miercuri, mai 21, 2025
AcasăOpiniiAveți ce alegeți: corigenți sau olimpici

Aveți ce alegeți: corigenți sau olimpici

-

O idee ce face mare carieră în această perioadă este aceea că între alegerile de la finalul lui 2024 și cele din mai 2025 nu ar fi nicio diferență, că jocurile sunt cam aceleași, făcute de aceiași păpușari. Sunt, totuși, diferențe, cel puțin una dintre ele fiind calitatea candidaților.

Ceea ce ne-a oripilat pe mulți dintre noi la lista din primul tur al prezidențialelor a fost marea adunătură de impostură și chiar de prostie. Să ne amintim.

1. Călin Georgescu – un mediocru absolvent de Agronomie, recrutat de Securitate ca informator, preluat de serviciile sovietice, mare tocător de bani etichetați și de el mai târziu ca „sorosiști”, un om cu vădite probleme de identitate ce se crede un soi de mântuitor răsărit din „scrierile” geto-dacilor, din legendele lui Alexandru Mitu, din imbecilitățile pentru analfabeți ale lui Osho și din multe alte surse obscure. Dacă un elev, de orice vârstă, ar emite la școală prostiile cu care el și-a ademenit „chemații”, nu ar fi terminat studiile sau ar fi fost îndrumat la o școală pentru copii cu nevoi speciale. Intervenția Rusiei, ilegalitatea campaniei sale electorale și conivența unei părți din servicii, Armată și liderii politici l-au adus în situația de a câștiga primul tur, deși omul nu s-ar califica într-o competiție corectă nici pentru funcția de șef de scară de bloc.

2. Nicolae Ciucă – un militar cu o carieră contestată de cei ce l-au cunoscut în școala militară, ajuns general pe baza unor povești din teatrul de operații spuse parcă de Georgescu; un carierist ce și-a plagiat doctoratul și care s-a luptat din greu cu limba română pentru a ajunge „în slujba țării”. Deși a avut un spate „cât dulapul”, nici nu s-a apropiat de bariera turul 2, bătând imediat în retragere pentru ca inamicul să nu-l întrebe unde sunt banii din campanie.

- Advertisement -

3. Marcel Ciolacu – un individ ce nu-și găsește diploma de bacalaureat, de care oricum nu a avut nevoie pentru a se califica pentru rolurile de hăitaș la vânătorile lui Hayssam și de „momelnic” la partidele de pescuit ale lui Dragnea. A ajuns președintele celui mai mare partid din România, premier și candidat pentru funcția de președinte. „Cum adică?” Chiar așa! Când „scrim” cum vorbim, reiese că nu știm.

4. George Simion – un ins violent, în care școala urmată, deși de prestigiu, nu a avut nicio șansă de reușită didactică. Un individ ieșit din galerii, din cele de suprafață, un ultras ce a adus violența de pe stadioane în Piață. Putinist dovedit – atât de declarații, cât și de fapte –, Simion a prins gustul banului și face „bișniță” cu locuri pe listele de partid.

5. Elena Lasconi – doar privind spre cei patru de dinainte, a apărut ca o lumină, deși una palidă. S-a dovedit incompetentă pentru funcția pentru care candida, venind de la o zi la alta cu noi dovezi în acest sens.

- Advertisement -

6. Ludovic Orban – un candidat inteligent, dar prea uzat pentru a mai aglutina astăzi electorat în jurul său.

7. Cristian Diaconescu – candidat inteligent, bun în funcțiile numite, dar cu inapetență pentru politica în contact cu electoratul.

Ceilalați nu contează. Constatăm că doar ultimii doi candidați, fără nicio șansă, s-ar fi putut califica pentru candidatura la prezidențiale. Primii – impostori sau oameni cu probleme medicale. Să-i înglobăm în termenul călduț de corigenți, căci acesta le este nivelul, deși unii se dovedesc a fi chiar repetenți – în sensul că se încăpățânează să repete o experiență care s-a dovedit a fi proastă.

Actuala listă a adus două notabile noutăți, anume prezența a doi candidați ce au fost olimpici internaționali: Nicușor Dan și Daniel Funeriu. Olimpicii sunt acei copii excepționali cu care cei din stirpea impostorilor, din lista de mai sus, pe care îi votați mereu, se împăunează mereu spunând că „ei reprezintă cu adevărat România”. Și voi vă bucurați, vă mândriți că sunteți români și-i votați tot pe impostori pentru că, de regulă și din păcate, olimpicii nu intră în politică.

Să revenim la cei doi olimpici, care la vremea lor v-au făcut să vă simțiți mândri. Ambii au cochetat cu politica la nivel mare: unul a fondat un partid și este primarul Capitalei, celălalt a fost ministru al Educației și consilier al președintelui României. Deci, oameni cu o inteligență validată științific și cu experiență politică destul de solidă. După lista rușinii de data trecută, România poate dovedi că nu este golită total de resurse.

Cum arată în rest lista?

1–2. Crin Antonescu și Victor Ponta – sinistrul cuplu politic din 2012. Nu pot să-i prezint separat fiindcă sunt fețele aceleiași monede care încă are circulație la noi: grivco. După marea ispravă anti-occidentală, primul a primit o vacanță de aproape un deceniu la Bruxelles, iar al doilea a ciupit bani de prin Asia și s-a întreținut cu prietenul Ghiță în sufrageria putinistului Vucici.

Sub aspect profesional?

Antonescu a profesat puțin și a chiulit mult, timp în care a fost și turnător al Securității, dar și-a blocat zeci de ani postul de profesor de istorie. Acum se prezintă drept istoric, deși nimic nu-i dovedește această competență.

Ponta și-a plagiat doctoratul și privește această fraudă cu seninătate. Oricum, nu a pus vreodată preț pe competență, ci numai pe competiția politică de culise.

Niciunul dintre ei nu este slab de înger, ci numai de caracter. Cabotini, flecari, păpușile sistemului comunisto-securist care ni se prezintă acum ca oameni noi: unul spune că e nou ca urmare a dispariției sale din viața publică timp de zece ani, altul pentru că a început să-l folosească pe Dumnezeu peste tot, visându-se un Georgescu mai șmecher.

3. Elena Lasconi – după cum am spus, confirmă de la o zi la alta ceea ce a arătat în primul tur. Dar iubește foarte mult grădinăritul, calitate indispensabilă unui președinte.

4. George Simion – mai violent decât în primul tur, iar nervozitatea sa arată că nu se simte prea bine. Și-a dat seama Târziu.

Restul listei nu contează.

În concluzie, dacă la prezidențialele precedente a părut că asistăm la un examen pentru corigenți, la acestea vedem că s-au introdus subiecți de Olimpiadă. Asta nu-i face pe corigenți mai buni, ci îi arată lumii mai bine, prin comparație.

„Aveți ce ați ales!”, li s-a strigat mereu românilor. „Dar noi am ales din ce ni s-a dat!” Corect. La precedentele alegeri, a fost greu de ales, cu atâția impostori și oameni cu studiile neterminate pe liste. Acum, oferta conține și olimpici, adică „oameni care au reprezentat cu adevărat România” în competițiile celor mai inteligenți tineri din lume și care acum vor să reprezinte România ca oameni politici.

Ce veți face? Dacă veți alege tot ca la un examen pentru corigenți, înseamnă că aceia vă reprezintă și nu olimpicii care, cel puțin o dată pe an, vă fac să vă simțiți mândri și să regretați că oameni ca ei pleacă din țară sau nu intră în politică.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Turul 2 înapoi!

Hibernatus

Valhallii

Premierea Dianei Șoșoacă

34 COMENTARII

  1. Vreți o țară că afară un UE?? Sau Rusia. Alegeți Nicușor Dan. Orice alta variantă înseamnă distrugerea statului român. Deja de doi ani eșuat. Celelalte soluții aparțin trădătorilor și vânzătorilor de țară.

    • Ce laturi aiurea , mă? Nicușor Dan este pus de mafia PNL sa cadieze, s o împiedice pe Elena Lasconi, căci își vor pierde pensiile speciale dar și posturile de primar!
      Elena bă reforma statul; flocosul de Nicușor Dan, nu! El va face ce a făcut Iohannis ! Vom rămâne în același punct încă 10 ani! PNL este tot PSD! Nu vom scăpa de mafie și de extremiști votând indivizi puși de PNL, ei vor sa și păstreze privilegiile!

    • Una dintre axiomele coruptiei generalizate este ca daca capul este corupt, atunci si coada este corupta.
      Asta implica ca daca fura primaru’ atunci fura si ingineru’, fura si secretaru’, fura si portarul, fura si cetatenii, fura toata lumea. Asta e pacea pe care o vor multi.
      E perfectul simplu, care ne-a adus unde suntem.

