luni, martie 4, 2024
AcasăUtil(P) Cum să-ți răsplătești angajații, dacă ai o cafenea, fără să le...

(P) Cum să-ți răsplătești angajații, dacă ai o cafenea, fără să le crești salariul

-

Dacă ai o cafenea, știi cât de important este să ai angajați motivați, loiali și productivi. Angajații tăi sunt cei care interacționează cu clienții, care prepară și servesc băuturile și produsele de patiserie, care asigură igiena și ordinea în local. Fără ei, afacerea ta nu ar putea funcționa și nu ar putea crește.

Ca să-ți răsplătești angajații pentru munca lor, fără să le crești salariul și fără să plătești taxe suplimentare, poți apela la unele beneficii extrasalariale.

Beneficiile extrasalariale sunt o modalitate de a le oferi angajaților tăi un plus de valoare, care să le îmbunătățească calitatea vieții, să le satisfacă nevoile și să le îndeplinească dorințele.

Beneficiile extrasalariale au avantaje fiscale atât pentru tine, cât și pentru angajați, deoarece nu sunt impozitate la fel și nu se iau în calcul la stabilirea salariului minim pe economie.

- Advertisement -

Câteva exemple de beneficii extrasalariale pe care le poți oferi angajaților tăi

Consumație gratuită

Dacă ai o cafenea, moralul angajaților tăi este o componentă esențială în vânzările și profitul afacerii. Astfel, pentru a-i menține motivați și în formă de top la lucru, le poți oferi consumație gratuită în timpul muncii. În acest mod, te poți asigura că angajații sunt mereu satisfăcuți și dornici de muncă, știind că nu trebuie să-și aducă de acasă mâncarea și băutura necesare unei zile de muncă.

Prime de sărbători

Este un beneficiu care se acordă de obicei la sfârșitul anului sau de Paște, pentru a le mulțumi angajaților pentru munca depusă și pentru a le spori moralul. Primele de sărbători pot fi acordate în funcție de salariu, de performanță, de poziție sau de vechime. Valoarea primelor de sărbători depinde de bugetul și de politica ta. Primele de sărbători pot fi însoțite de un mesaj de apreciere și de recunoștință.

Tichete de vacanță

Acestea le permit angajaților să se bucure de o vacanță în România sau de alte pachete. Cu ajutorul lor, angajații pot plăti pentru cazare, transport, masă, tratamente balneare și alte servicii turistice în unitățile afiliate. Valoarea tichetelor de vacanță depinde de tipul de angajator și de salariul minim pe economie. De exemplu, le poți oferi voucherele de vacanță de la Pluxee.ro – acestea se acordă exclusiv pe card și nu pot fi vândute sau schimbate în bani. Tichetele de vacanță au o valabilitate de un an de la data emiterii și nu pot fi folosite în afara țării.

- Advertisement -

Abonamente de sport

Este un beneficiu nou, introdus în 2023, care încurajează angajații să aibă un stil de viață sănătos și activ. Poți oferi angajaților tăi abonamente de sport, care pot fi folosite la orice furnizor afiliat, cum ar fi săli de fitness, piscine, spa etc.

Asigurare medicală privată

Acest beneficiu le oferă angajaților acces la servicii medicale de calitate, fără a aștepta la cozi sau a plăti suplimentar. Poți oferi angajaților tăi o asigurare medicală privată care să acopere consultații, analize, tratamente, intervenții chirurgicale, medicamente etc. Asigurarea medicală privată poate fi însoțită de un card de sănătate care să faciliteze accesul la serviciile medicale.

În concluzie, acestea sunt doar câteva beneficii pe care le poți oferi angajaților tăi. Mai poți să le oferi și alte beneficii, cum ar fi program flexibil, zile libere suplimentare, cadouri, surprize etc. Important este să le comunici clar și transparent angajaților și să-i informezi despre beneficiile pe care le oferi, dar și să le soliciți feedbackul.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -