marți, mai 28, 2024
AcasăPublicitate(P) Te sperie semnele apariției alopeciei? Descoperă ce tratament te ajuta împotriva...

(P) Te sperie semnele apariției alopeciei? Descoperă ce tratament te ajuta împotriva căderii părului!

-

Finasterida este o substanță sintetică al cărei efect este reducerea conversiei testosteronului în DHT (dihidrotestosteron), ce dăunează foliculilor de păr. Foliculii deteriorați nu permit creșterea părului, iar utilizarea acestui anti-androgen, finasterida, ajută la încetinirea simptomelor sau chiar oprirea alopeciei androgenetice. În unele cazuri, există chiar și o îmbunătățire evidentă a aspectului părului.

Poate fi utilizată de bărbați și este eficientă atât timp cât este folosită: după întreruperea medicamentului care este finasterida, procesul de pierdere a părului continuă. De obicei, este nevoie de aproximativ o jumătate de an pentru a evalua efectele tratamentului.

Eficacitatea finasteridei și efectele secundare

Pe baza unei serii de studii clinice, se poate concluziona că la aproximativ 80% dintre bărbați, finasterida fie oprește, fie încetinește semnificativ alopecia androgenetică.

Eficacitatea acestei substanțe ca agent anti-androgen al alopeciei este incontestabilă. De aceea, foarte mulți bărbați apelează la produse de tipul Finasteride, atunci când apar problemele cu căderea părului.

- Advertisement -

Fiind un medicament, este posibilă apariția unor efecte secundare. Cercetările arată că aproximativ 10% dintre bărbații care iau preparatul le pot experimenta. Cele mai frecvent menționate sunt: ​​scăderea libidoului și erecția slabă, precum și schimbările de dispoziție.

Care este cel mai bun tratament împotriva căderii părului la bărbați?

Unii bărbați optează pentru transplant de păr, dar nu mulți sunt cei care își permit această procedură, de aceea caută o alternativă care să se dovedească eficientă.

Cel mai bun tratament împotriva căderii părului este combinarea a două preparate, a căror eficiență a fost demonstrată prin numeroase studii:

- Advertisement -
  • Finasterida: trebuie luată pe cale orală și are ca rezultat protecția foliculilor de păr împotriva miniaturizării;
  • Minoxidil: trebuie folosit extern, pe scalp și este foarte eficient pentru creșterea părului.

Minoxidil este un medicament folosit în cazul alopeciei cu efect hipotensiv si de stimulare a foliculilor de păr. Acest produs funcționează prin extinderea ciclului de păr (anagen) și creșterea grosimii și lungimii părului deja miniaturizat. În faza inițială a căderii părului, medicamentul provoacă o intensificare a căderii părului. Părul vechi cade, făcând loc pentru apariția unor fire noi. O astfel de înlocuire durează de obicei câteva luni de la începerea tratamentului, iar efectele vor fi vizibile după o utilizare mai îndelungată.

Minoxidil este cel mai eficient medicament disponibil pentru creșterea părului și este o variantă de bază pentru persoanele care au nevoie de creșterea părului. Este disponibil într-o concentrație de 2% și 5%, iar medicamentul este disponibil fără prescripție medicală, de aceea este ales de foarte mulți bărbați.

În ceea ce privește efectele secundare ale acestui produs, poate fi menționată intensificarea căderii părului, mai ales la începutul utilizării preparatului, dar acest lucru se întâmplă, totuși, pentru a permite creșterea părului nou.

Sursa foto: PPstudio / Shutterstock.com

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -