miercuri, octombrie 9, 2024
AcasăNewsTupeu extrem la demisia Laurei Vicol. Deputata PSD invocă "atacuri nedrepte și...

Tupeu extrem la demisia Laurei Vicol. Deputata PSD invocă „atacuri nedrepte și de o gravitate fără precedent”. Nimic despre mega-escrocheria soțului ei ori despre propria bogăție, afișată ostentativ!

-

Explozia mega-escrocheriei Nordis, țeapa imobiliară de milioane de euro dată de afaceristul Vladimir Ciorbă și asociații săi, a provocat panică în PSD, partidul cu cele mai multe conexiuni cu această afacere tenebroasă. Laura Vicol, soția lui Ciorbă, a demisionat azi din funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților. Demisia ei vine la doar o zi după dezvăluirile făcute de publicația Recorder.ro.

În documentul obținut de HotNews.ro, ea acuză „jocuri nedrepte”. Demisia vine la o zi de la investigația Recorder privind proiectul imobiliar Nordis, „afacerea unui clan politico-imobiliar cu conexiuni la cel mai înalt nivel”. Asociatul principal al Nordis este Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol.

În cererea transmisă colegului ei de partid Daniel Suciu, președintele Camerei Deputaților, Laura Vicol (49 de ani) anunță că a luat decizia de a demisiona din funcția de președinte al Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități.

„Avocata cămătarilor” spune că a luat această hotărâre „ca urmare a atacurilor nedrepte și de o gravitate fără prrecedent îndreptate împotriva mea”.

- Advertisement -

Demisia scrisă a Laurei Vicol

„Stimate domnule președinte,

Subsemnata Laura Vicol, președinte al Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități din Camera Deputaților, prin prezenta doresc să îmi exprim decizia de a demisiona din această funcție.

Am luat această hotărâre ca urmare a atacurilor nedrepte și de o gravitate fără prrecedent îndreptate împotriva mea, iar până la lămurirea lor doresc să demisionez.

- Advertisement -

Vă mulțumesc pentru încrederea acordată în timpul celor 3 ani de conducere a Comisiei.”

Demisia Laurei Vicol, scrisă în grabă și cu evidentă nervozitate

Legislație făcută pentru escroci, împotriva cetățenilor cinstiți

Nordis era prezentat drept cel mai spectaculos proiect imobiliar din România ultimilor ani, dar evoluția acestei afaceri a căpătat toate ingredientele unei scheme piramidale cu sute de oameni păgubiți și multe milioane de euro dispărute din conturile dezvoltatorului.

În ultimii ani, în conturile Nordis au intrat milioane de euro, dar majoritatea ansamblurilor rezidențiale promise au rămas doar pe hârtie și în reclame. Folosind campanii de marketing agresive și speculând slăbiciuni majore din legislația românească, Nordis a încasat sume uriașe în avans de la oameni care, deși le-au plătit integral, n-au mai intrat în posesia apartamentelor promise, arată investigația Recorder.

Există indicii solide că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite.

România este un adevărat paradis legislativ pentru dezvoltatorii imobiliari care vând apartamente din stadiul de proiect. Legile românești le permit acestor firme să încaseze în avans chiar și 100% din valoarea apartamentelor încă neconstruite, nu impun nicio restricție cu privire la cheltuirea acestor bani și nu obligă dezvoltatorii să încheie asigurări care i-ar putea despăgubi pe clienți în caz de forță majoră.

Prin comparație, în Franța nu se poate încasa un avans inițial mai mare de 5%, banii merg într-un cont special destinat construcției, iar dezvoltatorii sunt obligați să încheie asigurări care îi protejează pe clienți.

VIDEO: Investigația Recorder

Proiectul Nordis și conexiunile sale politice. Rețeaua PSD din anticamera lui Ciorbă: Laura Vicol – Olguța Vasilescu – Grindeanu – Ciolacu

Legile care favorizează astfel de fraude imobiliare ar trebui modificate în Parlament, dar afacerea Nordis este plină de conexiuni politice la cel mai înalt nivel. Cea mai importantă verigă: Laura Vicol, până azi șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților, o comisie cu un rol-cheie în procesul legislativ din Parlament.

Practic, în ultimii trei ani, Vicol ar fi trebuit să modifice legile care i-au permis soțului ei, Vladimir Ciorbă, să derulează toată această schemă frauduloasă!

Laura Vicol și Vladimir Ciorbă

Laura Vicol a condus Comisia Juridică din Camera Deputaților în perioada 25 noiembrie 2021 – 8 octombrie 2024.

Deputata Laura Vicol a devenit șefa Comisiei Juridice în noiembrie 2021, imediat după ce PNL – prin premierul de atunci, Florin Cîțu – a dat afară USR de la guvernare, intrând în cârdășie cu PSD. Vicol a fost votată de toți deputații PSD și PNL din Comisia Juridică. Ordinul către PNL-iști s-o voteze pe Vicol a venit de la Cîțu, care în acel moment se afla în grațiile președintelui Klaus Iohannis.

Laura Vicol a devenit deputat în 2020, pe lista PSD Dolj, unde domnea și atunci – ca și acum – Lia Olguța Vasilescu. De altfel, Vicol fusese avocata primăriței din Craiova, fostă ministră a Muncii, în dosarele penale ale acesteia, care i-au adus și un arest preventiv. Laura Vicol a fost invitată de Lia Olguța Vasilescu să candideze în Dolj deși ea este bucureșteancă.

Președintele PSD care a gestionat transformarea Laurei Vicol în parlamentar a fost Marcel Ciolacu, cel care a dat și dispoziție ca „avocata cămătarilor”, soția țeparului Ciorbă, să fie votată la șefia Comisiei Juridice.

Un mare protector al Laurei Vicol în PSD a fost, în ultimii ani, vicepreședintele partidului, Sorin Grindeanu – vice-prim-ministru și ministru al Transporturilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 4+1 membri ai CCR care au hotărât că Ciolacu trebuie să fie președinte fără adversar în turul 2. Curtea face jocul PSD pe față: forțează o finală Ciolacu – Simion, prin eliminarea Dianei Șoșoacă

Iohannis a decorat doi PSD-iști siniștri: Mihai Busuioc (lacheul lui Dragnea) și Aurelian Bădulescu (grobianul Gabrielei Firea)

* Iohannis şi-a decorat liceul la care a predat, dar și pe cel al nevestei! Doar 5 colegii din țară au avut acest privilegiu, Sibiul este singurul județ cu două

2 COMENTARII

  1. aktual24
    „Vicol a fost promovata in Parlament de Olguta Vasilescu. Ciolacu a pus-o apoi sefa a Comisiei Juridice, a dorit sa o faca si ministru al Justitiei”

    DE PEREMISTA OLGA ? HOPA !

    CINE MERGEA IN dubai ? ciolacul, vicol, simonis ? CA SA VEZI INTAMPLARE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -