Liga 2 revine în luna iulie într-un nou format

0
915

Liga 2 se va relua în luna iulie, într-un format care a stârnit multe controverse. Comitetul de Urgența al Federației Române de Fotbal (FRF) a dispus ca Liga 2 să continue doar pentru cluburile clasate pe primele 6 poziții la momentul întreruperii, în timp ce pentru celelalte echipe sezonul 2019/2020 să se termine, spre nemulțumirea multora dintre ele.

Cluburile clasate pe pozițiile 7-18 nu vor mai disputa niciun meci în competiție în actualul sezon, urmând ca nicio echipă din eșalonul secund să nu retrogradeze în Liga 3.

UTA Arad, CS Mioveni, Rapid București, Turris Oltul Turnu Măgurele, Petrolul Ploiești și FC Argeș sunt echipele care se vor duela pentru promovarea în Liga 1.

De altfel, aceste 6 echipe sunt singurele care au solicitat licența pentru participarea în Liga 1 în sezonul 2020-2021. Play-off-ul la care vor participa cele 6 echipe va consta în cinci etape (o singură manșă), cu mențiunea că echipele de pe primele trei poziții vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu.

Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formația de pe poziția a treia va disputa un joc de baraj cu echipa de pe locul 6 din play-out-ul primului eșalon, care a reînceput pe 13 iunie.

Prima etapă din acest play-off al Ligii 2 programează următoarele meciuri: Turris Oltul Turnu Măgurele – FC Argeș, UTA Arad – Petrolul Ploiești, CS Mioveni – Rapid București, iar cotele pentru aceste prime 3 partide au apărut deja pe internet în oferta Unibet Pariuri.

Programul celor 5 etape din play-off-ul Ligii 2

Etapa 1 (3-7 iulie 2020)

 • Vineri, 3 iulie, ora 17.00: Turris Oltul – FC Argeș
 • Sâmbătă, 4 iulie, ora 17.00: UTA – Petrolul
 • Marți, 7 iulie, ora 20.00: CS Mioveni – Rapid

Etapa a 2-a (11 iulie 2020)

 • Petrolul – Rapid
 • FC Argeș – CS Mioveni
 • UTA – Turris Oltul

Etapa a 3-a (18 iulie 2020)

 • Turris Oltul – Petrolul
 • CS Mioveni – UTA
 • Rapid – FC Argeș

Etapa a 4-a (25 iulie 2020)

 • Petrolul – FC Argeș
 • UTA – Rapid
 • Turris Oltul – CS Mioveni

Etapa a 5-a (1 august 2020)

 • CS Mioveni – Petrolul
 • Rapid – Turris Oltul
 • FC Argeș – UTA

Clasamentul din Liga 2 a suferit și el modificări, punctele echipelor participante în play-off fiind înjumătățite. În consecință, în acest moment, ierarhia se prezintă astfel:

 1. AFC UTA Arad – 25 de puncte
 2. CS Mioveni – 20 de puncte
 3. AFC Turris Oltul – 20 de puncte
 4. Campionii FC Argeş – 19 puncte
 5. FC Petrolul – 19 puncte
 6. Fotbal Club Rapid – 19 puncte.

Decizia înjumătățirii punctelor i-a nemulțumit pe arădeni, care sunt dispuși să meargă la Tribunalul Sportiv de la Lausanne (TAS) pentru a contesta decizia Federației Române de Fotbal de a încheia actuala ediție a Ligii 2 printr-un play-off în care se intră doar cu jumătate din punctele obținute pe teren în sezonul regulat.

Directorul sportiv al echipei UTA, Claudiu Drăgan, este convins că are cadrul legal pentru a se adresa TAS.

„Clubul UTA a angajat deja o firmă de avocatură, care, conform legii, are 21 de zile la dispoziție, din momentul în care decizia de a se juca play-off cu înjumătățirea punctelor în Liga a 2-a a fost votată în Comitetul Executiv al FRF, să o atace la TAS. Asta nu înseamnă că echipa și antrenorii nu vor face tot posibilul să demonstreze că merită să rămână pe primul loc în Liga 2-a, chiar și pornind de la un avans de cinci puncte față de următoarele clasate”, a declarat Claudiu Drăgan, directorul sportiv al echipei UTA, potrivit realitatea.net.

În urma acestei decizii a FRF, avansul arădenilor s-a redus drastic față de contracandidate, de la 13, 12 și 11 puncte, la 6, 6 și 5 puncte.

Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 1 la care va participa ocupanta locului 3 din acest play-off se vor disputa pe 5 şi 9 august 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here