O idee ce face mare carieră în această perioadă este aceea că între alegerile de la finalul lui 2024 și cele din mai 2025 nu ar fi nicio diferență, că jocurile sunt cam aceleași, făcute de aceiași păpușari. Sunt, totuși, diferențe, cel puțin una dintre ele fiind calitatea candidaților.
Ceea ce ne-a oripilat pe mulți dintre noi la lista din primul tur al prezidențialelor a fost marea adunătură de impostură și chiar de prostie. Să ne amintim.
1. Călin Georgescu – un mediocru absolvent de Agronomie, recrutat de Securitate ca informator, preluat de serviciile sovietice, mare tocător de bani etichetați și de el mai târziu ca „sorosiști”, un om cu vădite probleme de identitate ce se crede un soi de mântuitor răsărit din „scrierile” geto-dacilor, din legendele lui Alexandru Mitu, din imbecilitățile pentru analfabeți ale lui Osho și din multe alte surse obscure. Dacă un elev, de orice vârstă, ar emite la școală prostiile cu care el și-a ademenit „chemații”, nu ar fi terminat studiile sau ar fi fost îndrumat la o școală pentru copii cu nevoi speciale. Intervenția Rusiei, ilegalitatea campaniei sale electorale și conivența unei părți din servicii, Armată și liderii politici l-au adus în situația de a câștiga primul tur, deși omul nu s-ar califica într-o competiție corectă nici pentru funcția de șef de scară de bloc.
2. Nicolae Ciucă – un militar cu o carieră contestată de cei ce l-au cunoscut în școala militară, ajuns general pe baza unor povești din teatrul de operații spuse parcă de Georgescu; un carierist ce și-a plagiat doctoratul și care s-a luptat din greu cu limba română pentru a ajunge „în slujba țării”. Deși a avut un spate „cât dulapul”, nici nu s-a apropiat de bariera turul 2, bătând imediat în retragere pentru ca inamicul să nu-l întrebe unde sunt banii din campanie.
3. Marcel Ciolacu – un individ ce nu-și găsește diploma de bacalaureat, de care oricum nu a avut nevoie pentru a se califica pentru rolurile de hăitaș la vânătorile lui Hayssam și de „momelnic” la partidele de pescuit ale lui Dragnea. A ajuns președintele celui mai mare partid din România, premier și candidat pentru funcția de președinte. „Cum adică?” Chiar așa! Când „scrim” cum vorbim, reiese că nu știm.
4. George Simion – un ins violent, în care școala urmată, deși de prestigiu, nu a avut nicio șansă de reușită didactică. Un individ ieșit din galerii, din cele de suprafață, un ultras ce a adus violența de pe stadioane în Piață. Putinist dovedit – atât de declarații, cât și de fapte –, Simion a prins gustul banului și face „bișniță” cu locuri pe listele de partid.
5. Elena Lasconi – doar privind spre cei patru de dinainte, a apărut ca o lumină, deși una palidă. S-a dovedit incompetentă pentru funcția pentru care candida, venind de la o zi la alta cu noi dovezi în acest sens.
6. Ludovic Orban – un candidat inteligent, dar prea uzat pentru a mai aglutina astăzi electorat în jurul său.
7. Cristian Diaconescu – candidat inteligent, bun în funcțiile numite, dar cu inapetență pentru politica în contact cu electoratul.
Ceilalați nu contează. Constatăm că doar ultimii doi candidați, fără nicio șansă, s-ar fi putut califica pentru candidatura la prezidențiale. Primii – impostori sau oameni cu probleme medicale. Să-i înglobăm în termenul călduț de corigenți, căci acesta le este nivelul, deși unii se dovedesc a fi chiar repetenți – în sensul că se încăpățânează să repete o experiență care s-a dovedit a fi proastă.
Actuala listă a adus două notabile noutăți, anume prezența a doi candidați ce au fost olimpici internaționali: Nicușor Dan și Daniel Funeriu. Olimpicii sunt acei copii excepționali cu care cei din stirpea impostorilor, din lista de mai sus, pe care îi votați mereu, se împăunează mereu spunând că „ei reprezintă cu adevărat România”. Și voi vă bucurați, vă mândriți că sunteți români și-i votați tot pe impostori pentru că, de regulă și din păcate, olimpicii nu intră în politică.
Să revenim la cei doi olimpici, care la vremea lor v-au făcut să vă simțiți mândri. Ambii au cochetat cu politica la nivel mare: unul a fondat un partid și este primarul Capitalei, celălalt a fost ministru al Educației și consilier al președintelui României. Deci, oameni cu o inteligență validată științific și cu experiență politică destul de solidă. După lista rușinii de data trecută, România poate dovedi că nu este golită total de resurse.
Cum arată în rest lista?
1–2. Crin Antonescu și Victor Ponta – sinistrul cuplu politic din 2012. Nu pot să-i prezint separat fiindcă sunt fețele aceleiași monede care încă are circulație la noi: grivco. După marea ispravă anti-occidentală, primul a primit o vacanță de aproape un deceniu la Bruxelles, iar al doilea a ciupit bani de prin Asia și s-a întreținut cu prietenul Ghiță în sufrageria putinistului Vucici.
Sub aspect profesional?
Antonescu a profesat puțin și a chiulit mult, timp în care a fost și turnător al Securității, dar și-a blocat zeci de ani postul de profesor de istorie. Acum se prezintă drept istoric, deși nimic nu-i dovedește această competență.
Ponta și-a plagiat doctoratul și privește această fraudă cu seninătate. Oricum, nu a pus vreodată preț pe competență, ci numai pe competiția politică de culise.
Niciunul dintre ei nu este slab de înger, ci numai de caracter. Cabotini, flecari, păpușile sistemului comunisto-securist care ni se prezintă acum ca oameni noi: unul spune că e nou ca urmare a dispariției sale din viața publică timp de zece ani, altul pentru că a început să-l folosească pe Dumnezeu peste tot, visându-se un Georgescu mai șmecher.
3. Elena Lasconi – după cum am spus, confirmă de la o zi la alta ceea ce a arătat în primul tur. Dar iubește foarte mult grădinăritul, calitate indispensabilă unui președinte.
4. George Simion – mai violent decât în primul tur, iar nervozitatea sa arată că nu se simte prea bine. Și-a dat seama Târziu.
Restul listei nu contează.
În concluzie, dacă la prezidențialele precedente a părut că asistăm la un examen pentru corigenți, la acestea vedem că s-au introdus subiecți de Olimpiadă. Asta nu-i face pe corigenți mai buni, ci îi arată lumii mai bine, prin comparație.
„Aveți ce ați ales!”, li s-a strigat mereu românilor. „Dar noi am ales din ce ni s-a dat!” Corect. La precedentele alegeri, a fost greu de ales, cu atâția impostori și oameni cu studiile neterminate pe liste. Acum, oferta conține și olimpici, adică „oameni care au reprezentat cu adevărat România” în competițiile celor mai inteligenți tineri din lume și care acum vor să reprezinte România ca oameni politici.
Ce veți face? Dacă veți alege tot ca la un examen pentru corigenți, înseamnă că aceia vă reprezintă și nu olimpicii care, cel puțin o dată pe an, vă fac să vă simțiți mândri și să regretați că oameni ca ei pleacă din țară sau nu intră în politică.
Vreți o țară că afară un UE?? Sau Rusia. Alegeți Nicușor Dan. Orice alta variantă înseamnă distrugerea statului român. Deja de doi ani eșuat. Celelalte soluții aparțin trădătorilor și vânzătorilor de țară.