vineri, octombrie 11, 2024
AcasăNewsVIDEO. Prostia urlătoare a lui Ciucă. Pus să spună ce are Ciolacu...

VIDEO. Prostia urlătoare a lui Ciucă. Pus să spună ce are Ciolacu și el nu, liderul PNL a răspuns: „Onoare, respect, predictibilitate!”. Cristian Preda: „N-am crezut că Dăncilă poate fi întrecută…”

-

Nicolae Ciucă se afundă pe zi ce trece într-un ridicol din care pare că nicio campanie de imagine nu-l mai poate scoate înaintea alegerilor prezidențiale. Generalul a ajuns de râsul întregii Românii după ce, invitat la emisiunea „La Măruță“, de la Pro TV, a insistat să spună că Marcel Ciolacu are trei calități care lui personal îi lipsesc: „Onoare, respect, predictibilitate”!

Cazul frizează pur și simplu absurdul și arată, în același timp, cât de jos a putut ajunge contraselecția practicată la vârful statului român de PSD, PNL și instituțiile militarizate. Gazda emisiunii – una deosebit de prietenoasă, pentru că formatul e de așa natură încât invitații trebuie să fie protejați și să se simtă bine – l-a întrebat pe Nicolae Ciucă ce-i lipsește lui și are, în schimb, Marcel Ciolacu. Generalul s-a gândit îndelung și apoi a răspuns: „Onoare, respect, predictibilitate!“.

Amfitrionul a rămas șocat și a intervenit, încercând să-l salveze pe Ciucă, repetându-i întrebarea și insistând apoi să afle dacă invitatul a înțeles bine. În mod năucitor, Ciucă a ținut-o pe-a lui, repetând răspunsul.

După emisiune, când probabil că i s-a explicat din nou în culise, pe îndelete, ce fusese întrebat, președintele PNL a înțeles, în sfârșit, gogomănia și cineva din echipa sa de imagine a postat pe contul de Facebook al lui Ciucă o explicație penibilă. Cică „nu s-a prins toată lumea de ironie, de tâlcul răspunsului, cum se spune pe la noi. Am crezut că e clar că era o glumă, dar dacă n-a fost destul de picantă, o explic acum: onoarea, respectul și predictibilitatea sunt tocmai condimentele care lipsesc din rețeta lui Marcel Ciolacu“.

- Advertisement -

Politologul Cristian Preda, fost europarlamentar și în prezent profesor la Facultatea de Științe Politice de la Universitatea București, nu s-a putut abține să comenteze pe Facebook: „Ciucă a fost întrebat ce calități îi lipsesc lui, nu și premierului Ciolacu. A răspuns, după un minut de gândire: «onoare, respect, predictibilitate». Realizatorul emisiunii a căutat să-l ajute, cerându-i să mai citească o dată întrebarea. Gheneralul a ținut-o pe-a lui. După emisiune, aflând că s-a făcut de râs, a scris pe Facebook că era, de fapt, ironic. N-am crezut că Dăncilă poate fi întrecută…”

Secvența cu Nicolae Ciucă recunoscând că lui îi lipsesc onoarea, respectul și predictibilitatea a devenit virală pe toate rețelele de socializare, atrăgând comentariile ironice a mii de oameni.

Ciucă e ultimul dintre cei 5 candidați importanți rămași în cursa prezidențială după eliminarea Dianei Șoșoacă. Sondajele de opinie îl dau cu mai puțin de 8% în preferințele electoratului, în ciuda a milioane de euro pompate de PNL în campania candidatului liberalilor.

- Advertisement -

Mai mult decât atât, apar tot mai multe semne că nici activul de partid nu e foarte convins să pună umărul pentru a aduce voturi. PNL are circa 1.100 de primari (din 3.200), dar mobilizarea e slabă. Oamenii nu sunt deloc convinși că Ciucă poate câștiga și, mai mult decât atât, mulți au o puternică antipatie față de el din mai multe motive. Mulți liberali îl urăsc sincer pe Iohannis, iar Ciucă e văzut ca fiind doar coada de topor a actualului președinte al României. În plus, deciziile impuse abuziv de la centru filialelor din teritoriu au mărit ostilitatea multor lideri locali.

Există tot mai multe indicii că, dacă Nicolae Ciucă ratează intrarea în turul 2, va fi zburat din fruntea partidului la braț cu toată camarila lui Iohannis. În locul acestei găști se vehiculează ideea că partidul ar putea fi preluat de Ilie Bolojan, mai ales dacă acesta ar fi nominalizat drept posibil premier al unei coaliții a forțelor de dreapta.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 4+1 membri ai CCR care au hotărât că Ciolacu trebuie să fie președinte fără adversar în turul 2. Curtea face jocul PSD pe față: forțează o finală Ciolacu – Simion, prin eliminarea Dianei Șoșoacă

* Iohannis şi-a decorat liceul la care a predat, dar și pe cel al nevestei! Doar 5 colegii din țară au avut acest privilegiu, Sibiul este singurul județ cu două

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -