PSD şi ALDE au declarat deja război UE, prin aruncarea la coş a Raportului MCV şi a Rezoluţiei PE, care pun practic la zid puterea anti-europeană controlată de Dragnea şi Tăriceanu. Aceştia nu doar că au ignorat complet somaţiile UE de a reface legislaţia din justiţie în favoarea românilor, nu a mafiei politice (cum le-a făcut Comisia Iordache), dar merg mai departe cu asaltul final. Vârfuri de lance sunt câteva judecătoare compromise sau legate de politicieni toxici, ajunse în poziţii-cheie la vârful Justiţiei: Lia Savonea, Simona Marcu, Alina Ghica, Oana Schimidt-Hăineală (cea care i-a dat deja câştig de cauză lui Dragnea, recent), Baltag. Toate au fost dovedite în complicităţi fie cu infractori (Cătălin Voicu, acum în puşcărie pentru corupţie), fie cu clanuri penale, fie cu carteluri de tip mafiot (TelDrum), direct sau indirect, prin anturaj de familie sau cumetrii de afaceri.
De aceea, Tudorel Toader ştie că poate conta pe ele în operaţiunea de destructurare a justiţiei indepedente din interior, au dovedit-o de multe ori. Dar ultima sa mare miză este celebra Secţie pentru investigarea magistraţilor, înfiinţată special de PSD-ALDE, care poate da tot sistemul peste cap, aşa cum îşi doresc toţi politicienii care au pe conştiinţă fapte de corupţie. Aici, ministrul Justiţiei are pregătită deja o echipă de şoc formată din oamenii unul şi unul. CV-urile lor îi recomandă ca oamenii şantajabili, slabi sau pur şi simplu dispuşi să „se aibă bine” cu unii ca Dragnea, Tăriceanu, Codrin, Mitralieră, Toader&co.
„Pe lângă Adina Florea, care a declarat deja că nu s-a simţit niciodată indepedentă, o vedem pe dna Iorga Moraru, ea însăşi anchetată penal, pe fostul ei sef, Călin Nistor, singurul procuror DNA care a salutat apariţia Secţiei pentru investigarea magistraţilor, şi Dănuţ Volintiru, care numai ce a închis dosarul „DIPI 2” pe motiv că fapta nu există, în condiţiile în care în primul dosar ajuns în instanţă existau acorduri de recunoaşteri de vinovăţie pe aceleaşi fapte. Este de aşteptat ca fix ce face Inspecţia Judiciară la nivel disciplinar se va întâmpla la nivel penal.
Şi după o anchetă cât mai aspră şi umilitoare, dacă magistratul nu se conformează, va urma judecata, la Secţia Penală a ÎCCJ. De cine va fi ea condusă? De dl Daniel Gradinaru, un apropiat, mâna dreaptă la Curtea de Apel Bucuresti a Liei Savonea.
Împreuna cu dna Savonea, el a decis scoaterea din arest a fraţilor Mararu, implicaţi în atentatul din Vitan în 2012 şi condamnaţi apoi definitiv la 11 ani, respectiv 8 ani de închisoare, pentru instigare la omor calificat.
Un magistrat cu aproape 20 de ani experienţă în sistemul judicar mi-a spus că pentru prima dată în cariera lui îi e frică din cauza arbitrariului şi a influentei politice fără precedent asupra justiţiei care se anunţă. Şi omul e trecut inclusiv prin epoca Stănoiu.
Oana Haineala, venită din Bacău, ani buni feuda lui Viorel Hrebenciuc, a gravitat în zona PSD, fiind în perioda 21 mai 2009 – 04 februarie 2010 consiliera ministrului de Interne PSD, Dan Nica. S-a dus apoi cu puterea, în zona reformistă, a semnat împreuna cu Alina Ghica Protocolul CSM cu SRI, pentru ca apoi să revină alături de PSD, la ministrul Iordache, a fost ceruta consilieră de Carmen Dan la Interne şi e acum la Tudorel Toader.
Dna Savonea şi-a început ascensiunea, spun cei care o cunosc demult, recomandată Rodicăi Stanoiu de Dan Darabont, primarul PSD al Sectorului 6.”, scrie pe ziare.com jurnalista Ioana Ene Dogioiu, specializată în chestiuni de justiţie.
Un popor de 84% bipezi pasivi imbecili comunisti pomanagii merita si trebuie sa dispara cat mai urgent.
Pe tabla asta de sah joaca rusii la greu…..
Popularizatzi chipurile acestor otrepe bolsevice staliniste de judecatori / are nemernice , javre corupte din justitzie , slugoi nemernici ,* inghenunchiatzi in fatza organului …de partid bolsevic PSD , majoritar la hotzie , prin politica * …
Execuția lor ar fi prea blândă!
Măi oameni buni, ce e de făcut. Nu mai suport atâta mârșăvie. Justiția este plătită (mult prea bine) de poporul român că să ne apere de infractori, iar ea se asociază cu ei. Cred că e prea mult de suportat. Eu nu mai pot