Cum să alegi hrana pentru câini seniori. Sfaturile practice pe care trebuie să le cunoști

0
97

Pe măsură ce iubiții noștri însoțitori canini îmbătrânesc, nevoile lor alimentare se schimbă. Câinii în vârstă au nevoie de un alt tip de hrană pentru a se asigura că rămân sănătoși și activi în această etapă de viață.

Când vine vorba de alegerea mâncării potrivite pentru câini seniori, există anumite lucruri de luat în seamă. Făcând așa, te poți asigura că patrupedul tău preferat are parte de cea mai bună nutriție posibilă.

1. Formule dezvoltate pentru câinii seniori

  • În primul rând, este important să alegi o formulă special concepută pentru câinii în vârstă. Aceste rețete au de obicei mai puține calorii și grăsimi decât alimentele obișnuite (pentru câini adulți) și sunt adaptate pentru a răspunde nevoilor animalelor de companie în vârstă.
  • Caută o formulă care conține proteine de înaltă calitate, cum ar fi puiul sau peștele, precum și carbohidrați complecși și fibre pentru a ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.
  • În plus, alimentele pentru câini seniori conțin adesea vitamine și minerale adăugate pentru a ajuta la susținerea sănătății articulațiilor, a funcției cognitive, a sistemului imunitar și bunăstării generale. Alege tipurile de hrană pentru câini care conțin vitamine și minerale adăugate, cum ar fi vitamina E și beta-caroten.

2. Ingrediente atent alese

Când cumperi hrană pentru câini seniori, ar trebui să iei în considerare și tipul de ingrediente folosite. Caută o formulă care conține ingrediente naturale, sănătoase, cu cantități minime de umpluturi și aditivi artificiali!

De asemenea, este important să citești cu atenție eticheta, pentru a te asigura că mâncarea nu conține ingrediente care ar putea fi dăunătoare pentru animalul tău de companie.

S-ar putea să pui de asemenea accent pe aceste direcții suplimentare:

  • Sprijin digestiv: Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, sistemul lor digestiv devine mai puțin eficient și pot avea probleme cu digerarea anumitor alimente. Dacă este nevoie, caută formule care conțin ingrediente ușor digerabile, cum ar fi orezul și puiul.
  • Proteine de înaltă calitate: Proteinele sunt esențiale pentru menținerea masei musculare și pentru susținerea sistemului imunitar al câinelui tău vârstnic. Căutați formule de hrană pentru câini seniori care conțin surse de proteine de înaltă calitate, cum ar fi puiul, carnea de vită, peștele și ouăle!
  • Nevoile individuale: Dacă al tău companion are probleme de sănătate sau alergii, asigura-te că alegi o formulă potrivită pentru starea sa. În plus, dacă bătrânul câine are cerințe alimentare speciale, cum ar fi o dietă fără cereale, asigură-te că te îndrepți spre o formulă care să răspundă acestor nevoi!
  • Ajutor pentru articulații: Mulți câini vârstnici suferă de probleme articulare, cum ar fi artrita, așa că este important să alegi o formulă care să conțină ingrediente care pot ajuta la menținerea sănătății articulațiilor. Există formule care conțin glucozamină și condroitină, care pot fi de folos în a întreține articulațiile câinelui senior, făcându-le sănătoase și suple.
  • Calorii reduse: Câinii seniori sunt de obicei mai puțin activi decât câinii mai tineri și necesită mai puține calorii pentru a-și păstra o greutate sănătoasă. Caută formule de hrană pentru câini seniori care au calorii reduse dacă trebuie să previi obezitatea și alte probleme de sănătate!

Comandă de aici hrană de câini la un preț excelent!

Alegerea hranei potrivite pentru un câine senior este o parte importantă a menținerii companionului sănătos și fericit în ultimii săi ani de viață. Căutând o formulă special concepută pentru câinii în vârstă, care conține ingrediente de înaltă calitate și care să răspundă nevoilor individuale ale animalului tău de companie, te poți asigura că puiul tău primește nutriția de care are nevoie, pe măsură ce îmbătrânește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here