„Anchetarea lui Kovesi – o declarație de război explicită a borfașilor care au capturat statul. Dragnea, Tăriceanu, Voiculescu, Ghiţă vor răzbunare”

0
278
Adina Florea. pusă de Tudorel Toader la șefia Secției Speciale, ca să slujească intereselor PSD

Anchetarea Laurei Codruța Koveși confirmă toate îngrijorările exprimate anul trecut de Comisia de la Veneția, avertismentele GRECO și MCV, semnalele de alarma trase de magistrați în legătură cu secția specială de anchetarea a magistraților. La numai trei luni de la înființare (octombrie 2018), secția a executat prima comandă politică pe față, cu scopul evident de a bloca accesul Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Cu această anchetă vădit dirijată politic, guvernul PSD – ALDE mai face un mare pas hotărât către autoritarism. Mai corect spus ar fi către instalarea republicii infractorilor, o lume răsturnată în care furtul este permis, iar o justiție funcțională înseamnă abuz.

Cu utilizarea procurorilor în lupta împotriva adversarilor, PSD și ALDE au mai trecut o linie roșie, după anihilarea justiției. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Dan Voiculescu, Sebastian Ghiță&Co nu s-au mulțumit doar cu paralizarea sistemului, ci doresc răzbunare, contra-ofensivă și utilizarea instituțiilor statului în lupta lor pentru capturarea totală a statului.

Am văzut cu toții în ultimii doi ani cum au folosit jandarmeria în reprimarea violentă a manifestanților la protestul din 10 august, au capturat Curtea Constituțională, Curtea de Conturi, au asmuțit fiscul împotriva presei nealiniate, au călărit structuri din ministerul de interne pentru a-și spiona adversarii etc.

Utilizarea secției speciale în torpilarea adversarilor are semnificații mai mari și mai grave decât la prima vedere. Reprezintă un act brutal de răzbunare, un abuz instituțional flagrant, un derapaj democratic periculos. Este mesajul corupților către cei care i-au anchetat: acum vă anchetăm noi pe voi, vă distrugem, vă hăituim oriunde veți merge, vă facem praf chiar dacă distrugem democrația.

Este încă o execuție exemplară menită să inhibe cele câteva instituții care încă nu acționează la comanda puterii. Este, dacă vreți, încă o declarație de război explicită a borfașilor care au capturat statul.

Cei care au executat acest odios ordin politic vor trebui să răspundă după ce justiția va reveni în matca ei. Până atunci, depinde numai de noi să oprim cumva dezintegrarea României ca stat democratic. Peste patru luni, când România va preda președinția UE, nu vor mai avea nici o limită.

Dan Tăpălagă

(textul complet – pe G4Media.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here