Acasă News SONDAJ. PSD şi ALDE, 41,7%, împreună?! Enorm, la ce dezastru au provocat...

SONDAJ. PSD şi ALDE, 41,7%, împreună?! Enorm, la ce dezastru au provocat în doar doi ani

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat duminică rezultatul unui sondaj comandat chiar de liberali, în perspectiva alegerilor europarlamentare din luna mai. Sondajul a fost făcut prin operarea față în față a 26 de mii de cetățeni, conținând și date privind încrederea oamenilor în Guvern și percepția acestora pe diferite teme.

Ce şochează la prima vedere este scorul neaşteptat de mare pe care îl au împreună partidele care compun puterea actuală: PSD – 30,2% şi ALDE – 11,5%. În total, 41,7%! Foarte mult, având în vedere dezastrul total al guvernării actuale.

Surse liberale au declarat însă pentru ziaristii.com că procentele sunt calculate pentru o prezenţă la vot de numai 32%, pe ideea că alegerile europarlamentare nu scot lumea la vot ca prezidenţialele sau parlamentarele.

E de presupus însă că tocmai din cauza dezastrului provocat de PSD şi ALDE alegătorii să iasă în număr mai mare la vot. La o prezenţă plauzibilă de 40%, scorurile PSD şi ALDE să scadă simţitor şi să crească procentele partidelor din opoziţie.

PNL înregistrează o cotă de 27,8%. Urmează apoi USR cu 10,2%, Pro România, cu 5,5%, apoi UDMR cu 5,1%. Sursele citate susțin că partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, are un scor de 5%, iar PMP 4,2%.

„Noi nu am făcut sondaj de opinie numai că să aflăm scorul PNL. Noi am făcut cercetare profundă. Am făcut sondaj de opinie că să aflăm percepțiile oamenilor, poziționările oamenilor față de diferite teme, așteptările cetățenilor, încredere în Guvern, optimismul sau pesimismul populației. Vă dau un exemplu 17,6% este cifra celor care astăzi consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună. Pe publicul PSD, aproape 60% dintre votanții PSD spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Asta este percepția, că direcția pe care mergem este o direcție greșită. Pentru prima dată se vede o volatilitate crescută inclusiv a electoratului PSD și ALDE, adică nu sunt electori stabili, ci pot emigra către un alt partid. (…) Am analizat conflictul dintre liderii PSD și UE. Nu se lasă păcăliți românii. E clar că acest conflict este perceput de oameni ca fiind un conflict provocat de PSD în special din cauza refuzului de a respecta independența justiției și criteriile privind statul de drept”, a anunţat președintele PNL.

 

loading...

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările