Cioloş, apel către Opoziţie: „Să ne unim, să redresăm statul! Orbirea a cuprins PSD”

0
2391

Dacian Cioloş, liderul PLUS, face un apel la unitatea Opoziţiei, ca singură soluţie la actuala majoritate PSD-ALDE:

„Devine tot mai clar că nu mai putem aștepta niciun lucru bun de la majoritatea PSD-ALDE.

Nu mai e suficient să stăm doar de pază la asalturile Guvernului asupra justiției, a economiei. Este nevoie de un proiect care să pună forțele politice din Opoziție la lucru împreună, pentru că PSD a confiscat total instrumentele instituționale și nu are nicio dorință să guverneze transparent și în interesul cetățenilor. Am avut o nouă dovadă a orbirii care a cuprins acest partid, incapabil să revină la o conduită etică și onestă în raport cu România.

Situația în care ne aflăm arată clar că nu ne mai putem ascunde în spatele unor probleme politice care ne-au făcut să ne uităm doar în curtea noastră. PLUS se va adresa tuturor forțelor politice care au posibilitatea și dorința de a lucra la proiecte politice alternative. Înainte de a vorbi de coaliții și despre o unire generică a Opoziției, am putea încerca să aflăm care sunt prioritățile politice pe care le resimte fiecare dintre noi, pentru a depăși orice disensiune și pentru a construi o opoziție unită la PSD și la partenerul său, ALDE.

Atrag atenția că suntem datori societății civile din România, care a dat dovadă de un comportament impecabil în ultimii doi ani. Le suntem datori cetățenilor României cu o soluție pentru a redresa situația socio-economică, dar și pentru a spune clar cum vrem să lucrăm împreună să redresăm instituțional Statul, Administrația, Justiția. Le datorăm românilor un comportament politic responsabil.”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here