Avea dreptate Ştefan Mandachi cu al său #şîeu! România ucide pe şosele ca nimeni în Europa!

0
2176

Când Ştefan Mandachi, omul de afaceri sucevean a lansat protestul #şîeu, dedicat construcţiei de autostrăzi în România, puţini au fost cei care au privit cu atenţie la principalul motiv pentru care el a strigat disperat pentru condiţii mai bune de trafic rutier: tragediile rutiere de pe şosele.

Evident că nevoia de autostrăzi are şi un mare impact economic. Multe companii pierd bani din cauza transportului rutier îngreunat de lipsa unei infrastructuri moderne, europene. Dar nu mai puţin e adevărat că impactul acestui dezastru rutier asupra siguranţei pe drumuri este devastator.

Practic, România devine „campioana” Europei în privinţa accidentelor rutiere şi a numărului de victime produse pe drumurile patriei.

Acesta este rezultatul unor guvernări ale corupţiei şi incompetenţei manageriale.

Statistică UE: cea mai mare rată a mortalităţii

România are cea mai mare rată a mortalității rutiere din UE, cu 96 de decese la un milion de locuitori în 2018, aproape dublă față de media europeană de 49 de morți la un milion de locuitori și de aproape cinci ori mai mare decât Norvegia, țara cu cea mai mică rată a mortalității pe șosele – 20 de decese la un milion de locuitori, se arată într-un raport al Consiliului European pentru Siguranța în Transporturi.

Potrivit documentului, în 2018 rata medie a mortalității rutiere în Uniunea Europene a fost de 49 de decese la un milion de locuitori, în scădere față de 2010 când s-a înregistrat o rată a mortalității de 63 de decese la un milion de locuitori. Și în urmă cu nouă ani, tot România conducea în acest funest clasament, înregistrând 117 morți rezultați în urma accidentelor rutiere la un milion de locuitori.

Pentru al doilea an consecutiv, Norvegia este liderul clasamentului, cu cea mai mică rată a mortalității rutiere, 20 de decese la un milion de locuitori. Urmează Elveția și Marea Britanie, cu mai puțin de 27,5 decese rutiere la un milion de locuitori în 2018.

La coada clasamentului citat de G4Media se află România și Bulgaria, cu o rată a mortalității de 96, respectiv 87 de decese la un milion de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here