  2. profesor, cuvintele astea s-au demonetizat, corigenti nu mai sunt, iar olimpici sunt peste tot. Pentru Nicușor si pana in 10 romani din toate timpurile si de la toate olimpiadele trebuie folosite alte cuvinte -punctaj maxim absolut la nivel international e rarisim. Dar, cum ati scris, problema candidatilor e mai simpla, nu e de matematica, te informezi ce au facut ei pana acum pentru noi si Ro sau cine sunt din punct de vedere moral, intelectual, administrativ si politic. Minciunile, acuzele aiuritoare, propaganda depasita marca psdnludmr plus aurpotsos nu ne pot atinge pe multi dintre noi care mergem pana la capat cu inceputul schimbarii in bine a Ro. Nu va fie frica, Psdnl-ul pica!

  3. Daca n-alegem cu capul, cand avem de unde-alege,
    Nu nu fie cu banat, dar urmasii… sa ne lege!!!
    Nu mai avem nicio scuza, c-ar fi toti rupti de popor,
    Iar cei ce nu vor o ZUZĂ… sa voteze… Nicusor!!!

  4. interviul cu Ana Blandiana -visul meu e sa castige alegerile prezidentiale Nicusor Dan si sa-l numeasca premier pe Ilie Bolojan -singura sansa sa iesim din groapa ultimilor 10 ani-30 ani

  5. Admir subtitlul sarcasm al domnului Bocancea, si ii mulțumesc pentru articol. Olimpicii ce ni se oferă sunt o mândrie pentru noi , cei care mai știm sa apreciem valorile. În mod sigur unul din ei va deveni președintele României. TREZESTE-TE ROMANE !

  6. Stimate domnule Bocancea,

    eu pana acum nu cunosc nici un exemplu de laureat al premiului Nobel care sa fi devenit un politician de excepție; – dar dumneavoastră?
    Din păcate pentru a trezi spiritul civic roman printre geto-dacii spațiului Mioritic actual sunt necesare cu totul alte calități umane decât în lumea științelor abstracte.

    Cu toată stima,

    • Românii vor avea ocazia sa aleagă între o loaza care a trântorit 10 ani, o lichea cinică și duplicitară dar cu apetențe moscovite, un derbedeu violent și incult, o țoapă cu apucături de Chivuță, lipsită de simțul ridicolului și un tocilar care merge peste ticăloși ca buldozerul fiindca pentru el întotdeauna 1+1=2, nici mai mult nici mai puțin. Fiecare cetățean are dreptul să-l aleagă pe cel pe care îl consideră egal sau mai bun decât el. Aleg matematica.

      • Domnule Traian,
        doamna Lasconi întitulata de dumneavoastră drept:

        „o țoapă cu apucături de Chivuță, lipsită de simțul ridicolului”

        posedă ceea ce nici unul dintre ceilalți candidați nu au deloc; și anume: inteligența emoțională alături de un instinct politic natural.
        Din păcate aceste calități au la baza experienta de viata și intuiția personala și nici de cum succese în domeniul științelor exacte. Sau mai aveți și alte argumente în afara invectivelor aduse?
        Cu stima,

        • Adevarul e ca la ce se pregateste la nivel global, avem nevoie de doi presedinti nu unul. Trump si miliardarii lui (poate doar miliardarii) poate ca au pus la punct un supermodel matematic pe baza superinformatiei si acum o simulare rulata de un supercomputer cuantic arata cum cresc si descresc economii. Problema Imperiului Roman a fost un fleac pe langa asta.
          E SF si nu e doar SF.
          S-ar putea sa fie nevoie de doi piloti in cabina: Nicusor la mansa iar Elena secundul – o minte sclipitoare cu o inima mare. Cei ce arunca cu saliva de copii mici au interes sa ii dezbine si pe ei si electoratul.

          • Domnule Plici,
            chiar credeți cu adevărat ca cineva care ar fi eventual în stare sa rezolve ecuații diferențiale cu derivate parțiale cu runge-kutta-gill poate fi un politician valoros în spațiul Mioritic actual?
            Cu stima,

        • Îmi însușesc critica și că atare permiteti-mi să fac o rectificare: precupeață cu mâinile în șolduri ar putea fi un substitut pentru chivuță. Apropo de aiuriții ăștia cu capul in nori, de Vaclav Havel ați auzit? Cu toate calitățile pe care le-ați înșiruit, dar nesesizabile la nivel public, d-na in cauză se străduiește să demonstreze că habar n-are pe ce lume trăiește.

          • Domnule Traian,
            poate nu vă vine să credeți însa Havel a fost omul potrivit la momentul potrivit în Cehia – la acel moment pentru români omul cel mai potrivit s-a dovedit a fi Iliescu deși alternativele nu lipseau!

            Cei treizeci și cinci de ani de evoluție post-comunista a spiritului civic printre co-naționali a adus-o pe Sandu în Moldova iar în România pe Lasconi.
            Cu toată simpatia mea pentru Nicușor, ca valoare umana distanța intre el și Havel rămâne chiar și azi, din păcate, în continuare insurmontabilă.

            Aveți cumva o noua idee cum s-ar putea accelera acest proces evolutiv printre români ținând cont de nivelul modest al educației de caracter și școlar?
            Cu stima,

    • Un Nobel are alte prioritati. Care Nobel s-a bagat in politica renuntand la cercetare..?
      Nicusor categoric are capacitatea sa vada, inteleaga si sa gandeasca problemele in toata complexitatea lor, cu calm si ratiune. Asta este calitatea lui. Extrem de necesar in momentul asta. Ceea ce ce celorlalti lipseste. Circul cu politicieni nu este suficient in zilele astea, este nevoie de oameni extrem de pregatiti nu doar de vorbitori. In zilele astea economia unei intregi tari poate sa dispara de pe harta, intr-o zi proasta la bursa, pentru niste resurse vitale o tara poate fi cumparata cu totul, exista mijloace prin care toti locuitorii unei tari sa fie convinsi sa isi puna, in cor, o galeata cu ciorba in cap pentru ca asa scrie pe tiktok. E o lume ciudata si documentarul se difuzeaza live.
      E nevoie de o minte limpede.
      La problema complexa a alegerilor de anul trecut Lasconi a fost solutia, fara indoiala. Am votat-o, m-am gandit ca poate ea este Meloni romanca, fara apartenenta la dreapta din care face parte italianca. Dar iata ca nici italianca nu face fata incercarilor. Cred ca avem nevoie de olimpici ca sa ne treaca parleazul. Ceilalti mi-e trama ca ne trec Stixul.

      • Corect. Dar avem nevoie de un popor care să înțeleagă dece e nevoie că Nicușor Dan să fie președinte. Dece mafia rusa PSD să dispară,dece magistrații sa fie responsabili și corecți iar structurile de informații să nu mai fie corupte de banii lui Putin

  7. Splendidă caracterizare. Magnific finalul pledoariei dumneavoastră.
    Aș adăuga câte ceva la generalul gângav:
    1) Nu că s-a retras ca lașul dar dacă aveam autorități cu adevărat și mâine Procuratura ar trebui să-l caute la 00 pentru milioanele cheltuite în campanie. Dar, din nefericire, autorități în România ” este dar s-a terminat” (măsline)-I.L. Caragiale;
    2) Ați uitat de colegul lui mai mare, Guran-colegul de școală militară Sibiu- mamă-mamă ce l-a mai „lustruit” in campania trecută pe generalul cu față de bucătar la popotă.
    Vă mulțumesc domnule profesor Bocancea pentru nestematele publicate pe acest site

    • Daca luam in considerare incompetenta demonstrata de nenumarate ori a d-nei Elena, refuzul ei de a accepta dialogul rational, incapacitatea sau refuzul de a recunoaste pericolul pe care-l implica divizarea electoratului proeuropean, incapatanarea cu care nu accepta lipsa evidenta a sansei la victorie, se profileaza o intrebare: – Nu cumva combativitatea bravei noastre luptatoare, reprezinta varianta B a planului de creare a haosului in Romania? Parca miroase a arta teatrala la nivel de excelenta regizata de marele papusar. Mai gandeste-te putin matusica Lia.

  8. Nu va agitați că tot iubitorii de Rusia vor fi aleși,fara bacalaureat ,cu state de serviciu in structurile de crimă organizată rusă. PSD,PNL,aur,sisoci,pot,servicii și justiție trădătoare. Romania nu are șanse

  9. @ Tina. Cred intr-adevār cā solutia este educatia. Dar cum sā o aplici cānd cei ce revendica misiunea de educator sunt produsul unei paradigme national-comuniste-filetiste bazatā pe mistificare, avānd rādacini în trecutul foarte îndepārtat, perfectionatā in comunism si preluatā fara modificari de post comunism. Sa ne amintim cā regretatul Sergiu Nicolaescu a fost profesorul emeritus de istorie a României. Se pare cā prostiile turnate in capul romānilor nu mai pot fi scoase de acolo decât cu bohrmasina. Datā fiind interdictia aplicatā respectivului procedeu, singura alternativā de vindecare a prostiei si relei credinte dominante este modificarea traiectoriei meteoritului care se plimba prin sistemul solar; poate trece și pe la noi.
    Ps. O atitudinea civicā benefica interesului national implicā renuntarea la mistificarile istorice assimilate de colectivitate, asociatā cu acceptarea diversitatii valorilor culturale ale românilor. Ca fenomen social pot spune cā feminitatatea este imuabila si contrara feminismului abuziv.

    • Domnule Traian,
      cred ca m-ați înțeles cumva greșit, masa conaționalilor nu are nici cea mai vaga idee ce mult poate însemna spiritul civic colectiv în societate pentru fiecare dintre ei datorita simplului fapt ca sunt, din păcate, niște ignoranți desăvârșiți, eu ma refeream în primul rand la educația caracterului în familie și mai apoi la scoală.
      Din acest punct de vedere susțin că cineva ca Nicușor este în contextul național actual lipsit de orice șansă reala chiar și pentru el însuși cu toate că unii dintre noi (0,001%) am fi extrem de mândri cu președintele ales pentru faptul că, spre deosebire de Trump, a dat o noua soluționare teoremei lui Fermat.

      Ma tem însa că masa compatrioților noștri are alte predilecții la vot! Nu credeți?

      In acest sens ideea dumneavoastră despre
      „acceptarea diversității valorilor culturale ale românilor”
      este iluzorie pentru simplul fapt ca aceasta sublimă diversitate este de facto cu desăvârșire inexistenta pe plaiul Mioritic actual.
      Iar pe mine m-ar bucura nespus sa aud de la dumneavoastră argumente și exemple contrarii acestei stări de fapt!

      Cu stima,

      • Da. Ma bucur de disponibilitate dv spre dialogunui dialog. Pentru a identifica, aprofunda si accepta diversitatea valorilor culturale ar trebui recunoscute si inlaturate abuzurile comise in Romania mare de mai bine de 100 de ani – chiar si in zilele de azi – renuntarea la mitologia national filetista, depistarea falsurilor istorice mai noi sau mai vechi, repunerea adevarului in drepturile sale chiar cu pretul dezamagirilor personale. Ce va pot spune este ca data fiind dinamica istoriei in timp, decalajul de varsta – chiar si de numai un an – la care se adauga mediul familial si social, poate determina capacitati de perceptie si discernamant diferite de ale majoritatii; un fel de negare a negatiei. Pe de alta parte, sublima diversitate, s-a diluat intr-adevar pana spre disparitie, masa mare a populatiei deplasandu-se spre indolenta consumatorului de bunuri si mituri. Dar cum, unde sunt un milion care merg intr-o directie si doar unul merge in directia opusa, milionul acela trebuie sa incerce sa afle ce vede acel nebun. Nu voi oferi argumente deoarece ar trebui sa tensionam o situatie de relativa armonie, insa pot sugera urmarirea ideilor expuse de catre Romani pe care eu ii creditez cu maxima onestitate. Pentru inceput urmarirea articolelor d-lui Stanomir(ultimul pe Contributors scris in stilul eclectic cu multa retinere), ale d-nei Blandiana, ale …d-lui Valentin Mocanu, ale d-lui Banescu si dezvoltarea conexiunilor ce pot fi generate de acestea, ar putea ajuta iesirii din plasa minciunii prin omisiune.
        Ps : Prezentul raspuns nu implica recunoasterea competentelor unei anumite doamne.

        • Domnule Traian,
          „Dar cum, unde sunt un milion care merg intr-o directie si doar unul merge in directia opusa, milionul acela trebuie sa incerce sa afle ce vede acel nebun.”

          Cu toată simpatia pentru altruismul dumneavoastră sunt convins ca acel „milion” nu va vedea niciodată pe nimeni și nimic pentru ca nu a fost niciodată „sensibilizat” prin educație sa perceapă ceva similar. Iar în ziua de azi, cu toată bunăvoința, probabil ca ar trebui sa facă în prealabil un curs intensiv de microscopie electronica pentru a putea cauta în marasmul cotidian. Sau?
          Cu stima,

  10. Decizia anulării alegerilor prezidențiale au fost anulate din cauza pericolului alegerii Doamnei Lasconii nu Georgescu. Sistemul mafiei ruse din Romania nu accepta . Și membri ccr au afinități moscovite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -