Ministerul Finanțelor lucrează în acest moment la planuri de creștere masivă a taxelor începând cu aprilie 2025, relevă G4Media.ro, citând surse bine informate. Toate scenariile prevăd nu doar creșterea taxelor și impozitelor pentru populație, ci și mărirea bazei de impozitare prin eliminarea unor excepții. Se confirmă astfel acuzațiile aduse în ultimele săptămâni de Elena Lasconi PSD-ului și PNL-ului, și anume că de la anul vor reducerea deficitului prin sporirea birurilor și nu prin tăierea de cheltuieli cu baronii și clientela de partid.
Cele trei scenarii luate în calcul ar fi mărirea TVA la 21% (azi e 19%), trecerea la impozit progresiv pe salarii ori impunerea unui impozit pe venit de 20%. Totul, pentru a crește veniturile aduse la buget cu 1,1% din PIB în 2025. În acest timp, atât Marcel Ciolacu, cât și Nicolae Ciucă pretind, la fiecare ieșire în public, că nici nu se pune problema ca de la anul să crească impozitele.
Alte măsuri luate în calcul sunt exterminarea microintreprinderilor prin coborârea plafonului pentru cifra de afaceri de la 500.000 de euro la 88.500 de euro pe an, creșterea impozitului pe dividende de la 8 la 10%, creșterea impozitului pe proprietăți.
Guvernul mai vrea să reducă alocările bugetare către primării, cărora Dragnea le-a luat însă cea mai mare parte a surselor de venituri în 2017, tocmai ca să le facă dependente de partidul aflat la putere.
Principala problemă, despre care nimeni nu vorbește, este însă că România a intrat deja în recesiune în 2024, lucru mascat până acum de PSD și PNL prin împrumuturi externe, jonglerii cu statisticile la INS și cu diverse alte instrumente precum supraevaluarea cursului leu-euro cu ajutorul BNR.
La anul, această recesiune nu va mai putea fi mascată, ceea ce va însemna automat scăderea PIB. Nu se știe cu cât se va contracta economia României, dar toți experții sunt de acord că urmează momente grele.
În acest an, deficitul din PIB va fi de 8-9%, mult peste cât se angajase Ciolacu la Comisia Europeană (ținta era de 4,9).
Creșterea cheltuielilor a venit prin recalcularea pensiilor și mărirea necontentită a veniturilor pentru bugetari. Concomitent, nu s-au tăiat însă scurgerile de bani către sutele de mii de membri de partid băgați pe sinecuri la stat și nici drenarea de fonduri publice și din bani UE către baroni și rețelele politicienilor. Cazul lui Ciolacu este elocvent. Nepotul său a primit o finanțare de 20 de milioane de euro din PNRR pentru un proiect de parcuri eoliene realizat de firma care avusese cifră de afaceri de 15 lei. După această „realizare“, nepotul a vândut firma. Ciolacu a răspuns, când a fost întrebat de această „coincidență“, că nepotul „e băiat deștept“. Există mari suspiciuni că această rudă e folosită ca paravan pentru afacerile lui Marcel Ciolacu, la fel ca și în cazul companiei care deține farmacii în mediul rural. Firma i-a fost cedată gratis de un buzoian aceluiași norocos nepoțel. Apoi, buzoianul generos a fost făcut de ministrul Alexandru Rafila, de la Sănătate, șef peste Agenția Națională a Medicamentului și o piață de 6 miliarde de euro.
noutate, stie si boborul ca de aia ii si voteaza!
Nu mai au ce fura, aceste haite de criminali numite psdpnl… MAi trebuie să fure ceva, de la prostimea care inca nu a emigrat
SA AIBA DIN CE DUCE IN OFSHOARE SI PANAMALE.
Ironie hazlie
Acum ne-au servit colacu, la anu… ne ia cozonacu!
De cozonac te poti lipsi, dar colacu-i… zi de zi!
Asa ca, votam Ciolacu, sa ne-asiguram… colacu!
N-avem ce face cu Ciuca, chiar daca are maciuca,
Ca pan-o scoate din husa… Romania e rapusa!!!