joi, septembrie 19, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Ofensiva-surpriză a ucrainenilor în regiunea rusă Kursk: primii fugiți au fost...

VIDEO. Ofensiva-surpriză a ucrainenilor în regiunea rusă Kursk: primii fugiți au fost cecenii din unitatea „Ahmat”! „Unde este armata noastră lăudată? Nu este niciun sistem de apărare antiaeriană!”

-

Șoc total în regiunea rusă Kursk, luată cu asalt de trupele ucrainene marți, 6 august 2024. Acestea au eliminat zeci de vehicule blindate ale Kremlinului și un numeros personal militar în acel teritoriu de la granița de nord-est a Ucrainei.

Chiar rușii au filmat dintr-un elicopter de atac Mil Mi-8 una dintre coloanele lor de tancuri T-62, distrusă în totalitate la intrarea în orașul Sudja.

Un cetățean din acea zonă, fugit între timp în alte locuri mai liniștite ale Federației Ruse, îi îndeamnă pe conaționalii lui să nu se mai întoarcă în orașul Sudja, fiindcă „este extrem de periculos, iar tancurile ucrainene sunt deja acolo”.

Clipul video sugestiv a apărut pe site-ul Censor.net.

- Advertisement -

Bărbatul rus a plecat în mare grabă din Sudja, înspăimântat de evoluția rapidă a evenimentelor. Deși oficialii putiniști au dat asigurări că situația din regiunea Kursk se află sub controlul lor și că au eliminat 315 luptători ucraineni din cei 1.000 care „au invadat” Rusia, dar și 54 de blindate inamice, compatriotul lor spune că acestea sunt minciuni. El explică de ce declarațiile autorităților putiniste nu corespund realității.

Cetățeanul rus vorbește cu mult curaj, deși consecințele ar putea fi grave pentru el, într-o dictatură care aruncă în pușcărie orice voce liberă. El i-a făcut praf pe reprezentanții puterii de la Moscova și a umilit armata „glorioasă” a Moscovei, întrebându-se unde este mult lăudata lui armată.

Rusul a dezvăluit pe un ton ferm că primii războinici care au căzut în războiul cu ucrainenii au fost chiar cei din unitatea cecenă „Ahmat”. Apoi, alte unități paramilitare rusești au fugit din zonă.

- Advertisement -

Cetățeanul rus, panicat: „Ucraina a invadat Rusia prim orașul nostru (Sudja – n. red.). La ora 3 și 11 minute a început bombardamentul. Mai întâi am sărit în mașină, apoi a trebuit să mă întorc, sub proiectile, pentru documente. Ne-au bombardat casa. Să te întorci acolo este deja periculos. Acolo sunt dislocate deja tancuri dintr-o parte. Puterea spune că totul e bine, dar nu e nimic adevărat. Unde este armata noastră lăudată? Unde este? Nu este niciun sistem de apărare aeriană în zonă! În Kursk (se referă la oraș, capitala regiunii Kursk – n. red.) zboară cel puțin elicoptere, iar noi nu avem nimic acolo. Cecenii din unitatea «Ahmat» au fost primii care au plecat de-acolo. (…) Rudele au rămas acolo ca să moară, ei n-au vrut să plece”.

VIDEO: Tancurile rusești au fost anihilate

Peste 50 de soldați ruși au fost luați prizonieri în timpul incursiunii forțelor ucrainene peste graniță, în regiunea Kursk. Recruții ruși s-au predat la punctul de control Sudja, din Rusia, în timpul asaltului executat de forțele ucrainene în direcția nord-est.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cheltuielile cu salariile bugetarilor au explodat: +26% față de 2023! Strângerea impozitelor a eșuat pentru că nu s-au aplicat reformele din PNRR și nu s-a făcut digitalizarea

* Catastrofa PNRR: România încă se chinuie să obțină tranșa a 3-a, în timp ce Italia a ajuns deja la a 5-a. Șansele să obținem o prelungire a termenului de plată sunt foarte mici, banii se vor pierde

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

* „Noul Caritas“, în centrul Capitalei: sute de fraieri stau la coadă pentru a se înscrie la „apartamentele de 35.000 de euro fără dobândă“ promise de George Simion și AUR

* Prădătorul sexual Alfred Bulai a fost dat afară de la SNSPA. Rectorul Pricopie încearcă salvarea lui Pieleanu

* „Încolțit, Pieleanu demisionează de la SNSPA. Foste studente îl indică drept un prădător sexual mai periculos decât Bulai”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -