vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăUtileCum se desfășoară relația dintre un azil de bătrâni și persoanele cu...

Cum se desfășoară relația dintre un azil de bătrâni și persoanele cu handicap? Află de la specialiști tot ce te interesează!

-

Un azil pentru bătrâni este un loc special creat pentru vârstnicii care doresc să-și trăiască o bătrânețe fericită, fiind înconjurat de oameni de vârste apropiate. Multe dintre cererile primite de azilurile de bătrâni vin din partea familiilor unor persoane care suferă de anumite afecțiuni, fie ele un handicap locomotor, de vorbire sau boli precum Alzheimer și Parkinson.

Din păcate, unele azile nu sunt specializate pentru astfel de pacienți, dar din fericire există numeroase clădiri de azil pentru persoane cu handicap.

Un azil pentru persoane cu handicap este diferit de un azil pentru vârstnici în putere, oameni care nu suferă de niciun fel de afecțiune și doar vor să-și trăiască bătrânețea într-un alt mediu. Locurile pentru persoane cu handicap au nevoie de o siguranță și o grijă mult mai mare, persoanele în cauză fiind mult mai fragile și având nevoie de un tratament special.

În rândurile următoare vă vom prezenta pe scurt cum se pregătește un azil pentru a primi un pacient cu nevoie speciale.

- Advertisement -

Cum pregătim locul pentru persoanele cu handicap?

Pregătirea spațiului dintr-un azil pentru persoane cu handicap este asemănător procesului childproof al casei. Acestea, în funcție de afecțiunea lor, pot fi mai sensibile, pot avea o direcție neformată și se pot lovi foarte ușor.

De asemenea, este important să nu folosim ca piese de decor obiecte ce ar putea crea stări de nervozitate sau neliniște persoanelor în cauză.

Un lucru foarte important este crearea unui spațiu în care toată lumea să se poată deplasa, însemnând montarea unor rampe și lifturi sau folosirea unor scări rulante ușor accesibile și cu un risc scăzut de accidente în interiorul clădirilor.

- Advertisement -

Pe lângă aceste măsuri, personalul are obligația de a elimina orice fel de pericol pe baza dosarelor oamenilor ce aleg să locuiască în aceste spații, fiecare om în parte necesitând anumite condiții.

Cum alegem personalul pentru persoane cu handicap?

Alegere personalului care să lucreze într-un astfel de azil este o preocupare foarte importantă. Personalul este cel care, zi de zi, ia contact cu persoanele care suferă de aceste afecțiuni, ele fiind nevoite să aibă o pregătire specială pentru astfel de cazuri.

Pe lângă pregătirea medicală necesară, este de dorit ca acești oameni să aibă o inteligență emoțională puternic dezvoltată și să fie răbdători și empatici, fiind astfel pregătiți să înțeleagă orice fel de situație, fie ea plăcută sau neplăcută.

Un lucru ce trebuie căutat într-un asistent bun este pregătirea și modul în care reacționează la necunoscut. Toți oamenii sunt diferiți și pot avea diverse ieșiri comportamentale pentru care fișa afecțiunii nu ne pregătește. Din acest motiv, calmitatea și modul de acțiune ferm la necunoscut sunt foarte importante în acest domeniu.

Avem în București azile care acceptă persoane cu handicap?

Da, există azile în Capitală complet specializate sau care primesc și persoane cu handicap. Unul din aceste locuri poartă numele de Bătrâneți Fericite. Acest loc este unul care se dezvoltă zilnic și care lucrează în a oferi bătrânilor cele mai frumoase experiențe

Dacă doriți să aflați mai multe despre acest azil de bătrâni preț bun, puteți accesa site-ul batranetifericite.ro, site care vă va oferi răspunsuri la toate întrebările.

Date de contact:

  • Telefon: 0722 624 264
  • E-mail: contact@batranetifericite.ro
  • Adresa: Str. Aviator Popișteanu, nr. 65, Sector 1, București

1 COMENTARIU

  1. Bravo pentru rubrică…
    Și aceste persoane sunt parte a societății Române cărora se le oferă atenție și afecțiune.
    Meseria mea e de zugrav/vopsitor și firma mea e contrată foarte des de Rezidențe pentru bătrâni pentru orice au nevoie în această meserie și unul dintre lucrurile care mi-a atras cel mai mult atenția de fiecare dată e zâmbetul, profesionalitatea, simpatia cadrelor în a munci cu acești oamenii vârstei a treia.
    Una dintre dăți i-am spus unui asistent de bun tratul primit de către bătrâni… și mi-a răspuns, „datorită lor suntem noi unde suntem, au fost ei care au pus țara acolo unde se află acuma, a fost o zi când ei ne-au îngrijit iar acuma îi îngrijim noi pe ei”
    Mă refer la Madrid și împrejurimile sale.
    Un salut 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -