De când a venit la putere, liderul PSD Liviu Dragnea a reuşit să blocheze justiţia. Pentru sine şi pentru toţi cei care au nevoie de aşa ceva. Mai mult, cu ajutorul ministrului Tudorel Toader, a debarcat procurorii de rang înalt (împotriva avertizările europene) şi a demarat o operaţiune de atac la statul de drept prin parlamentul controlat de PSD şi ALDE. Nu în ultimul rând, a folosit Curtea Constituţională pentru a deschide calea către anularea sentinţelor definitive, o nebunie nemaiîntâlnită nicăieri în lume!
La capătul acestui asalt împotriva democraţiei organizat cu ajutorul instituţiilor democraţiei (Parlament, Guvern, Curtea Constituţională, Avocatul Poporului, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii) se află azi soarta lui. Iar ea arată mult mai bine ca acum doi ani.
CUM PICĂ „POPICELE” JUSTIŢIEI
Instituţiile anticorupţie, în frunte cu DNA, au fost dezarmate deja. Procesul în care Dragnea a fost deja condamnat în primă instanţă (pentru fraudarea fondurilor de stat alocate copiilor din Teleorman) trenează prin amânări şi iar amânări, pensionări de judecători, procedură etc. Tertipurile de acest gen lovesc şi în cazuri grave precum „Colectiv”, unde procesul a fost reluat de la capăt după trei ani din cauză că… judecătorul s-a pensionat înainte de a finaliza cazul!
Procesul în care Liviu Dragnea este judecat pentru fraudarea fondurilor UE, pornit la sesizarea OLAF, la fel. Procesul în care a fost condamnat definitiv pentru fraudarea alegerilor la referendumul pentru suspendarea preşedintelui a ajuns, cu ajutorul CCR şi al ministrului Justiţiei, în stadiul desfiinţării unei sentinţe DEFINITIVE – caz unic!!!
Situaţia e valabilă pentru toţi cei care aşteaptă de la PSD-ALDE blocarea justiţiei în procesele în care pot fi condamnaţi. Darius Vâlcov este cel mai ilustru exemplu. A fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare pentru corupţie, dar procesul lui e neîncheiat de mai bine de doi ani. Tot acest peisaj în care puterea politică încalecă puterea judecătorească – complet separate şi independente una de alta, potrivit Constituţiei – e de neimaginat în democraţiile normale. În Marea Britanie, Germania, Franţa procesele nu pot fi întoarse din drum şi nici amânate sine-die prin decizii politice. Este valabil şi pentru speţe din afara zonei politice.
JUSTIŢIE „FULGER”
În domeniul infracţional, unele procese unde probele sunt clare şi fără putinţă de tăgadă (situaţie valabilă şi în procesele de corupţie din România, vezi cazurile Dragnea şi Vâlcov cu condamnări în primă instanţă dar care nu sunt gata nici după ani de zile), condamnările din ţările occidentale vin aproape instant. E relevant în acest sens cazul procesului unui român asasinat în Marea Britanie, care a fost rezolvat în doar ŞASE săptămâni! De menţionat că acuzaţii au încercat să mute procesul în România pentru a beneficia de lentoarea de care se bucură şi politicienii acuzaţi de corupţie. Iată ce scriu colegii de la Adevărul:
„Într-un termen de doar şapte săptămâni (ce poate părea neverosimil pentru cei obişnuiţi cu lentoarea justiţiei din România), judecătorii şi juraţii de la Tribunalul Penal Central din Anglia şi Ţara Galilor au dat verdictul în cazul asasinării în plină stradă, în suburbia londoneză Ilford, a brăileanului Sorin Şerbu. Doi dintre inculpaţi – fraţii Răzvan Vlădescu (27 de ani) şi Araman-Nardi Stoica (25 de ani) – sunt autorii crimei, în vreme ce al treilea agresor, Ionuţ Vasile (28 de ani) a fost găsit vinovat de „ucidere din culpă”.
Potrivit procedurilor juridice britanice, urmează ca un judecător al instanţei să stabilească pedepsele pe care le vor primi Răzvan Vladescu, Araman-Nardi Stoica şi Ionuţ Vasile. Sentinţa finală va fi pronunţată pe 15 februarie 2019, iar pedepsele pot ajunge până la închisoarea pe viaţă conform legislaţiei britanice.
De altfel, avocaţii celor trei criminali au cerut, fără succes, ca procesul să fie mutat în România, sub pretextul că atât victima, cât şi inculpaţii sunt cetăţeni români. Motivul acestei cereri este simplu: în România, pedepsele pentru acest tip de agresiuni (omor calificat, lovitură cauzatoare de moarte, ucidere din culpă) sunt cu mult mai mici şi pot ajunge până la condamnări cu suspendarea executării pedepsei.”
GUNOAIE CARE VRETI O TARA FARA DNA si JUSTITIE INCERCATI NUMAI SI NICI MORMINTE NU VETI AVEA! CREMATORIUL CENUSA VA ASTEAPTA CU DRAG!
Bine zis 👏👏și cenușă aia trebuie dusă unde nu intra in contact cu aerul conțin radioactive de hoție și trădare de țară…
Vă contraziceți cu … propriile argumente.
„De când a venit la putere, liderul PSD Liviu Dragnea a reuşit să blocheze justiţia”.
În primul rând, nimeni nu a auzit în ultimii 12 ani, dacă nu cumva chiar 15, de vreo tentativă din partea unui politician pesedist de a obstrucționa un magistrat, fie el judecător sau procuror.
Prin urmare, justiția nu fu blocată de când veni Dragnea, ci este de ani buni (vorba vine) blocată de propria incompetență, pe care unii o vor perpetuată – lucru valabil cu toate „colectivele”, „vâlcovii” și ce-ați mai pus acolo în pomelnic.
„Într-un termen de doar şapte săptămâni (ce poate părea neverosimil pentru cei obişnuiţi cu lentoarea justiţiei din România), judecătorii şi juraţii de la Tribunalul Penal Central din Anglia şi Ţara Galilor au dat verdictul …”.
Acu, tot PSD e responsabil, sau voi, cei care, obişnuiţi cu lentoarea justiţiei din România, o vreți neschimbată? Hotărâți-vă sau măcar, fiți olecuță mai … coerenți/ consecvenți/ raționali.