Băsescu recunoaşte că situaţia din România e critică. „Statul de drept este în pericol major!”

1
2828
Traian Basescu, PMP

Fostul preşedinte Traian Băsescu, oscilant în ultima vreme între nevoia de a-şi apăra realizările mandatelor sale (printre care consolidarea statutului de drept) şi dorinţa de a o proteja pe Elena Udrea de „abuzurile” justiţiei, pare să fi ajuns la concluzia că protejarea justiţiei e prioritate ZERO a României de azi. Într-o postare pe Facebook, el recunoaşte că situaţia este cât se poate de gravă:

Orice om normal cu respect pentru statul de drept ar spune că prioritatea pentru Ministrul Justiţiei şi majoritatea PSD-ALDE în justiţie este corectarea celor peste 100 articole constatate de către CCR a fi neconstituţionale din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.
În realitate, Tudorel Toader, Dragnea şi Tăriceanu, în loc să facă o prioritate din corectatea neconstituţionalităţilor din cele două coduri în folosul consolidării statului de drept şi al justiţiabililor, se ocupă de punerea sub control a justiţiei în folosul lor personal şi a partidelor lor, prin ordonanţe de urgenţă.
Vă aduceţi aminte sloganul din 2012 al USL, format din PSD şi PNL, conduse la acea vreme de Victor Ponta şi Crin Antonescu?
<<Nu avem toată puterea până nu avem justiţia>>.
După ultimele ordonanţe de urgenţă ale lui Tudorel Toader se pare că PSD şi ALDE şi-au atins obiectivul, dar avându-i în frunte pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
Socialişti şi liberali uniţi în gânduri şi simţiri au acum toată puterea.
Statul de drept este în pericol major!, scrie Băsescu pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here