Tudorel Toader recunoaşte: ordonanţa „se analizează”!

1
31
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei recunoaşte că o ordonanţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală – pentru care presează disperaţi Dragnea şi Tăriceanu, plus majoritatea parlamentară-, este în lucru în acest moment la vârful puterii PSD-ALDE.

„Noi putem elabora proiect, dar rămâne de văzut daca va fi promovat sau nu. Dar nu e decizia mea a ministrului Justiţiei de a-l promova. Poate exista un draft, dar asta nu înseamnă că va fi promovat. Deocamdată, se analizează.

Daca va fi o ordonanţă de urgenţă, va fi cu modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. Pentru respectarea deciziilor CCR şi transpunerea directivelor europene. Care e urgenţa unei astfel de ordonanţe? Era de anul trecut. Parlamentul trebuie să modifice Codurile Penale în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, riscăm intrarea în infriegement pentru netranspunerea directivei privind confiscarea extinsă a averilor făcute prin încălcarea legii. E urgenţa anului trecut, e şi mai urgenţă azi”.

Magistraţii şi societatea civilă au contestat vehement modificarea Codurilor penale prin ordonanţă, atâta vreme cât ele se află în dezbaterea parlamentului. Dar Liviu Dragnea a spus că e nevoie de o ordonanţă pentru că „e o istoriei care se tot repetă”, lăsând de înţeles că s-a săturat să aştepte modificările pro-corupţie.

1 COMENTARIU

  1. Mai Tudorel, mai Toderas, ti-a luat Dumnezeu mintile? Nu te mai poti opri? Ce rau ti-a facut poporul roman de-l urasti atat de tare? Ce v-am facut de vreti sa nenorociti o tara intreaga? Nu v-am impuscat in ‘ 89 ….si rau am facut. V-am dat pe mana o tara intreaga cu speranta ca o veti administra bine. Am crezut ca sunteti oameni. Ce ati facut? Ati furat totul, ati vandut totul si acum vreti sa scapati nepedepsiti. Nu va este frica de blestemul neamului romanesc? Credeti ca voi si neamurile voastre pana la ultimul urmas, veti scapa de blestemul greu al unei intregi tari? Mai lighioanelor, mai naparcilor va veni vremea cand veti plati cu varf si indesat. O sa va iasa pe nas toate furaciunile pe care le-ati facut. Veti da seama de fiecare lacrima a unei mame care si-a pierdut copilul din cauza lipsei de medicamente, de fiecare lacrima a copilului care si-a pierdut parintele din cauza mizeriei din spitale, de fiecare lacrima a copiilor care se culca cu burtica goala pentru ca parintii nu au ce sa le puna pe masa, in timp ce voi va imbuibati hoiturile si nu mai aveti limita. Nu stiu cum, cand si in ce fel veti plati, dar veti da socoteala cu siguranta. Fiti blestemati pui de naparci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here