„Candidatul anti-sistem” Călin Georgescu este, de fapt, candidatul Sistemului securist, format la interferența toxică a legionarismului cu comunismul – două curente extremiste, criminale, dictatoriale, bazate pe minciună, propagandă și violență. O nouă dezvăluire, făcută de istoricul Florian Bichir, confirmă mediul otrăvit în care s-a format actualul candidat putinist, violent anti-occidental.
De formație istoric, dar și cu o importantă experiență de jurnalist, Florian Bichir (51 de ani) a făcut publice sâmbătă, în emisiunea „Check Media” de la B1 TV, mai multe documente despre care susține că provin din arhiva CNSAS.
Din respectivele documente oficiale – inclusiv o declarație dată în 1941 – rezultă că mama lui Călin Georgescu, Aneta Popescu, a făcut parte din Mişcarea Legionară, diviziunea Corpul Doamnelor Legionare, fiind membră a „Cuibului Nicolae” de pe Strada Doamnei, București, în timp ce era funcţionară la Ministerul Agriculturii.
Ulterior, după venirea la putere a comuniștilor, Aneta Popescu a fost „recuperată” de aceștia: ea n-a ajuns în pușcărie, ca mulți alți legionari, ci a fost avansată în Ministerul Agriculturii, ocupând poziția de secretară a ministrului!
Aneta Popescu a fost verificată din ordinul lui Ion Antonescu, după Rebeliunea Legionară
Florian Bichir a fost membru al Colegiului CNSAS, calitate în care a avut acces la dosare precum cel al mamei lui Călin Georgescu.
Floran Bichir a explicat în ce context a completat Aneta Popescu chestionarul în care-și menționa apartenența la Mișcarea Legionară: „Ca urmare a Rebeliunii Legionare (din 21-23 ianuarie 1941 – n. red.), generalul Antonescu – viitor mareșal al României – dă ordin SSI-ului (Siguranța – n. red.) și Armatei să facă un control. Unde începe controlul? Începe la ministere, să vadă cine e legionar asumat. Și e și un chestionar în care spune: «Confidențial… Unde ești înscris în mișcare… în ce cuib…»”.
Bichir a citit, în direct, o parte din conținutul declarației completate și semnate de Aneta Popescu în 1941. Ea se înscrisese în Mişcarea Legionară în decembrie 1940, făcând parte în Corpul Doamnelor Legionare. În acea perioadă, conducătorul Mișcării Legionare era Horia Sima, care conducea prin volență, crimă și teroare. (Fondatorul organizației, Corneliu Zelea Codreanu, la rândul său ucigaș, fusese asasinat pe 30 noiembrie 1938, din ordinul Regelui Carol al II-lea).
Documentul prezentat de Florian Bichir face parte din Arhiva SSI (Serviciul Special de Informații) și se află acum în Fondul CNSAS.
Documentului este intitulat „Declaraţie” şi are scris pe fecare filă numele „Aneta Popescu”, despre care Florian Bichir afirmă că este, fără dubiu, mama lui Călin Georgescu.
„Sunt înscrisă în Mișcarea Legionară, Corpul Doamnelor Legionare. Am fost repartizată în cuibul Sfântul Nicolae”
Florian Bichir: „Am documentele de ani de zile, sunt documente oficiale. Eu o să vă citesc dintr-un document extrem de interesant în care spune așa: «Sunt înscrisă în Mișcarea Legionară, Corpul Doamnelor Legionare, sub conducerea doamnei Claudia (…). Am fost repartizată în cuibul Sfântul Nicolae, strada Doamnei, clădirea Adriatica». E semnată de Aneta Popescu, mama domnului Călin Georgescu. N-a fost simpatizantă, a fost membră a cuibului Sfântul Nicolae. A fost anchetată la Rebeliunea Legionară”.
În declarația sa, Aneta Popescu scria că „ultima şedinţă a fost în ziua de 15 ianuarie 1941, când s-a discutat programul de lucru pentru un bazar ce urma să aibă loc de Paşte”. Așadar, grupul legionar din care făcea parte mama lui Călin Georgescu s-a întrunit cu doar 6 zile înainte de declanșarea Rebeliunii Legionare!
Evident că, aflată în situația de a da explicații într-o conjunctură nefavorabilă (după înăbușirea Mișcării Legionare, urmată de fuga în Germania nazistă a unor căpetenii legionare și arestarea celor rămase în țară), Aneta Popescu a încercat, în declarație, să minimizeze rolul său într-o organizație criminală: „Activitatea noastră era mărginită la opere de binefacere. De la 15 ianuarie şi până azi nu am avut contact cu şefa de cuib”.
Aneta Popescu mai scrie: „N-am avut nicio armă în tot timpul cât am fost înscrisă în Mişcarea Legionară. N-am primit nicio armă în timpul de la 18-24 ianuarie 1941”.
„Să ne spună și ce tradiții are de la mamă!”
Bichir a precizat despre Aneta Popescu și fiul acesteia: „Ieri a ieșit (Călin Georgescu – n. red.) – și m-a cam deranjat – și a zis că are tradiții de cavalerie de la tată. Păi, să ne spună și ce tradiții are de la mamă! (…) Poate era nevinovată, poate nu, dar e participantă și interogată ca funcționar în cadrul ministerului și a putut să justifice… Alți colegi de-ai ei n-au putut justifica de ce au lipsit de la muncă, de ce aveau armă, ce au făcut cu ea… Ea iese destul de curățel, dar a scris clar și răspicat că nu era simpatizantă, ci era membră a cuibului legionar”.
Călin Georgescu a copilărit la doi pași de familia Ceaușescu
Călin Georgescu s-a născut pe 26 martie 1962, în cartierul bucureștean Cotroceni.
Tatăl său, Scarlat Georgescu, a fost inginer agronom și autor al unui manual de cadastru funciar pentru liceele agricole, folosit pe scară largă în perioada comunistă.
Mama sa, Aneta Georgescu (născută Popescu), a fost funcționară la Institutul de Geodezie și, în anii ’60, secretară a ministrului comunist al Agriculturii. A fost un salt în ierarhie, în ciuda tinereții ei legionare.
Apartenența familiei Georgescu la nomenclatura comunistă (foarte probabil, și la serviciile secrete ale regimului comunist) este demonstrată nu doar de poziția ocupată de Aneta Georgescu (fostă Popescu), ci și de faptul că această familie locuia într-o vilă din cartierul Cotroceni. În acea clădire și-a petrecut copilăria și Călin Georgescu.
La mică distanță de vila Georgeștilor, tot într-o casă naționalizată, locuia în acea vreme și familia Ceaușescu (Nicolae, Elena și cei trei copii ai lor), care s-a mutat în Cartierul Primăverii în 1965, odată cu ascensiunea la cel mai înalt nivel al puterii în stalinism – cel de secretar general al PCR.
Hait. I-au mai dat vreo 20.000 de voturi pentru „știrea” asta 😁
Pentru știrea asta Calin Georgescu merita 1 milion de voturi în plus! Alte „probe” nu s-au gasit și acum urmează familia pana la gradul… cit? Pai cit trebuie!
Așa e corect, să iasă toate informațiile…cu cât mai mult cu atât mai bine!
Subscriu!
Se intelege ce educatie a primit acasa.
Copil fiind inainte de ‘89, primeam deseori intrebarea, care mi se parea stranie, “al cui esti ma?”. Urma alta intrebare: “ce e mama, ce e tata?”. Era un cestionar esential pentru adulti, in functie de raspunsul dat de plod aveau o abordare sau alta. Probabil ca se temeau sa nu ia la rost vreun rasfatat al vietii.
Dupa ‘89 am auzit la cineva, intr-o discutie despre accesul la un job, ca “trebuie sa fie al cuiva ca sa ajunga acolo”. Nu se punea problem competentelor. Am si vazut pe cineva bine pus, extrem de protejat. Iar in joburi bune asta e regula si azi.
Asa ca intrebarea ce e mama sau tata face sens. Paranteza, despre cum de mai functiona cate ceva atunci am citit o carte, succinta si cuprinzatoare, scrisa de Alain Besancon. Cred ca si azi functionam, in mare, cam tot asa cum scrie AB: o mana de functionali la insutit nefunctionali.
Despre cine al cui e, ar fi interesant de vazut tot miceliul asta ce a crescut din ‘50 incoace, cine se inrudeste cu cine si care e asezarea lor in terenul public si borcanul cu miere al bugetul public. Istoricii pot pune studentii la descifrat misterul adnului politic de dupa ‘50, sa aflam cum arata adnul obtinut prin corcirea extremelor timp de un secol, in curand. Sau AI-ul.