Otokarele primăriței Firea s-au defectat din prima zi!

2
2502

Autobuzele noi din Capitală, cumpărate de Gabriela Firea din Turcia, le fac probleme şoferilor încă din prima zi. 30 de vehicule Otokar au ieșit pe traseu începând cu 1 decembrie, dar problemele vin în avalanșă.

Șoferii se plâng ba că nu pornesc motoarele, ba că îngheaţă de frig în cabine, ba că autobuzele noi nu respectă comenzile. Problemele autobuzelor turceşti sunt subiectul principal de discuţie la fiecare capăt de linie. Edificatoare este discuția surprinsă de o echipă Digi24.

Șofer: S-au defectat deja. Din prima zi, ştii?
Alt șofer: Păi da, s-au stricat.
Reporter: Câteva?
Șofer: Sunt mai multe! Sunt prost concepute.

Șoferul e înghesuit în scaun

Pe linia 336, unul autobuz s-a oprit brusc, pe traseu. Computerul de bord a afişat un mesaj legat de siguranţa generală.

Pe linia 302, un șofer s-a chinuit câteva minute să închidă uşa cabinei sale, ca să plece din staţie. Când în sfârşit s-a închis, uşa nu mai voia să se deschidă. Blocat înăuntru, şoferul a pornit totuși la drum.

Mihai Trancă, reprezentantul sindicatului STB (fosta RATB): „Au început să apară multe probleme tehnice, sistemul de răcire, instalaţie aer, uşile de acces în autobuz, de urcare şi coborâre a pasagerilor. Probleme cu scaunul pe care ne aşezăm, spaţiul este foarte mic, se pilotează foarte greu autobuzele”.

Șefii STB, la fel ca primărița Firea, spun că nu e nicio problemă majoră. Ei le-au interzis angajaților să mai discute cu ziariștii și îi sfătuiesc pe șoferi să învețe mai bine să folosească autobuzele. De parcă instructajul nu trebuia făcut înainte de a scoate Otokarele pe traseu…

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here