Acasă News De ce îi va fi greu lui Dragnea să ajungă premier deși...

De ce îi va fi greu lui Dragnea să ajungă premier deși își dorește din tot sufletul?

Adoptarea de către guvern a ordonanței lui Tudorel Toader ar crea posibilitatea ca Liviu Dragnea să ajungă, teoretic, șef al Executivului.

În cazul în care Viorica Dăncilă ar adopta ordonanța prin care se crează posibilitatea reînceperii proceselor soluționate definitiv de la Înalta curte de Casație și Justiție, decizia în Dosarul Referendumul va fi desființată. În consecință, președintele PSD ar scăpa de condamnarea penală, îndeplinind condițiile legale pentru funcția de prim-ministru.

„Nu se dau ordonanțe și legi pentru interesul unei (sau câtorva) persoane! Noua Ordonanță de Urgență anunțată este mai ticaloasă și mai golanească decat faimoasa Ordonanță 13 din 2017! Cea din ianuarie 2017 se referea la niște fapte penale de care fusese acuzat Dragnea, dar măcar se aplica la toți cei care aveau acuzații similare! Acum se dă o ordonanță care-l ajută doar pe Dragnea…”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Liviu Dragnea își dorește foarte mult această funcție. Adoptarea Ordonanței 13 de la sfârșitul lunii ianuarie 2017 avea rolul de a deschide o cale pentru anularea condamnării.

Presiunile făcute de liderul PSD și cercul său de apropiați asupra lui Tudorel Toader are legătură cu modificarea legislației, astfel încât Liviu Dragnea să scape de condamnările penale.

În cazul în care ordonanța desființării sentințelor definitive ar trece, de a doua zi, poziția de premier a Vioricăi Dăncilă ar fi amenințată. Dragnea va face tot posibilul să se mute cât mai repede la Palatul Victoria.

Din acest motiv, actualul premier se va gândi de două ori înainte de a semna ordonanța propusă de ministrul Justiției.

Un alt obstacol în calea liderului PSD este Klaus Iohannis. În cazul în care Viorica Dăncilă ar demisiona, e greu de crezut că președintele României ar accepta propunerea ca Liviu Dragnea să devină premier.

Iohannis va face tot posibilul să creeze o nouă majoritate parlamentară, astfel încât să preia controlul organizării alegerilor prezidențiale, să nu existe încercări de modificare a legislației electorale sau furt de voturi, operațiuni la care Dragnea e specialist.

Pe de altă parte, liderului PSD, în contextul prăbușirii partidului, a plecărilor și a conflictului intern, i-ar fi greu să obțină susținerea majorității parlamentare. În situația actuală, Liviu dragnea n-ar putea miza pe voturile UDMR.

Tudorel Toader a făcut propunerea cu ordonanța, cel mai probabil, să scape de presiunile venite dinspre conducerea PSD. A zis, OK, vreți să scăpați de condamnările penale? Uite, scriu cea mai ticăloasă ordonanța posibilă, una care desființează deciziile definitive și i-o duc pe tavă primului-ministru s-o semneze.

Ministrul Justiție a mutat astfel cartoful fierbinte de la el din prăvălie, la Dragnea în sufragerie. Nimeni nu-i poate reproșa nimic. „Avem draftul scris”, a declarat el.

Ticăloșia cea mai mare atât a lui Tudorel Toader cât și a lui Liviu Dragnea e aceea că au dus sistemul de justiție la abator și-l hăcuiesc, tranzacționându-l pe bucăți. Cine o să-i uite vreodată pentru haosul creat?

Citiți și

Oreste: „Alertă de gradul zero. Fiți pregătiți să apărăm România! Banda de interlopi a lui Stalin de Teleorman capturează tot”

Iohannis, atac la ordonanţa lui Tudorel: „PSD-ului nu-i pasă de români. Doar de politicienii lor cu probleme penale”

„NU cedăm! Fără ordonanţa care anulează condamnări”. Nou protest, marţi seară, în Piaţa Victoriei

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările