joi, mai 30, 2024
AcasăLumeaEuropaLa exact cinci ani de la accidentul de schi, viaţa lui Michael...

La exact cinci ani de la accidentul de schi, viaţa lui Michael Schumacher costă lunar o avere

-

Pe 3 ianuarie 2019, Michael Schumacher va împlini 50 de ani. „Cel mai bun cadou la împlinirea a 50 de ani ar fi ca fanii să și-l amintească așa cum e! Adică cel mai bun pilot!”, a declarat Sabine Khem, fostul manager al marelui campion.

Azi, se fac exact cinci ani de la tragedia suferită de Schumacher în Alpii francezi şi de la internarea sa de urgenţă la Spitalul din Grenoble, dar tratamentul şi starea lui de sănătate rămân încă un mister bine ferecat de către Corinna Schumacher, soţia pilotului.

În iunie 2014, la o jumătate de an de la accidentul de schi şi după ce a părăsit starea de comă în spitalul din Grenoble, Schumacher a fost transferat la domiciliul său în Gland (Elveția), un oraș de pe malul Lacului Geneva, între Lausanne și Geneva, unde o echipă de specialiști îi oferă de atunci toată îngrijirile de care are nevoie. Potrivit unor estimări neconfirmate oficial, costurile tratamentului ar depăşi lunar 200.000 de euro! La mijlocul lunii trecute, Daily Mail a ajuns la concluzia că pacientul nu a mai stat permanent în pat şi nici nu a mai avut nevoie de respirație asistată – o informaţie care nu a fost negată de familie, spre deosebire de alte informații apărute anterior.

- Advertisement -

HOŢUL GĂSIT SPÂNZURAT

Conacul unde se află cazat şi tratat fostul pilot este o casă grandioasă din lemn, în care soţia sa Corinna a impus o politică de confidențialitate totală, în tandem cu Sabine Kehm, purtătoarea de cuvânt a ex-pilotului. Nimic concret nu a răzbătut dincolo de zidurile proprietăţii. Doar zvonuri şi bârfe.

Această stare de confuzie generală era pe cale să se prăbușească atunci când un hoț – un lucrător al unei companii medicale de transport aerian – a luat unul dintre dosarele medicale și a început să-l ofere unor publicaţii în schimbul sumei de 50.000 de euro. La scurt timp după ce oamenii din cercul de încredere al Corinnei l-au oprit, respectivul a fost găsit spânzurat în celula din arestul Poliţiei, înainte de a putea da o declarație despre ce s-a întâmplat.

CERBERUL CORINNA SCHUMACHER

Este surprinzător faptul că în tot acest timp nimic din ceea ce se întâmplă dincolo de zidurile proprietăţii nu a răzbătut în public. Explicaţia ar putea fi strategia bazată pe două direcţii. În primul rând, oamenii care au grijă de Schumacher primesc o compensație proporțională cu responsabilitatea cerută de familia pilotului – în 2017, Forbes a estimat activele sale la 880 de milioane de euro. Pe de altă parte, puținii prieteni care ar fi putut să cedeze tentației de a vorbi mai mult au încetat de mult să mai fie prieteni. Printre ei se află şi Willy Webber, agentul care a descoperit pilotul și care l-a reprezentat până în 2010.

- Advertisement -

Cercul de încredere stabilit de Corinna se reduce la rudele foarte apropiate și la câteva excepții. În afară de copiii lor, Mick și Gina Maria Schumacher, printre vizitatori mai pot fi văzuţi adesea Rolf și Ralph, tatăl și fratele lui „Schumi”. Un alt obişnuit al locului, care se plimbă aproape zilnic prin curtea stabilimentului, este Kai Schnapka, antrenorul personal care l-a însoțit pe pilotul german în ultima sa etapă activă, cu Mercedes (2010-2012), și care se ocupă de partea fizioterapică a recuperării.

Stephane Bozon, şeful operaţiunilor de salvare în accidentul suferit de fostul mare campion de Formula 1, pe 29 decembrie 2013, în staţiunea Meribel, din Alpii Francezi, a declarat că Schumacher se afla în afara zonei de schi, pe un teren periculos, când a suferit cumplita tragedie: „Am văzut piatra în care a intrat cu schiurile, dar şi piatra de care s-a lovit cu capul. Cu câteva zile înainte a nins, foarte puţin, dar suficient cât să acopere acele pietre cu un strat subţire de zăpadă, astfel că nu le-a putut vedea.”

Schumacher este considerat cel mai mare pilot de Formula 1 din toate timpurile, date fiind cele şapte titluri mondiale câştigate (cinci dintre ele consecutive, între anii 2000-2004, cu Ferrari) şi cele 91 de victorii repurtate în toate competiţiile.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -