, acest lucru va perturba flora vaginală și va provoca iritații. Este important să găsești un echilibru în curățarea vulvei și în igiena vaginală pentru a menține un mediu echilibrat în zona intimă.
Acestea fiind spuse, este recomandat să-ți cureți vulva în exterior de 1-2 ori pe zi, folosind doar apă și un gel intim natural. Acest lucru este suficient pentru a îndepărta impuritățile fără a afecta echilibrul natural al florei vaginale. Evită să utilizezi săpunurile parfumate, pentru a preveni iritațiile!
2. Îngrijirea intimă în timpul menstruației
Este surprinzător cât de puțin se vorbește despre riscurile potențiale la care ne expun produsele menstruale convenționale. Acestea pot conține ingrediente toxice, precum vopseluri și fibre sintetice, care uneori nu sunt nici măcar trecute pe etichetă.
Înainte de a folosi un produs menstrual, precum absorbant sau plasture menstrual, citește eticheta! Alege doar produse cu ingrediente 100% pure, pe care le cunoști și care sunt sigure pentru zona intimă! Printre opțiunile recomandate se numără absorbantele din bumbac organic și tampoane bumbac de la Enroush. Acestea sunt subțiri, respirabile, super flexibile și asigură un nivel optim de confort în timpul menstruației.
Disponibile în trei niveluri de absorbție, aceste produse sunt adaptate pentru fiecare tip de flux menstrual, oferind femeilor încrederea de care au nevoie în perioada menstruației.
3. Oferă-i corpului alimentele nutritive de care are nevoie!
Microbiomul vaginal este un ecosistem complex, format dintr-o varietate impresionantă de bacterii, iar printre cele mai importante se numără lactobacilii. Acești microorganisme reprezintă aproximativ 90-95% din populația totală de bacterii din vagin. Studiile recente au demonstrat că o dietă dezechilibrată poate avea un impact negativ asupra populației de lactobacili din vagin, în timp ce alimentele nutritive pot susține această populație.
Prioritizează sănătatea ta intimă! Este timpul să acorzi o atenție sporită modului în care ai grijă de vaginul tău. De el depinde în mare parte buna ta dispoziție, fertilitatea și sănătatea sexuală.