duminică, septembrie 8, 2024
AcasăAgriculturăCredite agricole: investiții pentru dezvoltarea culturilor agricole

Credite agricole: investiții pentru dezvoltarea culturilor agricole

-

Dezvoltarea culturilor agricole, pentru a asigura o bună productivitate, presupune o serie de lucrări care au ca scop pregătirea solului, însămânțarea și plantarea, asigurarea condițiilor propice creșterii, irigarea, fertilizarea și efectuarea de tratamente cu erbicide și fungicide.

Toate acestea sporesc rezistența plantelor și adaptarea lor la schimbările climatice, însă implică resurse financiare care nu sunt întotdeauna la dispoziția fermierilor.

Pentru a face față cu succes provocărilor agriculturii moderne, întreprinzătorii din acest sector economic pot accesa soluții de finanțare pentru fermieri. Creditele specializate pentru agricultori țin cont de specificul activității lor și de ciclurile de producție, având perioade de rambursare avantajoase.

Ce tipuri de credite pot accesa fermierii români pentru culturile agricole?

Pentru că asigurarea unui flux financiar constant este esențială pentru evoluția unei afaceri, iar veniturile sunt condiționate în agricultură de ciclul de producție, creditele pentru fermieri sunt concepute astfel încât să se adapteze perfect nevoilor întreprinzătorilor în domeniu.

- Advertisement -

Input-urile de calitate, utilajele performate, un sol fertil și bine pregătit, instrumente de monitorizare și tratamente aplicate la timp sunt elemente care creează condiții optime pentru dezvoltarea culturilor.

Fermierii pot accesa, de la o instituție financiară nebancară specializată, credite pentru capitalul de lucru, pentru investiții, pentru facilități de scont și factoring și pentru finanțarea proiectelor din fonduri europene.

Cele mai populare soluții de finanțare pentru fermierii din sectorul vegetal

Soluțiile de finanțare pentru fermieri sunt concepute pentru a acoperi nevoi specifice în agricultură, pe sectoare de activitate. Pentru sectorul vegetal, întreprinzătorii pot accesa Creditul AgroInput, destinat lucrărilor de înființare și întreținere a culturilor agricole, indiferent că este vorba despre cultură mare, cultură specială (cartof sau sfeclă de zahăr), pomicultură sau viticultură.

- Advertisement -

Banii obținuți prin credit pot fi utilizați pentru achiziționarea input-urilor agricole – combustibil pentru mașini și utilaje, îngrășăminte și pesticide, dar și pentru orice alte cheltuieli neprevăzute. Unul dintre marile avantaje ale acestei soluții de finanțare este faptul că se poate personaliza în funcție de nevoile fermierului și de perioadele de recoltare la diverse culturi. Astfel se stabilesc și perioadele de rambursare. Sumele contractate se vor rambursa în maximum 365 de zile.

Creditul Flux Constant se adresează fermierilor care au nevoie de o linie de credit care să susțină financiar orice cheltuială neprevăzută din fermă și să optimizeze fluxurile de încasări și cheltuieli, evitând întârzierile.

Creditul Echipat vizează dotarea cu echipamente și modernizarea fermei, prin achiziția de utilaje și mașini agricole. Perioada de creditare este de maximum 84 de luni, iar rambursarea se face în două rate anuale, corelate cu perioadele de recoltare.

Creditul pentru irigații permite investiția în sisteme care vor asigura apa necesară dezvoltării culturilor agricole. Este deosebit de util, mai ales în contextul schimbărilor climatice, în care asistăm la perioade prelungite de secetă. Se oferă până la 90% din valoarea achiziției necesarului pentru irigații – aducțiune apă, punere sub presiune și echipamente de irigat, sumă care va fi rambursată într-o perioadă de până în 5 ani, cu achitare în două rate anuale.

Creditul Farm Tech este destinat modernizării fermei cu echipamente de ultimă generație: drone performante, stații meteo, senzori, echipamente hardware și software și altele.

Prin Creditul Utilaj Instant, fermierii au la dispoziție o soluție de finanțare pentru achiziția rapidă a echipamentelor agricole – tractoare de capacitate mică, semănători, mașini de erbicidat etc., cu scadență la recoltare.

O altă soluție de finanțare agreată de fermierii români este Creditul Euro Plan, pentru susținerea diverselor componente ale proiectelor pe fonduri europene, pentru implementarea și execuția acestora. Se acordă până la 120 de luni, în funcție de proiectul accesat, cu rambursare corelată cu perioadele de recoltare și/sau cu încasarea grantului.

Creditele agricole reprezintă soluții esențiale pentru dezvoltarea culturilor agricole, oferind fermierilor români resursele necesare pentru a susține investiții vitale în pregătirea solului, însămânțare, irigare, fertilizare, aplicarea tratamentelor fitosanitare, precum și în modernizarea fermelor cu echipamente de ultimă generație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -