O situație unică pentru administrația locală din România s-a consemnat joi, în Sectorul 1, unde primărița Clotilde Armand a ajustat planul de regenerare urbană a cartierului Pajura într-o ședință cu asociațiile de proprietari din zonă, cu ONG-urile și cu arhitecții. Într-un mesaj pe Twitter, primărița a explicat că a recurs la această metodă deoarece „administrația locală se face pentru oameni“.
Planul rezultat după discuțiile cu proprietarii urmează să fie scos la concurs, acesta urmând a se desfășura în colaborare cu Ordinul Arhitecților din România. Cazul este fără precedent, niciun primar n-a mai făcut reabilitarea zonei administrate de el într-o ședință deschisă cu locuitorii.
Mai jos, raportul dat de Clotilde Armand.
„Locuitorii din Pajura și-au exprimat dorința ca piața să-și păstreze funcționalitatea și să fie reabilitată, suprafața parcului să fie extinsă, să fie amenajate locuri de parcare subterane și crearea de locuri de socializare. Vom ține cont de toate sugestiile și opiniile locuitorilor“
Am elaborat proiecte pentru reabilitarea și regenerarea urbană a fiecărui cartier din Sectorul 1. Am pornit proiectele de reconstruire și modernizare a zonei Piața 1 Mai – Bulevardul Ion Mihalache, a zonei Piața Matache – Berzei și a fostului Hotel Dunărea împreună cu regenerarea… pic.twitter.com/EkQx3SSv9z
— Clotilde Armand (@clotilde_armand) January 11, 2024
„Am elaborat proiecte pentru reabilitarea și regenerarea urbană a fiecărui cartier din Sectorul 1. Am pornit proiectele de reconstruire și modernizare a zonei Piața 1 Mai – Bulevardul Ion Mihalache, a zonei Piața Matache – Berzei și a fostului Hotel Dunărea împreună cu regenerarea Căii Grivița.
O altă zonă pe care vrem să o reabilităm cu prioritate este cartierul Pajura. Din cauza dezinteresului fostelor administrații ale Sectorului 1 spațiile centrale ale acestui cartier – Parcul și Piața Pajura – arată astăzi deplorabil, fiind departe de a răspunde nevoilor și așteptărilor locuitorilor din zonă.
M-am întâlnit astăzi cu reprezentanții asociațiilor de proprietari și ai grupurilor civice din Pajura. Proiectele de reabilitare și regenerare urbană trebuie elaborate ținându-se cont de opiniile, aștepările și nevoile locuitorilor din zonă, la care se adaugă expertiza celor mai buni arhitecți din România. La dezbatere au participat și arhitecți din conducerea Ordinului Arhitecților din România – Filiala București.
Locuitorii din Pajura și-au exprimat dorința ca piața agroalimentară să-și păstreze funcționalitatea actuală și să fie reabilitată, suprafața parcului să fie extinsă, să fie amenajate locuri de parcare subterane și crearea de locuri de socializare pentru toate vârstele. În unanimitate, toți cei prezenți au cerut să păstrăm totemul cu sigla Pieței Pajura- reprezetantiv pentru acest cartier.
Pentru că administrația locală se face pentru oameni, vom ține cont de toate sugestiile și opiniile locuitorilor din acest cartier. Pornind de la acestea vom elabora tema de proiectare a concursului de soluții pentru regenerarea urbană a cartierului Pajura. Acesta se va desfășura cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România – Filiala București.“
Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!
CITIȚI ȘI:
unde sunt banii de diamante, bai bucurestenilor?
Felicitari Clotilde Armand, poate mai invata si netotii de la alte orase!
Un exemplu de urmat. Bravo Clotilde, ești un coleg de echipă excelent pentru ND și ambii vor avea (din nou) votul meu!
Foarte interesant!
Foarte corect, foarte bine. nemaiintalnit pe la noi!
Este o lectiie pentru sefimea indolenta, incapabila, axata doar pe interese egoiste si de gasca.
Un model care trebuie mediatizat si urmat.
a intrat in campanie elecrorala! timp de trei ani cate proiecte a demarat CA?
am uitat nu o lasa consilierii si a avut rafuiala cu „diamante” si gunoierii! dar pentru asa ceva credeam ca in primaria sect 1 exista dep juridic sau am ales de doua ori (cazul meu) un primar vigilante…