(P) Mircea Dobre are ca prioritate construirea unui spital modern pentru copii: “Este o urgență!”

1
159

(Promovare electorală)

Unul dintre proiectele prioritare pentru Mircea Titus Dobre, liderul filialei județene Constanța a Partidului Pro România și candidat la Primăria orașului Constanța, este Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.

Un asemenea spital este o necesitate reală și reprezintă o urgență, motiv pentru care se impune încă de pe acum să fie demarate procedurile pentru construirea acestuia, în vederea funcționării spitalului în cel mai scurt timp.

Cum își susține Mircea Dobre acest proiect

“Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este un proiect de mare anvergură. Din păcate, cei care conduc astăzi administrația publică locală și județeană au demonstrat deja că nu pot, nu știu și sunt incompetenți, pentru că doar așa se explică de ce nu au propus, început și nu au dus la bun sfârșit până acum un asemenea proiect vital pentru constănțeni. Avem exemple, în alte orașe din țară, unde autoritățile locale și județene au realizat proiecte de genul acesta, din nimic.

La Constanța, problema a fost acest trinom toxic, format din PSD, PNL și PMP – de fapt, de oamenii care le reprezintă, la nivel județean, așa-zișii «bărbați de stat» aflați la conducerea celor două partide, în ultimii ani. S-a văzut clar că tot ce ating se transformă în putreziciune. Ei au condus administrația publică locală din 1990 până în prezent, fără să fie în stare să realizeze un proiect de anvergură pentru constănțeni.

Mircea Dobre

Propunem realizarea proiectului SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII CONSTANȚA, în incinta curții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa. Proiectul prevede o unitate compusă dintr-un imobil cu 2 corpuri (P+3E și P+5E) și prezintă o suprafață desfășurată de aproximativ 13.258 mp, cu o capacitate de 120 de paturi destinate copiilor de toate vârstele, la toate specialitățile (precum Nefrologie, ORL, Ortopedie, Cardiologie, Neurochirurgie, Neurologie și Psihiatrie, Chirurgie Generală, Medicină de Urgență, Infecțioase, Oftalmologie, Endocrinologie, Dermatologie). La nivelul subteran (2 subsoluri) se vor amenaja 382 de locuri de parcare necesare personalului medical și vizitatorilor.

Spitalul Clinic de Urgență pentru copii este o prioritate pentru Constanța, dar și pentru Dobrogea, în general, mai ales în sezonul estival. Să nu uităm de atribuțiile Consiliului Județean, de aprobare, avizare și autorizare.

Dacă trinomul PSD-PNL-PMP din Constanța nu-și dorește acest spital, să iasă public și să spună că nu este nevoie! Să le spună părinților că nu este necesar acest spital!

Dacă vor SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII, să spună de ce nu au întreprins nimic până acum. Să dea explicații!

Proiectul pe care noi îl propunem prevede ca pe lângă standardele și dotările medicale cu tehnologie de ultimă generație, să construim și o «clădire verde», cu surse alternative de energie, precum pompe geotermale sau panouri solare, sisteme inteligente de încălzire şi iluminare, faţade inteligente, care includ sisteme de umbrire menite să reducă din consumul de energie, staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice.

Clădirea trebuie construită astfel încât să consume cât mai puțină energie și să fie prietenoasă cu mediul, protejându-l prin soluțiile tehnice și energetice folosite.

Facem apel public la Primăria Constanța, ca măcar acum, în al 12-lea ceas, să elibereze, de urgență, un certificat de urbanism pentru a demara procedurile. Obligația de obținere și aprobare a avizelor și a autorizațiilor este în sarcina conducătorilor din administrația publică locală și județeană din Constanța.

Dacă nu sunt în stare, le cer să-mi dea mie certificatul de urbanism și o împuternicire și mă apuc de treabă. Mare parte dintre ei mă cunosc și știu că, în momentul în care îmi asum un lucru, îl duc până la capăt, indiferent de dificultăți.”

1 COMENTARIU

  1. Cei de la proromânia nu-s altceva decât niște psd-iști îmbrăcați în blană de oaie, s-au dus la Pinocchio ca să învețe cum se minte cât mai bine, n-au făcut mai nimic în aproape 30 de ani, numai promisiuni și acum vor să reconstruiască România, pînă la alegeri Pinocchio o să șteargă pământul cu nasul cât de lung va fi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here