Tudorel Toader mai are pe conştiinţă două femei violate. „Cuţitarul” prins în Capitală fusese eliberat prin recurs compensatoriu

0
1138
Tudorel Toader, "frate" cu asasinii, via recursul compensatoriu

O ştire aparent banală a apărut zilele trecute pe fluxurile de media:

„Un bărbat de 61 de ani, care şi-a petrecut jumătate din viaţă în închisoare pentru mai multe violuri, furturi şi tâlhării, a fost prins, sâmbătă, după ce a obligat două tinere să aibă raporturi sexuale cu el în decurs de doar câteva ore, sub amenințarea unui cuțit. Fostul puşcăriaş, poreclit „Frențer”, fusese condamnat în trecut pentru fapte similare.”

În weekend însă nu apăruse vreo informaţie că individul beneficiase de recursul compensatoriu susţinut de Tudorel Toader şi PSD&ALDE. Iată însă că azi ies la iveală detalii care îl pun din nou într-o lumină proastă pe ministrul Justiţiei, cel din cauza căruia sute de oameni au avut de suferit fizic. Ba chiar a apărut şi un mort, la Mediaş, crima fiind opera unui alt cuţitar „al lui Tudorel”.

Surse judiciare au precizat G4Media.ro că violatorul Iulian Fentzel ar fi beneficiat de o reducere de peste 400 de zile ca urmare a legii recursului compensatoriu.

Liderul Sindicatelor din penitenciare, Sorin Dumitraşcu, a explicat că deţinutului i s-a scăzut o cincime din pedeapsă şi astfel a intrat mai repede în comisia de liberări condiţionate.

„Comisia a dispus liberarea condiţionată pentru că deţinutul a efectuat fracţia de pedeapsă şi s-ar fi îndreptat, dar – atenţie – el nu ar fi intrat în comisia de liberare condiţionată aşa repede dacă nu i s-ar fi scăzut din start, automat, o cincime din pedeapsă ca urmare a recursului compensatoriu. Deci, acest violator în serie a beneficiat de recursul compensatoriu”, a explicat Sorin Dumitraşcu pentru G4media.

Iulian Fentzel (61 de ani) a fost eliberat din penitenciar în noiembrie 2018 ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Brăila.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here