marți, aprilie 23, 2024
AcasăNewsCe a găsit Ciucu la Sectorul 6: "Avem la Primărie peste 3.000...

Ce a găsit Ciucu la Sectorul 6: „Avem la Primărie peste 3.000 de angajați. Sunt angajate familii întregi, sunt clanuri“

-

Ciprian Ciucu, noul primar liberal al Sectorului 6 din București, a descris la HotNews, într-un interviu, ce a găsit după administrația PSD la preluarea mandatului în Primărie. Edilul a confirmat, practic, cu cifre concrete, tot ceea ce se știa deja de către toți bucureștenii: că administrația publică băltește într-un haos de nedescris, unde banii sunt aruncați pe fereastră fără nicio grijă sau responsabilitate, iar neamurile se angajează unele pe altele pe criterii de clan, și nu de competență.

Noul primar a povestit că, din bugetul actual, 200 de milioane de lei se duc la salarii și numai 100 de milioane la investiții! În total, spune Ciprian Ciucu, primăria și companiile din subordine numără peste 3.000 de angajați! În foarte multe cazuri este vorba de familii întregi, adevărate clanuri.

„Primăria are undeva, la 250 de angajați, dar eu mă refer la toate instituțiile subordonate și mergem undeva, la peste 3.000 de angajați. Numai polițiști locali am 400!“

Într-o postare pe contul său de Facebook, în cursul zilei de marți, primarul Sectorului 6 a întărit ideile din interviul acordat Catiușei Ivanov, la HotNews: „Nici nu vă imaginați ce lipsă de preocupare pentru cheltuirea eficientă a banului public am găsit la PS6.

Contracte diferite de pază și la ADP (parcuri) și la Administrația Școlilor și la Piețe, asta deși avem 400 de polițiști locali.

- Advertisement -

Contracte de închiriere de sedii deși avem în proprietate/administrare sedii care stau goale.

Contracte de salubritate cu operatori diferiți la fiecare administrație/direcție din subordinea Consiliului Local.
Contracte, peste contracte, peste contracte pentru te miri ce. 98 de mașini cu șoferi, cu revizii tehnice, din care 56 (cat de cât justificate) la poliția locală. Puține autoutilitare si multe Dustere.
Și în acest timp nu avem bani de investiții. Îmi dedic acest sfârșit de an pentru a elimina această risipă, voi tăia cheltuielile inutile, voi păstra banii pentru invesții. Cred ca săptămâna viitoare voi finaliza planul de investiții și vi-l voi prezenta“.

În interviu, Ciucu a povestit că a fost la Oradea, unde a studiat modul de a face administrație al celui mai eficient edil din România, Ilie Bolojan (fost primar al orașului Oradea devenit, pe 27 septembrie, președintele Consiliului Județean Bihor). Liberalul de la Sectorul 6 spune că ia în calcul aplicarea metodei Bolojan, respectiv restructurarea schemei de personal și concedieri masive: „Da, nu mă feresc să o zic. Am venit de la Oradea, am avut de unde să învăț. Și eu sunt dator să redirecționez acești bani către calitatea vieții oamenilor din Sectorul 6, deci am nevoie de investiții. Trebuie să continui programul de reabilitare termică, trebuie să construiesc cel puțin 8 școli și alte creșe și grădinițe, vreau să fac o bază sportivă, vreau să amenajez Insula Lacului Morii. Primăria are undeva, la 250 de angajați, dar eu mă refer la toate instituțiile subordonate și mergem undeva, la peste 3.000 de angajați. Numai polițiști locali am 400, numai la DGASPC am 1.200, fără asistenți maternali, care sunt încă 800!“.

„Acum se agită sindicatele! Eu sunt lupul ăla rău care vrea să termine cu viața bună la stat. Sunt angajate familii întregi, sunt clanuri“

Soluția restructurării va fi întâmpinată de sindicatele funcționarilor cu o ostilitate extremă, spune Ciucu: “Ce fac? O să vă arăt pe organigramă ce fac. Acum se agită sindicatele, aia fac! Eu sunt lupul ăla rău care vrea să termine cu viața bună la stat. Sunt angajate familii întregi, sunt clanuri. Nu o să mă uit, nu o să mă intereseze, fac analiza funcțională și cu asta basta. O să facem o analiză și vom vedea cu cât reducem. Sunt salarii mari și nu doar pentru lucrători. În total, cam 200 milioane lei pe an. O să vină Ciucu, total nepopular, să întrebe, măi, fraților, câți șoferi aveți? 18. Eu am fost la Oradea și primarul Florin Birta nu avea șofer, conducea el masina. Iar la DGASPC au 18 șoferi cu 18 mașini. Atunci trebuie să fiu mai nepopular și să fac rost de bani pentru investiții. Nu trebuie să beneficieze de acești bani doar unii care au fost angajați pe pile la stat, la Primărie“.

- Advertisement -

Bugetul public este doar un ciur din care se scurg bani prin toate găurile. Exemplele date de noul edil sunt elocvente: „Noi avem bugetul ca în Secolul XIX. Am avut surpriza să văd că nimeni nu a putut să-mi spună ce este în spatele unei linii bugetare. Spun cheltuieli materiale. Bun, dar ce înseamnă asta? Și în spate ai contracte. De exemplu, ADP, în loc să aibă capacități proprii, închiriază. Nu are cisterne și închiriază. Dar luau 3 cisterne de acești bani, de când închiriază. (…)

Am găsit o primărie care nu și-a pus niciodată problema eficientizării fondurilor de care dispune. Dacă ne uităm acum pe buget, avem mai multe subordonate, Administrația Piețelor, Străzilor, Școlilor, DGASPC. Bugetul nostru de investiții este undeva, la 100 de milioane lei, este foarte-foarte mic, raportat la un buget de aproape 1 miliard lei, cât este bugetul Sectorului 6. Am găsit o primărie în care directorii din Direcție nu știu ce se întâmplă la subordonatele care țin de acele Direcții. De exemplu, se fac investiții la școli, la ADP, la DGASPC, dar nu a existat o gândire unitară, un master-plan de investiții care să fie supervizat la nivelul Direcției de Investiții din Primărie.

Mai mult, nu am văzut nicio preocupare pentru cheltuirea banului public. Fiecare Direcție subordonată are contracte pe diferitele servicii de care are nevoie, fără să fie o abordare unitară, cu prețuri diferite. De exemplu, am contracte la Administrația Străzilor, la ADP, la DGASPC. Și aici se putea face o achiziție centralizată. Mai mult, Poliția Locală are 400 de angajați, cea mai mare Poliție Locală din București. Voi publica toate aceste contracte. La angajări a fost o veselie nemaipomenită prin instituție până acum, fără preocupare pentru banul public“.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -