luni, septembrie 16, 2024
AcasăNews„Oamenii noi“ creați de Ceaușescu în anii 1980 sunt rusofilii de azi,...

„Oamenii noi“ creați de Ceaușescu în anii 1980 sunt rusofilii de azi, spune Iulian Fota. „Toată educația lor a avut o clară caracteristică anti-occidentală! De-aia li se pare normal să te duci la Ambasada Rusă, dar au o problemă cu NATO și cu UE!“

-

România trage după ea moștenirea „omului nou“ creat de Ceaușescu și de Partidul Comunist Român în anii 1980, a explicat Iulian Fota, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate, într-un interviu pentru Aktual24.ro. Generația de tablagii cu carte puțină promovată în Armată, Miliție și Securitate în acea perioadă este la butoane azi în România, de aici provenind și marile probleme pe care le are țara noastră cu meritocrația și calitatea elitelor, mai spune Fota.

Generația fabricată de Ceaușescu începând cu 1981 a fost educată într-un spirit autarhist, cu recuperarea temelor legionare din perioada interbelică, și a primit o clară caracteristică anti-occidentală, explică Fota. Acești oameni luați din producție, cu carte puțină și nu deosebit de inteligenți, au început să fie promovați în funcții în jurul vârstei de 30 de ani. Revoluția i-a prins având 38-40 de ani, în posturi de comandă din structurile militarizate. După 1990, aceștia au pus mâna pe toată țara – economic, politic, în administrație. Cu ei avem de-a face acum și lupta cu aceștia și urmașii lor va mai dura o perioadă bună de timp.

Mai jos, câteva fragmente din interviul în care Iulian Fota explică, printre altele, originea actualelor elite politice, militare, economice și administrative ale României.

Iulian Fota: „România se va mai lupta o bună perioadă de timp cu «omul nou» ăla pe care nea Nicu și l-a dorit și pe care, într-un fel, l-a obținut! L-a formatat în anii ’80 și ni l-a lăsat nouă moștenire. Că ne lovim încă de «omul nou» și de copiii «omului nou». Adică oameni mai tineri, dar educați în același spirit și atitudine ca și aceia care au fost crescuți și educați în anii ’80“

„(…) Acum s-au potolit, dar într-o anumită perioadă exista o apetență pentru denumiri din astea dacice. Totul era dacic! Getica… Era o anumită aplecare spre un tip din ăsta de protocronism care e periculos și trebuie ținut în frâu. Bun, dar acum trebuie să mai înțelegem un lucru: România se va mai lupta o bună perioadă de timp cu «omul nou» ăla pe care nea Nicu (Nicolae Ceaușescu – n. red.) și l-a dorit și pe care, într-un fel, l-a obținut! L-a formatat în anii ’80 și ni l-a lăsat nouă moștenire. Că ne lovim încă de «omul nou» și de copiii «omului nou». Adică oameni mai tineri, dar educați în același spirit și atitudine ca și aceia care au fost crescuți și educați în anii ’80. Fac o paranteză: rădăcinile dezastrului… Nu dezastru, că România stă, totuși, mult mai bine. Rădăcinile unor probleme grele, complicate, cu care noi ne confruntăm acum să știți că sunt în anii ’80!

- Advertisement -

Pentru că în anii ’80 – un lucru pe care multă lume nu-l știe… (…) Nea Nicu, când începe să se sperie și să-și dea seama că niște evoluții încep să aibă loc, iar el e din ce în ce mai singur în poziția lui, procedează la marginalizarea intelectualității. (…) Ei, începând cu 1981-1982, pe fondul ăsta de sperietură a lui Ceaușescu, începe remuncitorizarea Armatei. Cei care au ajuns în funcții importante prin anii ’90 și chiar începutul anilor 2000, dacă vă uitați la cariera lor profesională, au fost promovați comandanți de regiment – funcție importantă la vremea respectivă! – când erau căpitani sau maiori. Pentru că, mai ales după complotul generalilor din Armată, când nea Nicu iarăși trage o sperietură (…) nu mai puteai să intri la Școala de Securitate de la Băneasa dacă n-aveai 3 ani de muncă în producție! Deci, condiția ca să devii securist era să fii muncitor mai întâi! Ceea ce presupune o condiție intelectuală foarte scăzută.

Deci, această remuncitorizare a Partidului, a Securității, a Armatei, în special cu 1983-1984, când a înflorit? Oamenii ăștia care erau promovați la 30 de ani șefi de regimente aveau în 1989 vârsta de 38-40 de ani. Păi, ăștia sunt ăia care au pus mâna pe tot după 1990! Și unele lucruri sunt stricate… Inclusiv universitățile private sunt înființate de oameni din ăștia! Care acolo își găsesc un refugiu și își dau seama că…

Acum stau și mă gândesc dacă asta e o rezistență planificată și au gândit-o pe termen lung sau e doar o întâmplare. Pentru că atunci când au făcut universitățile astea private și acolo au pregătit «noile cadre», astea de care ne lovim noi acum peste tot, m-am gândit: «Domnule, aia a fost răzbunarea lor?». Că ei pierduseră deja partida, România se ducea ușor-ușor spre NATO și UE! A fost o formă de a rezista? Nu știu! Aici nu m-am lămurit nici eu, pentru că sunt niște lucruri în plină derulare.

- Advertisement -

Dar cert este că omul ăsta «nou» care a fost moșit de Partid și de Ceaușescu – protocroniști, recuperarea teoriilor legionarilor și a teoriilor din anii 1930-1940 – toate chestiile astea s-au vărsat în capul nostru după 1990! Toată educația acestor oameni a avut o clară caracteristică anti-occidentală! Toți erau educați într-un spirit… Toți s-au format așa!

Domnule, legionarii erau anti-occidentali, dar erau și anti-bolșevici! Mulți legionari s-au înrolat și au plecat pe front, să lupte împotriva bolșevicilor. Ei, oamenii din anii ’80, acești autarhiști, protocroniști, adică «omul nou», nu au dimensiunea anti-bolșevică și anti-rusă! O au numai pe aia anti-occidentală! Deci, de-aia lor li se pare normal să te duci la Ambasada Rusă, dar au o problemă cu NATO și cu Uniunea Europeană. Că așa au fost învățați! Părinții lor, la ăștia mai tineri, sau ei, la ăștia mai bătrâni, atunci când au fost ei formați și educați.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Poeta Gabriela Firea scrie ca o analfabetă: „aceeași bani”, „aceeași politicieni”. E membră a Uniunii Scriitorilor, dar lasă spațiu înainte de „!” sau „:”!

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

Sistemul petrece la ziua lui Tucă: Geoană, Ciolacu, Ponta, Dungaciu… Conspiraționiști, rusofili și prieteni ai Chinei

* Miraculosul minut 90+ al FCSB și naufragiul rușinos al CFR Cluj. Cei 8 adversari din „grupa de 36”: Manchester United și Olympiakos la București, Răzvan Lucescu la Salonic!

* VIDEO. Sportivii nord-coreeni care și-au făcut selfie pe podiumul olimpic cu frații lor sud-coreeni sunt anchetați de regimul comunist de la Phenian. Greșeala fatală: au zâmbit, deși trebuia să-și privească „dușmanii” cu ură

5 COMENTARII

  1. Doar anii 80? Eu zic ca e o mostenire veche ,inca din 45,creata de Stalin,cu aprobarea tacita si indiferenta a presedintelui Roosevelt,deja bolnav grav si cu cea insemnata pe hartie de Churchill!

  2. Corectă observație, doamnă Lia. Dar, dacă l-am înțeles bine pe domnul Fota, „avem de dat o luptă”. Și ma întreb: cine va da această luptă? Că noi, cei curați, nu răzbim batalioanele dacopate. Noroc, însă, cu huliții americani. Ei, se pare, că nu mai suportă comunismul niciunde pe planeta. Și cred că vor organiza o deparazitare generală. Categoric în interes personal. De care va beneficia toată omenirea. Eu unul sunt gata pregătit de luptă:
    „Aux armes citoayens,
    Formé vos batallions,
    Marchon, marchon,
    Con sing impur…”
    Am pus ghilimelele de rigoare?

    • E bun si interesul personal,atata timp cat nu incerci sa impui o dictatura..Roosevelt si Churchill erau obositi de razboi si au cedat „partenerului” ce tara a vrut muschii sai.Dar urmasii lor nu au mai facut asa ceva,ci au luptat sa apere si sa ajute tari amenintate de dictatura. Pentru noi a fost insa prea tarziu,experimentul comunist de a forma „omul nou” se pare ca a reusit,vezi recentele alegeri.

  3. Sintagma,,omul nou” lustruit ,ii atit de veche,precum lumea schimbatoare de vorove; folosita nu de mult de /fascisti, nazisti, comunisti,etc; calfa cizmareasca nu era-n stare sa lustruiasca obielele codoiului murtriprotentiar ,dar sa futureze niscaiva pareri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -