Premierul Marcel Ciolacu s-a străduit fără succes vineri să rostească un cuvânt complicat pentru el: malpraxis. Din gura șefului PSD a ieșit însă „malsprasi“, spre amuzamentul jurnaliștilor și, ulterior, al întregului internet. Ciolacu încerca să pară serios și grav în cazul crimelor de la Spitalul Sfântul Pantelimon, unde medici de la ATI le micșorau deliberat doza de medicamente pacienților grav bolnavi.
Dincolo de subiectul dramatic de la spital, despre care Ziaristii.com a scris în ultimele zile, rămâne cazul celui care, deși dă sistematic dovezi că are grave deficiențe intelectuale, este totuși premierul României și vrea să „se aleagă“ în decembrie chiar președintele țării.
În urmă cu doar câteva zile, Paul Stănescu – altă „eminență cenușie“ a PSD – spunea despre Ciolacu că ar avea „inteligență peste medie“.
Vineri, premierul cu „inteligență peste medie“ a încercat să rostească un cuvânt care iese în afara lexicului de bază al limbii române și s-a făcut de râs. „Nu vorbim de un omor accidental sau de malsprasi“ la Spitalul Sfântul Pantelimon, a spus Ciolacu.
De când a ajuns premier, acesta a comis sistematic gafe de acest fel.
La inaugurarea unui pod a spus că „a sosit timpul ca România să treacă de la fapte la vorbe“.
Într-un discurs în Parlament, a enumerat Coreea de Nord printre partenerii strategici ai României! În realitate, țara noastră are parteneriat strategic cu Coreea de Sud.
Într-o vizită în Qatar i-a lăudat pe șeici pentru infrastructura construită în vederea Mondialului din 2022, deși se știe că acolo au muncit în condiții oribile lucrători din țări asiatice sărace (pakistanezi, indieni, srilankezi etc.) și că numărul celor morți pe șantiere a fost foarte mare. Cu aceeași ocazie, Ciolacu a spus că „este cea mai frumoasă erecție… lecție predată în sport“.
La începutul acestui an, când vorbea despre primirea României în Spațiul Schengen, Ciolacu a spus: „Imposibil e să mă arunc eu DUPĂ clădire și să supraviețuiesc!“. Ciolacu folosește permanent, în discursurile sale, „după“ în loc de „de pe“.
În aprilie, Ciolacu spunea la Suceava că guvernele dinaintea sa au făcut „zero autostrade“. De fapt, corect este „autostrăzi“.
Dacă acum 11 ani gafa Elenei Băsescu, care a spus „succesuri“ în loc de „succese“, a fost aprig dezbătută și popularizată la posturile TV, de data asta nenumăratele greșeli gramaticale ale lui Marcel Ciolacu sunt trecute sub tăcere de televiziunile „de știri“. Publicul află totuși despre ele pe rețelele de socializare și în emisiunile făcute pe YouTube.