Celebra „Ordonanţă a lăcomiei” de la finele anului trecut (114) continuă să lovescă în economia românească.
Nu doar băncile au fost afectate de măsurile aberante ale Guvernului Dăncilă, ci şi companii din energie şi telecomunicaţii. Suprataxarea sau modificarea sistemului de taxe (vezi haosul cu calcularea dobânzilor la credite provocat de senatorul ALDE Daniel Zamfir, care a bulversat tot sistemul) au lăsat urme adânci în competitivitatea companiilor din domeniu.
Unele fie au fost nevoite să crească tarifele impuse clienţilor, fie să reducă bugetele de investiţii, ceea ce la final se reflectă în servicii mai proaste pentru clienţi şi implicit facturi mai mari.
Însă alte firme pur şi simplu sţau săturat de bulibăşeala guvernamentală produsă exclusiv din dorinţa liderilor puterii actuale de a „pune la punct” companiile multinaţionale. Fie se gândesc să-şi facă bagajele din România, fie trec deja la fapte.
Este şi cazul marelui operator Telekom, care ar fi pe punct de plecare din România.
De ce pleacă Telekom din România?
Grupul german Telekom ia în calcul să își vândă operațiunea din România, într-un efort mai amplu de ieșire din piețele unde a ajuns după cumpărarea companiei grecești OTE, au declarat pentru G4Media.ro surse din piața telecom. Discuțiile interne despre vânzarea Telekom România s-au intensificat după celebra OUG 114/2018, numită de guvern ”ordonanța lăcomiei”, care a impus, printre altele, o taxă de 3% pe cifra de afaceri.
Nu e clar la acest moment dacă operațiunile Telekom România vor fi vândute unei jucător din piață sau unui nou-intrat.
Compania-mamă Telekom a avut în permanență probleme cu filiala din România din multiple motive: situația complicată a acționariatului (statul român deține o participație de 45,9% în divizia de telefonie fixă), problemele moștenite de la compania greacă OTE, dificultățile dintr-o piață extrem de competitivă pe care se bat alte trei companii mari (Orange, Vodafone, RCS).
Pierde Guvernul ceva? Nu, clientul suportă „distracţia” politică
Compania germană Telekom are peste 8 milioane de clienţi în România. Vânzarea ei nu este un semn deloc bun. Nici ca semnal de imagine de ţară, nici pentru piaţa rămasă astfel cu mai puţină competiţie.
Este însă semnul prăbuşirii lente a economiei româneşti din cauza politicului iresponsabil.
”Ca orice lucru bun, în România va fi foarte greu pentru clientul final. Avem un exemplu cu transferul între clienții Telemobil, fostul Zapp, și Cosmote, care s-a făcut în defavoarea acestora. Problema este dacă operatorul nou va păstra contractele celui anterior sau nu. Dacă te-ai portat recent ca să beneficiezi de o promoție sau de un preț mai mic, e posibil să te găsești acum în situația asta. Orice consumator are drepturi și dacă simte că i se întâmplă ceva, să facă sesizări la ANCOM în primul rând, pentru că este reglementatorul pieței de telecomunicații, sau la ANPC, la numărul unic 021.9551.
Există dreptul de a denunța contractul în 30 de zile. Important e să nu stai degeaba, să aștepți”, a declarat pentru Libertatea Sorin Mierlea, președintele InfoCons, o asociație dedicată protecției consumatorilor.
Kanzler Angela Merkel Berlin… Das wird nicht gut. Industrie ist auch Iohannis.
Uber Mensch ist nur unsere Gott. Bleiben Telekom in Rumänien. Wir haben zeit.
Cento Zagaris Serbia
Bai Gigi L’Amorroso, du-te in plm cu comentariile astea idioate.
Vrei sa vorbim despre unde am fost in lumeaea asta?
Stai in banca ta copile,o sa ai surprize mari
Sa anuleze cretinoizii ăștia de la PSD/ALDE OUG 114/2018 ca este neproductiva!
Aici nu este vorba de un guvern care mâine pleacă, aici este vorba de ROMÂNIA!!!
Alo, se aude PSD-ule ?
Sunteți niște incompetenți cu toate porcăriile voastre care in loc sa atragă investitorii ii sperie și pleacă !!!