Acasă Justiție Procurorii din toată lumea fac scut în jurul lui Augustin Lazăr şi...

Procurorii din toată lumea fac scut în jurul lui Augustin Lazăr şi îl somează pe Tudorel: nu vă atingeţi de procurorul general!

Asociaţia Internaţională a Procurorilor (AIP) îşi exprimă îngrijorarea, într-o scrisoare adresată premierului Viorica Dăncila, în ceea ce priveste procedura de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr, despre care organizaţia spune că este apreciat de procurorii din întreaga lume.

Asociatia cere ca procedura de revocare să fie oprită şi critică modificarile aduse Legilor Justiţiei. Scrisoarea vine în contextul în care preşedintele Iohannis a anunţat că nu-l va revoca pe Lazăr, după ce a lăudat activitatea procurorului general.

În acelasi timp, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat deja că o să conteste la CCR o eventuală respingere a revocării de către preşedinte, pe modelul fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, pe care avocatil mafiie penale a mazilit-o la comanda PSD-ALDE.

Mesajul AIP este semnat de secretarul general al organizaţiei, Han Moraal, şi este datat 10 ianuarie, potrivit unor surse guvernamentale, citate de ziare.com.

AIP este singura organizaţie de procurori la nivel global.

În scrisoare sunt amintite recentele recomandări ale Comisiei de la Veneţia, privind modul în care se fac revocările şi numirile în cazul procurorilor şefi, dar si legat de libertatea de exprimare a magistraţilor.

loading...

2 COMENTARII

  1. Păi … ar putea să-spună, așa, la liniuță:

    – dacă-l interesează independența magistraților, câte mii de dosare au fost făcute judecătorilor și procurorilor
    – dacă-i interesează corupția, să afle că nu au nicio sentință pentru fapte de mare corupție comise din 2012 încoace. Să tragă singur mr. Man concluzia: n-a existat mare corupție în ultimii 7 ani, sau cei care au condus procuratura sunt incompetenți
    – câte cazuri de cercetare abuzivă s-au înregistrat in perioada dlui. Gusti
    – câți oameni au fost arestați sau sub control judiciar, puși sub supraveghere cu lunile și anii, tracasați, cu afacerile puse pe butuci, și ulterior găsiți nevinovați de instanțe. Ca bomboană pe colivă, ar trebui să adauge că, predecesorul lui Lazăr a fost îndepărtat tot printr-un dosar făcut de DNA care după ani de zile s-a dovedit a fi fost întocmit abuziv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările