Călin Georgescu a anunțat, într-un interviu difuzat joi de postul Metropola TV – televiziunea clanului Firea-Pandele – că instituțiile de forță din România „au pactizat cu poporul“ și sunt de partea sa – practic, că e în derulare o lovitură de stat. În timpul discuției cu Robert Turcescu, candidatul independent la Președinția României a trecut la amenințări la adresa celor despre care i se opun, spunând că „pot fi și consecințe“.
E foarte greu, după interviul pe care Călin Georgescu i l-a acordat lui Robert Turcescu, să se mai poată evita impresia că politicianul este omul vechii Securități și cel puțin al unei părți din instituțiile de forță din România.
Cel mai șocant anunț pe care l-a făcut invitatul a fost acela că „oameni de bună-credință“ din serviciile secrete îl sună și-l țin la curent cu ce se întâmplă. El a anunțat că în instituțiile de forță din România s-a petrecut o revoltă și că serviciile secrete, Jandarmeria, Poliția, Armata sunt de partea sa.
Practic, Călin Georgescu a vorbit de o lovitură de stat pe care structurile militarizate o dau, susținându-l să preia puterea împotriva instituțiilor prevăzute a avea controlul conform Constituției – președinte, Parlament, Guvern.
„Toată această structură de forță nu dorește să mai facă parte din acest sistem total ilegal și abuziv. M-ați înțeles? Și a cam rupt rândurile! Despre asta este vorba! (…) Adică eu văd deja pactizarea, în cea mai mare parte, cu poporul român a multor părți din instituțiile de forță!“, a proclamat Călin Georgescu.
„Eroul anti-sistem“ a evitat să discute despre SIE, a răspuns cu totul altceva când a fost întrebat despre controlul parlamentar asupra serviciilor și s-a exprimat ambiguu față de pensiile speciale
Dincolo de gravitatea extremă a afirmațiilor făcute de candidat, pe parcursul interviului au fost momente în care Robert Turcescu – altfel, foarte asertiv și în deplin acord cu invitatul său – i-a pus niște întrebări care au scos la iveală punctele slabe ale lui Călin Georgescu.
Primul dintre aceste momente a fost atunci când Călin Georgescu a început să înșire inamicii care ar trebui să aibă grijă „de mânia poporului“ pentru că „atacă democrația și poporul român“. I-a enumerat pe Andrei Muraru (ambasadorul României la Washington), pe Eduard Hellvig (fostul șef al SRI) și pe colonelul Valeriu Gheorghiță (fostul șef al campaniei de vaccinare anti-Covid care acum e comandantul Spitalului SRI).
În acest punct, Turcescu l-a întrebat dacă de la SIE nu-l atacă nimeni. Călin Georgescu s-a blocat câteva clipe, a spus „nu!“, apoi a devenit pentru scurtă vreme aproape incoerent, afirmând: „Eu v-am spus ce știu așa, din primele locuri! Vorbesc cel puțin din informațiile pe care le am direct și care se și văd, de altfel, public!“.
Un alt moment relevant a fost când Turcescu l-a întrebat dacă ar trebui ca magistrații să aibă pensii speciale. Călin Georgescu a fentat răspunsul, afirmând ambiguu ceva care se poate interpreta oricum: „Cuvântul «pensie specială» n-are ce să caute în vocabular”.
Al treilea moment s-a produs când moderatorul l-a întrebat dacă ar trebui întărit controlul parlamentar asupra serviciilor secrete. Răspunsul a fost total pe lângă: „Să vă spun un lucru. Dacă fiecare parlamentar ar avea o condiție că dacă nu își face treaba este imediat taxat, și-ar face-o! Dar toți acolo dorm. Și dormind, evident că dorm și pe comisiile din care fac parte”.
Raliat total versiunii vechii Securități ceaușiste despre Revoluția din decembrie 1989 și regimul comunist, a cărui condamnare o consideră „rușinoasă“
Dincolo de aceste lucruri, toată atitudinea lui Călin Georgescu din emisiunea lui Robert Turcescu nu corespunde deloc cu imaginea anti-sistem care i-a fost construită, ba dimpotrivă. Este raliat în totalitate versiunii vechii Securități ceaușiste despre regimul comunist și evenimentele din 1989. Afirmă că a fost o rușine condamnarea comunismului în Parlamentul României și că în decembrie 1989 a fost o lovitură de stat, nu o revoluție – exact tezele ofițerilor din vechea Securitate și poziția pe care a avut-o Partidul România Mare, unde după 1990 s-au regrupat rezerviștii fostei poliții politice a lui Ceaușescu.
La fel de interesant este că politicianul – despre care multiple surse spun că a fost agent DIE (Direcția de Informații Externe a Securității înainte de 1989) și, apoi, agent SIE – i-a spus lui Robert Turcescu că angajații serviciilor secrete merită să iasă la pensie specială la 40 de ani. Călin Georgescu a argumentat că „trebuie să stea atâta timp cât el (ofițerul din serviciile de informații – n. red.) este în putere!“.
Mai jos, fragmentele relevante din interviul acordat de candidatul „anti-sistem“ Călin Georgescu ofițerului acoperit/descoperit Robert Turcescu, la Metropola TV.
Călin Georgescu: „Văd că toată această structură de forță nu dorește să mai facă parte din acest sistem total ilegal și abuziv. M-ați înțeles? Și a cam rupt rândurile!”
Călin Georgescu (întrebat de ce „a refuzat” să se ducă la ceremonia de inaugurare a președinției lui Donald Trump): Domnul Turcescu, cel mai important este poporul român! Este vorba de poporul meu!
Robert Turcescu: Am înțeles! Și nu-l puteți sluji și de dincolo de Ocean?
Călin Georgescu: Nooo! Acuma sunt alte… Eu sunt preocupat de ce se întâmplă aici! Aici este prioritatea! Într-adevăr, atât echipa președintelui Trump, cât și din partea echipei lui Elon Musk, într-adevăr că am fost întrebat dacă doresc să primesc o invitație – și am declinat-o, pentru simplul fapt că sunt preocupat cu ce fac aici.
Robert Turcescu: L-am auzit pe Muraru, ambasadorul din Statele Unite, cum că n-ați fi fost pe lista de invitați. Rânjea astăzi la televizor spunând acest lucru.
Călin Georgescu: Cine ați spus că e domnul respectiv?
Robert Turcescu: Ambasadorul nostru la Washington!
Călin Georgescu: Da? Așa spune el?
Robert Turcescu: Da. Domnul Muraru.
Călin Georgescu: Nu știu… Uitați cum stau lucrurile, apropo de ce am văzut și astăzi, că tot ați ridicat subiectul ăsta. Uitați, eu am un mesaj foarte elegant, zic eu, atât pentru frații Muraru – că e unul la Iași și unul la Washington, vremelnic acolo, cât mai este –, dar și față de fostul președinte de la SRI, Hellvig, nu? Hellvig. Și față de fostul ambasador american aicia, Zuckermann. Cum îl cheamă?
Robert Turcescu: Andrei (Adrian – n. red.).
Călin Georgescu: Andrei, da! Îhîm! Și față de fostul șef vaccinist care astăzi este director la Spitalul SRI (Valeriu Gheorghiță, medic militar infecționist cu gradul de colonel care e comandant la Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, al SRI – n. red). Eu zic așa: că ar fi bine să oprească orice fel de atac pe care ei îl fac asupra democrației României și asupra interesului poporului român! Interesul la demnitate, la onoare, care ei nu prea înțeleg acest cuvânt! Pentru că, pe modul ăsta de a continua, pot fi și consecințe!
Robert Turcescu: Păi, ați spus că nu sunteți răzbunător!
Călin Georgescu: Păi, nu! Consecințe din partea poporului român! Pentru că să ne înțelegem un lucru: eu ceea ce văd, văd așa, că foarte mulți colegi de-ai lor, oameni de bună-credință, ne spun și-mi spun direct: „Domnule, uite cum stau, ce se întâmplă cu acțiunile lor!“. Și noi înțelegem toată această răutate împotriva a ce v-am spus mai devreme, asupra poporului român și asupra democrației României. M-ați înțeles? Și ceea ce văd este că instituțiile de forță, sau toată această structură de forță…
Robert Turcescu: De la SIE nu e nimeni care să atace? Sau…
Călin Georgescu: (ezită) Nu, eu v-am spus ce știu așa, din primele locuri! Vorbesc cel puțin din informațiile pe care le am direct și care se și văd, de altfel, public! De altfel, cum m-ați și întrebat, că nu m-ați întrebat de pomană! Însă văd că toată această structură de forță nu dorește să mai facă parte din acest sistem total ilegal și abuziv. M-ați înțeles? Și a cam rupt rândurile! Despre asta este vorba!
Robert Turcescu: E o revoltă în interiorul Sistemului?
Călin Georgescu: Asta văd eu! Sigur că da! Păi, și faptul că ai toate aceste… Și vezi cu ochiul liber ce se întâmplă. Adică eu văd deja pactizarea, în cea mai mare parte, cu poporul român a multor părți din instituțiile de forță! Asta ne arată un singur lucru, că oamenii nu mai vor să trăiască, chiar și dintre ei, vreau să spun. V-am spus și apropo de jandarmi ce se întâmplă. Păi, dacă tu plătești un jandarm ore suplimentare cu ore libere, înseamnă că ești undeva, în afara peisajului! Deci, revenind: nu vor să mai trăiască în această stare de ilegalitate! Și mai ales că această stare abuzivă ține la Cotroceni un cetățean care nu are nimic de-a face cu acea poziție și, în plus, în continuare ei susțin blocarea alegerilor libere. (…)
Robert Turcescu: În ’89 a fost mai degrabă o revoluție sau mai degrabă o lovitură de stat?
Călin Georgescu: Lovitură de stat, indiscutabil!
Robert Turcescu: În timpul mandatului său de președinte, Traian Băsescu a făcut o comisie care a întocmit un raport de condamnare a comunismului. Raportul, după cum știți, a fost citit și votat în Parlament. Vi se pare un moment istoric sau unul rușinos?
Călin Georgescu: Rușinos!
Robert Turcescu: Pacepa a fost un erou sau un trădător nenorocit?
Călin Georgescu: Cu siguranță, trădător!
Robert Turcescu: Cum vedeți sistemul pensiilor speciale? Magistrații trebuie să beneficieze de aceste pensii?
Călin Georgescu: Cuvântul „pensie specială” n-are ce să caute în vocabular.
Robert Turcescu: Pensiile de serviciu ale rezerviștilor din serviciile de informații sunt justificate?
Călin Georgescu: Tot ceea ce înseamnă pensia de militar trebuie onorată! Acolo este un sacrificiu uriaș al acestui om, al militarului și al familiei lui.
Robert Turcescu: Inclusiv pentru cei care ies la 40 de ani la pensie?
Călin Georgescu: Nu, aia este o manipulare făcută special! Trebuie să stea atâta timp cât el este în putere! Acolo a fost special o manipulare ca să se jongleze cu pensiile speciale. Nu! Pensiile militarilor – nimeni nu se atinge de ele! Și în plus de atâta, trebuiesc mult mai mult onorați pentru sacrificiul și pentru loialitatea pe care o au față de țară și față de jurământul pe care l-au dat. Orice militar!
Robert Turcescu: Veți susține întărirea controlului parlamentar asupra serviciilor de informații?
Călin Georgescu: Să vă spun un lucru. Dacă fiecare parlamentar ar avea o condiție că dacă nu își face treaba este imediat taxat, și-ar face-o! Dar toți acolo dorm. Și dormind, evident că dorm și pe comisiile din care fac parte.
Colegii lui de epoleți… că tot din rândurile CRIMINALIILOR din 1989 se trage și el. Acum e care pe care: care fură mai mult la alegeri. Deocamdată gorilele psdpnl conduc detașat după ce au furat un rând de alegeri. În mai va fi invers
Adica Securitatea e cu el
O rămurică a Securității. Alta e cu ceilalți. Așa a fost și în 1989 când CRIMINALII au ucis ca sa ia țara în stăpânire și să fure cum vor și cât pot. Azi fură urmașii acelorași criminali
Dementul asta,prin tot ce face si spune arata ca zi de zi este o lupta in interiorul serviciilor pentru putere ,un puci in desfasurare!
Păi puciul tocmai ce a fost, cel organizat la ordin de KKR, slugile criminalilor de la butoane, cei care au condamnat poporul român la sărăcie și exil, in vreme ce ei se imbuibă și se îngrașă ca porcii. 1.5 milioane de profitori sug din bugetr – mulți cu salarii nesimțite și pensii speciale uriașe, în vreme ce populimea abia își duce zilele de azi pe mâine.
Las’ ca rezolva Gurul conservelor comuniste problema cu pensiile speciale …vezi sa nu!😄😄😄
Cu cat vorbeste mai mult guruletul de Dambovita, cu atat se afla si mai multe despre anturajul acestuia.Vorbeste,nea'”mesia”,vorbeste!
Vorbește, că doar așa mai câștigi zilnic câteva mii de voturi. Mii de oameni („de forță”) sunt deja in stradă, numai orbii nu ii văd.
Zau,ma?🥱🥱🥱🥱
La cât e de paranoic şi de megaloman, îşi poate închipui cǎ milițienii la pensie din partidul patrihoților dirijat de nea Pulică Surugiu ( care scrie pe aici sub pseudonimul Babacu) reprezintă “instituțiile de forță care au pactizat cu poporul”.
La fel pentru uniunea militarilor şi polițistilor rezervişti si activi a lui Gabriel Oprea, alt susținător dement al lui Georgescu.
De alfel, cei doi sunt mari preteni, deşi unul e fost sindicalist si altul fost ministru, Oprea l-a făcut pe Pulică ofițer chiar dacă n-are şcoalaşi în plus ieşise la pensie.
https://revista22.ro/actualitate-interna/gabriel-oprea-judecat-pentru-moartea-unui-poliist-primit-n-sindicatul-poliitilor
https://www.presasm.ro/scandal-in-randul-politistilor-satmareni-seful-de-sindicat-a-fost-demis-de-la-bucuresti/#google_vignette
Parerea mea e că Diliul la ăstia doi se referă in special, pentru că spune “ Vorbesc cel puțin din informațiile pe care le am direct și care se și văd, de altfel, public!“.
Ori, nea Pulică când îl cauti e pe la Realitatea TV, poate si le la alte posturi Tv ( pentru cine se uită la ele).
Nu-l susține nimeni pe Diliu, nici măcar rusofilii Orban sau Fico. În străinătate, vrea să zic.
Dacă ar fi asa de grav, ar fi reacții în extern.
PS. Porecla “nea Pulică” vine de la celebrul argument, scris chiar pe forumul acestui ziar online, de către Babacu ( Iulian Surugiu) să beleşti **** ( am încheiat citatul).
Asta se aseamana cu scena de la tvr in decembrie 89 la Revolutie, cand a iesit ochelaristul ala permanent in platoul tvr si a strigat ca armata e de partea poporului.
Parca suntem intr-un scenariu foarte asemanator cu cele ale filmelor lui Sergiu Nicolaescu.
Poporul se uita ca la teatru cum se lupta Securitatea ruseasca cu Securitatea americana.
Mai degraba securitatea ruseasca cu cea romaneasca. De am fi fost protejati de nordamericani nu am fi acum in halul in care suntem.