luni, septembrie 9, 2024
AcasăOpiniiDe ce s-au transformat spitalele publice din România în lagăre de exterminare...

De ce s-au transformat spitalele publice din România în lagăre de exterminare a pacienților?

-

Scandalul sinistru al morților suspecte din Secția ATI a Spitalului „Sf. Pantelimon” din București este arhetipal pentru degradarea morală în care s-a prăbușit rețeaua națională de spitale publice din România.

Spitalul „Sf. Pantelimon” nu este singura instituție de sănătate publică din România care-și asasinează pacienții. Dimpotrivă, aproape fiecare spital public deține cel puțin două-trei mecanisme de exterminare: infecții nosocomiale, malpraxis, corupție.

Cauzele care au transformat spitalele publice românești în lagăre de exterminare sunt vizibile și sunt cunoscute de românii care au avut neșansa să se îmbolnăvească și să fie obligați să se interneze în aceste „lagăre”.

Politizarea sistemului de sănătate publică

Probabil că principala cauză a acestui dezastru este politizarea masivă, grotescă și criminală a sistemului de sănătate publică din România.

- Advertisement -

Încă din anii ’90, medici celebri și mai puțin celebri au înțeles că „plicul la buzunar” oferit de pacient poate fi consistent suplimentat de implicarea în politica de partid. Funcția de manager de spital public a devenit o modalitate de îmbogățire rapidă și la cote financiare efectiv amețitoare. Partidele au recrutat medici care au fost promovați în funcții de conducere în sistemul de sănătate publică – de la manageri de spital public până la ministru al Sănătății –, dar nu în temeiul unor criterii de onestitate, pregătire profesională și deontologie, ci doar cu condiția ca respectivii să fie dispuși să facă bani pentru Mafia de Partid.

Corupția (oricum existentă masiv în sistem încă din vremea lui Ceaușescu) a atins cote de dezastru: de la contracte de bunuri și servicii oferite „cu dedicație” firmelor recomandate de Partid până la angajări de personal medical (de la infirmieră la medic) și administrativ (de la portar la șef de serviciu tehnic) contra unor spăgi șocant de mari, absolut totul a devenit de vânzare pentru Partid, în spitalele publice românești.

Treptat, situația a degenerat într-o manieră grotescă și s-a ajuns ca în funcția de manager de spital public să fie numiți indivizi fără absolut nicio legătură cu domeniul medical sau cu cel managerial.

- Advertisement -

La acest moment, dacă studiați chiar și superficial componența echipelor de conducere din spitalele publice, Direcțiile Județene de Sănătate Publică, Agenții ministeriale și din Ministerul Sănătății, veți descoperi că sistemul este controlat de o mafie de Partid… transpartinică. Jefuirea bugetului public și a banilor publici anulează orice concurență politică și este liant pentru constituirea de grupuri infracționale, la care participă reprezentanți de la diferite partide politice.

Constituirea clanurilor de familie și de partid ca principale forțe ale corupției în universitățile de Medicină și în spitalele publice

Suficient să studiem declarațiile de avere și de interese ale elitelor care conduc universitățile de medicină, spitalele publice și direcțiile județene de sănătate publică, pentru a descoperi conexiuni de familie și de partid. Seniorul familiei este cadru universitar la UMF și șef de secție la spital public, soția dumnealui este cadru universitar la UMF și șefă de secție la alt spital public, fiul/fiica este rezident sau chiar medic primar la unul dintre cele două spitale etc.; seniorul este membru în Partidul X, la fel și soția, fiul/fiica posibil să fie în Partidul Y, că nu se știe cum votează prostimea…

Există spitale publice în care identificăm deja a treia generație de medici din aceeași familie: bunicul a fost medic și șef de secție în spital, în vremurile comunismului, și și-a angajat fiul în același spital, la începutul anilor ’90, care fiu a ajuns între timp mare prof. univ. la UMF-ul din localitate și tot șef de secție și și-a angajat la rându-i fiica în același spital, care fiică este medic într-o altă disciplină medicală, la o secție condusă de un fost coleg de studii al tatălui etc.

Nu mai povestim de relațiile amoroase dintre medici profesori la UMF și studente… care studente, fie pe post de amante, fie pe post de neveste tinerele, ajung rapid colege cu domnul profesor la spitalul public unde acesta lucrează, ba chiar și colege de catedră la UMF, într-un final.

Mecanismul se folosește cu succes și în controlul operat asupra universităților de medicină, unde întâlnim, pe același model, clanuri de familie și de partid.

Efectul cel mai nociv – corect este să spunem SINISTRU – este, de fapt, că în aceste clanuri de familie, de la o generație la alta, calitatea pregătirii profesionale scade dezastruos, urmare a corupției și parvenitismului, astfel că deja la a treia generație avem de-a face cu niște impostori siniștri, care își ucid, își extermină pacienții.

În cazul clanurilor de Partid – care de cele mai multe ori se suprapun cu clanurile de familie –, situația este chiar mai gravă, pentru că impostura, însoțită de acceptarea comiterii jafului asupra fondurilor publice, pare a fi regula de recrutare și promovare.

Supradimensionarea aberantă a activității profesionale a medicilor din sistemul de sănătate publică

Un membru al unui clan de familie/de Partid realizează în paralel următoarele activități: medic (de multe ori șef de secție) la spitalul public + cadru universitar la UMF + medic la policlinica privată pe care o deține (sau la care este medic asociat) + coordonator de studii clinice în beneficiul BigPharma.

Din perspectivă juridică, au găsit soluții. Apare însă întrebarea legitimă: într-un interval de timp de cel mult 12 ore de muncă pe zi (fizic și intelectual este imposibil să ai performanțe dincolo de limita aceasta de timp!), când poți, în mod real, să execuți cu seriozitate și cu maxim de profesionalism, toate aceste „job”-uri care presupun, direct și indirect, interacțiunea cu pacienții?

Undeva, această supradimensionare aberantă (prin care medicul respectiv urmărește, de fapt, un singur obiectiv: CÂT MAI MULȚI BANI!) presupune să-ți asumi superficialitatea în exercitarea unuia sau mai multor „job”-uri, adică să-ți bați joc!

Cei care au fost internați în spitalele publice știu că pe „domnul profesor”, „doamna profesoară” (că așa le place să li se spună, atunci când au ranguri universitare!) abia dacă îl/o vezi la vizita de dimineață prin saloane. După orele 11.00, cel târziu 12.00 ale zilei, dispare… „domnul profesor a plecat la universitate, are cursuri, nu se mai întoarce astăzi!”… iar pacienții sunt lăsați pe mâna vreunui rezident și eventual, mai spre seară, poate au șansa să fie întrebați de sănătate de medicul de gardă.

Căpușarea spitalelor publice de unitățile medicale private deținute de medici care lucrează în ambele siteme (public / privat)

Sunt întâlnite cazuri în care medici angajați ai unui spital public efectiv au blocat procesul de modernizare a secției pentru a păstra avantajul „pe piață” deținut de policlinca privată pe care o dețin. Evident, bolnavii erau orientați de medicii respectivi către policlinica privată pentru o procedură care nu era posibilă în spitalul public, din cauza lipsei de dotări tehnice moderne și adecvate.

În continuare se înregistrează cazuri în care medicul curant din spitalul public recomandă bolnavului să vină la consult/tratament post-internare la clinica privată pe care o deține ori la care este colaborator.

Actul medical în spitalul public este, în mod deliberat, deteriorat sub aspect calitativ, astfel încât bolnavul să fie nevoit să apeleze la serviciile oferite de același medic, însă în sistemul privat.

Sfidarea permanentă și cu aroganță criminală a protocoalelor medicale și regulilor de etică și deontologie medicală

În majoritatea spitalelor publice, protocoalele medicale sunt niște chestii complexe și complicate, care înghit tone de hârtie și pe care, de cele mai multe ori, nu le bagă nimeni în seamă.

Efectele sunt cunoscute!

Infecții intraspitalicești care transformă internarea în spital public într-o „loterie a vieții și a morții”, ceva de genul „m-am internat cu o boală și m-au externat cu alte două!” – asta dacă nu cumva mori pe patul de spital din cauza acestor infecții.

Există malpraxis masiv în spitalele publice („campionii” la malpraxis fiind secțiile de ATI, de Chirurgie și de Ginecologie), provocat de incompetența și/sau aroganța și dezinteresul total al cadrelor medicale față de respectarea și aplicarea protocoalelor medicale și a regulilor de etică și deontologie medicală.

Corupția generalizată și lipsa totală de transparență din sistemul de sănătate publică

Deși însoțește aproape toate cauzele dezastrului mai sus amintite, corupția se constituie și în cauză separată a crimelor care se comit de peste 30 de ani în spitalele publice din România.

Apariția DNA și majorarea la cote aproape occidentale a salariilor cadrelor medicale nu au oprit ofensiva corupției. S-a înregistrat o oarecare reducere a volumului de corupție, însă în general, fenomenul este în continuare întâlnit în spitalele publice din România. Medicii – chiar dacă s-a micșorat numărul cazurilor de condiționare financiară și abuzivă a actului medical – încă primesc „plicul” de la bolnavi sau încasează banii acestora în consultațiile medicale în clincile private, la care-i obligă pe bolnavi, după externarea din spitalul public.

Marea corupție – contracte de achiziție de bunuri și servicii „cu dedicație” pe bani publici, favorizarea anumitor companii din BigPharma la achiziția de echipamente și medicamente pentru spitalul public, implementarea dubioasă a unor proiecte finanțate din fonduri europene pentru modernizarea spitalelor publice etc. – este prezentă și dă semne că, deocamdată, nu are chef să plece din haznaua în care s-a transformat sistemul de sănătate publică din România.

Nu în ultimul rând, această mare corupție, însoțită de o extrem de toxică solidaritate de castă, se manifestă în funcționarea Comisiilor de etică din spitalele publice și în modul de deliberare și de decizia de la nivelul Colegiului Medicilor, un adevărat mecanism de „spălare” a malpraxisului și de salvare a medicilor vinovați de la rigorile legii penale.

Și totuși, cine este vinovatul principal?

Vinovatul principal ești tu, dragă cetățene!

Tu îți bagi votul aiurea, tu bagi „plicul” în buzunar la domnu’ doctor, tu ești total indiferent față de crimele din lagărele de concentrare în care s-au transformat spitalele publice și ai reacții numai atunci când victima sistemului ești tu sau cineva drag ție…!

Ce poți să faci tu? Uite un exemplu!

Dragă cetățene, te-ai folosit vreodată de Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public? Zici că habar nu ai ce e cu legea asta?

E o lege care-ți permite să întrebi spitalul public unde ai fost internat sau orice instituție din sistemul public de sănătate ce face cu banii publici, cum a rezolvat un caz de malpraxis și de ce a rezolvat în felul respectiv, către ce firme a atribuit contracte, cum s-a implementat un proiect finanțat din fonduri europene etc. Simplu nu este, că ai de luptat cu impertinența mafiei despre care am povestit aici și foarte probabil vei ajunge să te judeci cu mafia în instanță, ca să primești informațiile solicitate.

Însă fie și numai utilizarea  de cât mai mulți cetățeni români a acestui mecanism democratic, și tot ar fi suficient să obligăm sistemul să înceapă desființarea acestor lagăre de concentrare.

Deși poate nu mai crezi asta, nu uita, dragă cetățene, că puterea (încă!) este la tine!

Dacă vei folosi această putere, vei ajuta la reformarea sistemului. Dacă vei rămâne nepăsător, ai grijă, ești complice la aceste crime și aproape sigur vei ajunge și victimă a acestui sistem nenorocit, cinic și corupt.

Alegerea e a ta, iar consecințele – asemenea!

33 COMENTARII

  1. Excelenta incursiunea in jungla sistemului medical din Romania, in partea lui cea mai corupta care, fiind mai sus plasata, contamineaza intreg sistemul.
    Exact asa stau lucruril cu dinastiile universitare, cu suprapunerea peste slujba de la stat a altor ocupatii banoase, cu utilizarea spitalelor in folosul ocupatiilor paralele, lasand bolnavii din spital de izbeliste.
    Pentru a spune totul despre acest monstru hibrid care este sistemul de sanatate din Romania si despe efectele lui letale, nu ar ajunge un articol, chiar si atat de consistent ca acesta, trebuie scrisa o carte in multe volume.

  2. ca directorii sunt numiti politic.
    Si de aici a inceput macelul, pe fondul promovarii prostilor si puturosilor. Stie cineva cat costa un post de asistenta sau medic???
    Exemplu, un medic tanar din Franta a solicitat un post in Muntenia si i-au cerut 10 000E spaga.
    I-au zis, la trei operatii ii recuperezi!!!!
    A fugit ingrozit.
    Nu mai bagati politicul in sanatate, astea sunt urmarile!

  3. Din pacate am dat peste multe din situatiile descrise, atunci cand parintii. Cautam la privat alt medic decat cel peste care dadusem la stat si, surpriza, era tot dansa si la privat, si dansa si sotul. Si faza cu nosocomiala. Si multe altele la care trebuie sa pui avertizarea ca e cu impact emotional dar pe care cred ca le cunoastem multi.
    Trist arata saloanele spitalelor, oare le place unde lucreaza? Mai conteaza ca rochia e dior cand lucrezi in barlog mai pututos ca de dihor?
    E grea meserie sa vezi atata suferinta zilnic. Citeam ca expunerea la traume poate duce la lipsa de empatie si la sociopatie. Numarul sociopatilor ar fi de 1 la 30 de indivizi.
    Dar am gasit si cativa medici tineri, angelici care sigur vor decola pentru ca se pare ca nu mai este loc pentru ei. Cred ca e viata grea sa lucrezi stagiar. Ar trebui intrebati ce viata au.
    Dar oare de ce se intampla toate astea?
    Raspunsul meu pentru mine, fiecare sa gandeasca cu mintea lui, e ca toate astea se intampla pentru ca individul, persoana precizata in textul Constitutiei, nu conteaza. As vrea sa nu fie asa dar cred ca asta e cauza. Sa ne spuna un sociolog, un psiholog, un filosof si un economist daca asta traim.
    Asta e si motivul pentru care se trece usor si peste referendum, vot, cerere de raspuns pe 544, nici ong urile, care au mai mult de cateva persoane, nu mai conteaza, nici demonstratiile de strada nu prea conteaza, asa am inceput sa credem colectiv si nu mai exista nici protest. Asta aduce a altfel de regim, in care Persoana, individul nu mai conteaza, in care o viata individuala nu mai are valoare. Metoda prin care a fost decimata si viata naturala: cat mai costa o cotofana, un jder, o privighetoare, o cioara griva, un lup, chiar si un elefant pentru marele vanator?
    Organizarea noastra pare ca e in legiuni, vorba pildei.

  4. „Partidul e-n toate. E-n cele ce sunt.

    Și-n cele ce mâine vor râde la soare

    E-n holda întreagă şi-n bobul mărunt

    E-n pruncul din leagăn şi-n omul cărunt

    E-n viața ce veșnic nu moare.

    El sfarmă ce-i putred

    Doboară ce-i greu,

    Cu steagul cel roșu

    Învinge și cântă.

    El suie pe-al țării senin curcubeu

    E inima care zvâcnește mereu

    Și cântecul care s-avântă.”

  5. Desi articolul dovedeste o perfecta cunoastere a realitatii, nu sunt de acord cu finalul: „Vinovatul principal ești tu, dragă cetățene!” si: ” nu uita, dragă cetățene, că puterea (încă!) este la tine!”
    Teoretic, asa ar fi. Dar practic, cetateanul roman este de mult timp depasit de puterea mafiilor care l-au transformat in turma neputincioasa.
    Pentru a-l scoate din stadiul de turma, este necesar sa existe si sa actioneze unit niste oameni mai luminati. Dar si aici stam la fel prost.
    Reactia medicilor in fata acestui scandal este inadecvata. In loc de a dezvalui cauzele, de a denunta neregulile din sistem, ei se simt atacati, ingrijorati ca cetatenii isi pierd total increderea in ei. Cei mai multi dintre ei s-au adaptat sistemului, o duc destul de bine. Nu si bolnavii.
    Ieri, in spotmedia . ro, Ioana Ene lua un interviu unui distins profesor de la UMF Bucuresti. Fiindca am aratat vina pe care distinsele personalitati o au, comentariul pe care l-am scris a fost cenzurat.

    • „Pacientul roman a fost împins în brațele neîncrederii, ale disperării, ale miturilor”…
      Nu asta este problema principala, nici defectiunile ce tin de justitie sau de presa. Poate ca ele au produs scanteia, dar valul de nemultumire are motive temeinice.
      Pacientul este de mult timp victima sistemului de sanatate din Romania, iar medicii erau primii care ar fi trebuit sa le stie, sa le pese.
      Si pentru medici era mai bine „dacă existau sistemele de reglementare absolut necesare”. A fost greu pentru medici, dar victima a fost in primul rand cel care a murit, pacientul roman.
      Medicii nu nu trebuiau sa admita aceste nereguli produse de sistemul politic corupt, dar au tolerat, s-au complacut. In frunte cu somitatile din domeniu, profesorii lor universitari, la care lumea medicala (si nu numai) se inchina.

  6. vazut filmul Pacientul englez.
    Sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi Pacientul roman!
    Mai crede cineva, ca la pensie se vor intoarce alungatii din strainatate? Caramitrule, esti nebun!

  7. La P Neamt PNL a numit la spitalul judetean un patron de POMPE FUNEBRE. PSD a numit multi ingineri mecanici, pe ultimul sef al UTC din decembrie ’89, ..mare parte din ei azi cu dosare sau chiar condamnari penale.

  8. Eu am fost internat acum doi ani la Pantelimon. Acolo e o bătalie crunta intre medici si asistente.
    Medicii sunt ok, nu am dat șpagă, am fost tratat corect.
    Asistentele in schimb „dauna totală”.
    Seara, de multe ori,tratamentul imi era adus de o infirmiera tupeista si obraznică de iți punea răbdarea la incercare.
    După niște aventuri nefericite la Constanta unde la Județean o doctoră de la chirurgie mai avea putin și mă bătea, eu fără să scot un cuvant din cauza durerilor,am avut noroc cu dr.Păiuș (soțul d-nei Păiuș) la Pantelimon care m-a operat și mi-a salvat piciorul. Deși am o amputație degete si ceva din talpa piciorului pot sa merg normal fara baston sau carje.
    Eu spun ca aproape niciodata lucrurile nu sunt ceea ce par la prima vedere.

    • Nu stim precis adevarul despre doctorite, dar ca sistemul medical este prost conceput, prost legiferat, ca functioneaza foarte defectuos nu mai poate fi ascuns, a explodat in fata tuturor.
      Cei mai multi dintre noi ne-am lovit de proasta functionare a acestui sistem. Este o distanta de la cer la pamant intre ce este la noi si cum e in alte tari din UE. Stiu de la doua persoane, pensionari, unul cu copil in Spania, altul in Italia, cat de corect si uman au fost tratati (operati) doar pe asigurarea de sanatate a copiilor lor, la care erau in vizita. Desi, copiii nu platisera atatia ani cat platesc unii asigurati in Romania care, atunci cand se imbolnavesc, trec prin experiete de speriat.
      Mai stiu de la o doctorita care a facut specializare in Franta, cata ordine, rigoare este acolo, in activitatea spitalelor si a medicilor. Cat de precise si amanuntite sunt protocoalele. Venita aici, s-a ingrozit.
      Daca nici acest bulversant eveniment nu va declansa o analiza severa, cinstita si schimbari fundamentale in nenorocitul sistem de sanatate din Romania, inseamna ca ne meritam soarta!

      • buna ziua,

        De ce nu stim adevarul doamnele doctor ? De ce nu sunt inca lasa sa se apare, in timp ce in presa sunt defaimate si calomniate zi de zi? Ce justitie e aceasta, in care nu te lasa sa te aperi?
        Apropos, si eu lucrez in Franta ca medic si sunt foarte revoltat de ce se intampla inclusiv de articolul domnului Munteanu, dur si nedeontologic. Am crezut ca in echipa domnului Cartianu sunt adunati jurnalisti competenti si umani, dar am intalnit acest exemplu de ignoranta probabil. Nu e treaba mea sa ma intreb cine e domnul Munteanu, dar vis a vis de ce scrie nu pot sa nu i-au pozitie si sa-i atrag atentia ca nu e obiectiv.

  9. Articolul e un ghiveci care amesteca lucrurile. Cunosc din interior sistemul medical romanesc ca medic. E defect. In plus lucrez ca medic in Franta si pot sa-l compar. Deci pot fi mult mai obiectiv decat dnul Munteanu, care nu cred ca face dovada de prea multa deontologie jurnalistica. Autorul e partizan si se urca pe acelasi val al denigrarii ” in corpore” al corpului medical, cum sunt majoritatea din presa romaneasca. E incapabil sa analizeze obiectiv si profita de acest scandal, care are enorm de multa calomnie si neadevaruri aruncate asupra celor doua doamne doctor. Nici un cuvant la acest Robespierre despre lipsurile cu care se intalnesc medicii zi de zi, nici un cuvant cu efortul imens pe care trebuie sa-l faca unii medici si asistente ca sa-si tina in viata pacientii. Nici un cuvant despre faptele lor anonime ( de cate ori au cumparat medicii medicamente pentru pacientii lor, pentru ca spitalul nu le avea). E nedrept sa bagi in aceeasi oala, doua tinere doctorite, care si-au facut treaba in conditii extrem de dificile cu maharii din sistemul medical rom,anesc si din UMF ? E nedrept. Ele sunt victime, iar calaii, ati devenit voi si societatea civila, pe care o alimentati cu afirmatii nedovedite.
    Vorbesc in cunostiinta de cauza. De cate ori din lipsa de personal, au stat si medicii si asistentele peste program ca sa se ” bata” pentru un caz ?! Aceasta parte umana, anonima, eroica uneori, e stearsa acum cu buretele si oamenii pusi la zid.
    Affirmatie pe care o face acest domn Munteanu : ‘ Spitalul „Sf. Pantelimon” nu este singura instituție de sănătate publică din România care-și asasinează pacienții.”. Pana la proba contrarie, nu va e rusine sa faci afirmatii fara dovada justitiei ? Vai de deontologia d-voastra jurnalistica ! Daca se dovedeste ca totul a fost fals, si ca cele doamne doctor nu sunt vinovate, cum o sa va mai uitati in oglinda domnule Munteanu?
    Nu am vazut nici un jurnalist sa se avizeze fata de calomniile, nu acuzele aruncate spre aceste doua doamne in presa noastra. NU am auzit pe nimeni sa se revolte fata de faptul ca nu au voie sa se apere, ca nu stim parerea lor, ci doar faptul ca in fiecare zi, de partea cealalta se scurg in presa, afirmatii neprobate, spre deliciul romanului abrutizat si frustrat de tara de doi bani pe care continua sa o gireze cu votul sau defect. Seamana perfect a VANATOARE DE VRAJITOARE intr-o tara needucata! Nu faceti decat sa alimentati spiritul gregar si ignorant al unor romani. In plus acestor 2 doamne li se pune in carca, toate neajunsurile din sistem, sistem controlat politic. Daca romanii ar avea emisiuni ca si in Franta unde lucrez ca medic, in care sa se faca live cu munca din spitale si de la urgenta, ar vedea o alta lume.. Lumea reala a medicilor, asistentelor, infirmierelor si brancardierilor din Romania.
    Va spun nu merita, sa lucrezi in Romania ca medic, esti defaimat si denigrat pe nedrept. Romanii tai au ajuns niste ignoranti frustrati, care nu au iesit din evul mediu, pierduti pentru o Europa care stie sa-si respecte cetatenii.
    Va zic cu mare durere in suflet : mi-e scarba si sunt dezgustat de multi concetateni de ai mei. Nu ii mai recunosc. Sunt defecti si incorigibili. Doar atat mai respect in tara aia : istoria parintilor mei, educatia care mi-au dat-o si pe romanii care nu si-au pierdut bunul simt si inocenta de a nu-i judeca dupa aparente pe concetatenii lor.
    Un Post Scriptum pentru domnul Cartianu :
    Domnule Cartianu, sunt convins ca cunoasteti afacerea Dreyfuss si implicarea lui Emile Zola in apararea dnului Dreyfuss cu celebrul sau articol ” J’accuse !. Seamana subiectul romanesc mult cu ce s-a intamplat atunci in Franta, dar asta a fost in secolul 19. Se pare ca noi suntem acum in secolul 19.

  10. Si in spania e la fel. Iti face totul prost la stat, de ex medic nu vede hipertrofia de cornete si deviatia de sept. I-am pus reclamatie la stat, cu acte de la medici orl de la privat si cu o tomografie facuta la privat, au trecut 2 luni si inca nu mi-a raspuns. Adica cum nu a vazut nimic daca mi-a bagat fibroscopul, camera video in nas?

  11. In urma cu multi ani, am fost vecina usa in usa, cu o bucatareasa care lucra la Spitalul Pantelimon. Venea cu sacosile pline. La acelasi etaj, o doctora de oncologie, la alt spital, venea cu sacosi. Cand veneau sarbatorile, paste, craciun, dadea la vecini carne de porc orí miel. Ne dadea si noua pachete cu carne. De unde o fi avut asa de multa carne?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -