vineri, septembrie 20, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Ucrainenii au atacat pentru prima oară aeroporturile din Moscova, declanșând haosul:...

VIDEO. Ucrainenii au atacat pentru prima oară aeroporturile din Moscova, declanșând haosul: zeci de curse aeriene anulate, rușii se plâng că o persoană a murit

-

În cursul nopții de luni spre marți, ucrainenii au atacat pentru prima oară aeroporturile din Moscova, declanșând haosul. Rușii susțin că au distrus dronele și că o persoană ar fi murit în urma raidului, dar cert este că pe cele trei aeroporturi din capitala Rusiei a fost panică și că zeci de curse aeriene au fost suspendate. Acest atac este, din nou, extrem de stânjenitor pentru regimul Putin și de natură să le reamintească rușilor de rând că au fost băgați într-un război adevărat, iar pretențiile Kremlinului, că ar fi o „operațiune militară specială“ care nu afectează poporul, sunt lipsite de realism.

Atacul asupra aeroporturilor civile din Moscova arată că și ucrainenii sunt acum capabili să răspundă cu aceeași monedă după ce rușii au lovit țintele civile în ultimii peste doi ani și jumătate.

Ministerul Apărării din Rusia afirmă că forțele sale au doborât 144 de drone ucrainene în noaptea de luni spre marți. Dintre acestea, cel puțin 15 ar fi fost interceptate în jurul Moscovei.

- Advertisement -

Ceea ce n-au spus autoritățile ruse, dar au filmat locuitorii, este că unele dintre dronele respective n-au putut fi doborâte efectiv, ci doar deviate de la traiectoria inițială prin bruiaj. Acele drone n-au mai lovit țintele stabilite, ci s-au prăbușit pe străzi sau au lovit blocurile de locuințe din Moscova. Cel puțin trei blocuri au fost în această situație.

Numeroase filmări de pe Telegram arată surpriza și groaza a diverși locuitori ruși, care au descoperit că pot și ei să fie ținta unor atacuri, nu doar ucrainenii.

Într-o filmare, o adolescentă care se pregătea să-și înregistreze un mesaj a intrat în panică atunci când, dintr-o dată, de afară s-a auzit o explozie, iar alarmele mașinilor au început să țiuie.

- Advertisement -

Aeroporturile Domodedovo, Jukovo și Vnukovo, din Moscova, au fost paralizate de atacurile ucrainene. Zborurile s-au reluat marți, după răsăritul soarelui, a anunțat pe Telegram autoritatea aviatică rusă Rosaviația.

Atacurile au avut loc la peste 800 de kilometri depărtare de linia frontului, ceea ce ridică din nou întrebarea ce se întâmplă, de fapt, cu apărarea antiaeriană a Rusiei. Fie ucrainenii reușesc să introducă în țara inamică dronele și să le lanseze din apropiere, fie au dezvoltat drone cu o rază foarte mare de acțiune și le trimit de pe propriul lor teritoriu. În acest al doilea caz, aparatele zboară o distanță enormă fără a fi detectate ori interceptate de apărarea rușilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lăcomia fără sfârșit a PSD-istului Toni Greblă. De la furtul de bani la furtul de voturi. 12.000 de euro pe lună pentru „nababul alegerilor”, care e și „revoluționar”, și mega-pensionar special

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

* Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -