„Apocalipsa climatică poate fi oprită dacă acţionăm acum!”. Vocea lui Leonardo Di Caprio, la Cannes

1
855

În filmul „Ice on Fire”, Leonardo DiCaprio, care produce şi îşi împrumută vocea acestui documentar prezentat la Cannes, propune soluţii pentru reducerea amprentei de carbon a omului, relatează joi AFP.

Filmul sugerează răspunsuri la criza climatică prin implementarea unor metode „foarte concrete”, după cum a declarat cineasta americană Leila Conners, care a colaborat în trecut cu DiCaprio la ”The 11th Hour” (2007), film ce tratează de asemenea tema climei.

Unul dintre exemplele date este cel al unei alge de dimensiuni mari, numită varec, ce se găseşte de-a lungul coastelor maritime. Acestea absorb de cinci ori mai mult carbon în comparaţie cu plantele de la suprafaţă şi totodată se numără printre plantele cu cel mai rapid ritm de creştere.

Dacă ”bovinelor li se furnizează un regim alimentar pe bază de alge, va rezulta o reducere cu 90% a producţiei de metan”, a notat în documentar Ben Smith, producătorul de varec, unul dintre antreprenorii intervievaţi în film.

Noi combustibili, tehnici inovatoare pentru eliminarea dioxidului de carbon… Documentarul se concentrează asupra progreselor ştiinţifice de implementat fără întârziere.

„Schimbările climatice pot fi inversate dacă acţionăm acum”, spune DiCaprio în film.

„Nu este o problemă aflată la depărtare. Rezultatele vor fi vizibile în cursul vieţii noastre”, a continuat Leila Conners, citată de Agerpres.

”Este o problemă umană, morală. Noi suntem pe cale de a ucide generaţiile viitoare prin inacţiunea noastră şi prin incapacitatea absolută de a dezbate corect”, a adăugat ea.

1 COMENTARIU

  1. Ipocrit.
    Vine la Cannes cu jet-ul personal care arde 10 tone de kerosen pana in Europa, si vrea sa bage destu’n curu’ vacii sa-i opreasca basinile.
    Toate masurile luate pe baza unei stiinte care scartaie ii afecteaza pe cei mai vulnerabili membrii ai societatii. Masini mai scumpe, incalzire costisitoare, mancare de calitate greu accesibila, impozite mai mari si multe altele. Orice numai sa poata dormi linistit in cerceafurile din bumbac egiptean…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here