Ambasada SUA somează „Ciuma Roşie”: nu vă atingeţi de ziariştii anticorupţie!

2
825
Hans Klemm, ambasadorul SUA

Ameninţările recente la adresa reporterilor de investigaţie din România nu îşi au locul într-o civilizaţie democratică, arată un comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti, transmis de Ziua Libertăţii Presei.

„Astăzi îi onorăm pe numeroşii jurnalişti şi membri ai presei care şi-au dedicat vieţile, adesea cu mari riscuri, promovării transparenţei şi răspunderii în întreaga lume, inclusiv în România”, precizează ambasada.

„Jurnaliştii de investigaţie profesionişti şi poveştile pe care ei le prezintă societăţii, uneori critice, deloc măgulitoare sau care demască, reprezintă o componentă vitală a unei guvernări democratice şi a succesului economic pentru toate ţările membre NATO, inclusiv România”, punctează Ambasada SUA.

Potrivit reprezentanţilor SUA, „instituţiile de presă responsabile au un rol important în slujirea interesului public”.

Ambasada arată că „stimulând existenţa unei prese libere, cetăţenii şi comunităţile sunt mai bine informaţi, mai activi şi mai implicaţi în procesul decizional politic şi îşi pot trage mai bine guvernul la răspundere”.

„Libertatea de exprimare şi, deopotrivă, statul de drept, egalitatea, umanitatea şi respectul reprezintă fundamentele pe care sunt întemeiate statele democratice. Presa şi independenţa judiciară stau la baza alianţei noastre NATO”, mai punctează misiunea diplomatică, potrivit unui comunicat Agerpres.

Totodată, ambasada îşi reafirmă angajamentul de a sprijini o presă liberă în România şi solidaritatea cu „reporterii români responsabili şi curajoşi”.

„De Ziua Mondială a Libertăţii Presei, ne reînnoim angajamentul faţă de promovarea şi protejarea unei prese libere. Ne exprimăm solidaritatea cu reporterii români responsabili şi curajoşi, care rezistă la presiuni şi ameninţări în Bucureşti şi în diferite judeţe. Promovarea unei prese libere înseamnă că suntem mai puternici împreună, că luăm atitudine pentru dreptul la adevăr şi pentru vieţi mai prospere şi mai sigure”, evidenţiază Ambasada SUA la Bucureşti

2 COMENTARII

  1. Liviu Dragnea va fi istorie după alegerile europarlamentare! Cum a putut fostul ministru al justiției TUDOREL Toader sa stea sub papucul acestui monstru de politician Liviu Dragnea. Ar trebui sa dea mai mukt din el ca ce ne-a spus la o cafea este frecția la picior de lemn!!! Bine ca ai plecat domn ‘ profesor ca va făceați de băcănie !

  2. Liviu Dragnea va fi istorie după alegerile europarlamentare! Cum a putut fostul ministru al justiției TUDOREL Toader sa stea sub papucul acestui monstru de politician Liviu Dragnea. Ar trebui sa dea mai mukt din el ca ce ne-a spus la o cafea este frecția la picior de lemn!!! Bine ca ai plecat domn ‘ profesor ca va făceați de băcănie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here