Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, reafirmă, după două zile, că USR-PLUS trebuie pedepsit pentru retragerea de la guvernare, în caz că se va reface coaliția cu PNL și UDMR.
Dacă nu se reface coaliția, „înseamnă că România are un blestem când vine dreapta la putere”, a mai spus Rareș Bogdan într-un interviu pentru Stiripesurse.ro.
Cu două zile în urmă, el afirmase, la Antena 3, că USR-PLUS „nu va mai primi 5 ministere” dacă se întoarce în Guvern alături de PNL și UDMR (unde, de fapt, avusese 6!), ci vreo „3-4”, pentru că „trebuie să plătească pentru criza pe care a provocat-o”.
Ce a spus Rareș Bogdan la Siripesurse.ro
„Continuarea coaliției cu USR-PLUS, dar cu unele costuri pentru ei”
- La noi, soluția pentru ieșirea din criza politică e simplă: continuarea coaliției cu USR-PLUS, dar cu unele costuri pentru ei, pentru că au provocat, din cauza încăpățânării și a radicalismului, o situație nedorita pentru România, în prag de începere a anului școlar, în plin val patru de pandemie, în pline scumpiri pe energie, pe o situație în care urmează să semnăm PNRR, și blocajul pe care au încercat să-l genereze pe abandonarea zonei rurale în favoarea exclusiv a urbanului, pentru că planul de investiții «Anghel Saligny» este destinat comunelor și Consiliilor Județene. Cam ăsta e contextul în care USR, cu o încăpățânare rar văzută în politică, nu a vrut să schimbe un ministru care a refuzat să dea un aviz, să nu se supună premierului, care nu i-a cerut un răspuns pozitiv sau negativ, ci doar să dea un răspuns, și a preferat să iasă de la guvernare.
„Nu poți să stai în revoluție continuă, ca Che Guevara sau ca Pinochet”
- Noi preferăm ca USR-PLUS să se întoarcă la guvernare, dar nu renunțăm la Florin Cîțu, nu avem niciun motiv. Condiția lor, cu renunțarea la Florin, înseamnă că își doresc să se îndepărteze de guvernare. Nu vreau să cred că ei preferă opoziția, eu sper să gândească rațional, echilibrat, să fie profunzi în analiza lor și să se gândească ce pot să facă pentru țara asta, că nu poți să stai în revoluție continuă, ca Che Guevara sau ca Pinochet. Eu zic să se întoarcă spre guvernare și să începem să livrăm oamenilor care ne-au votat să mergem la guvernare.
- În cazul în care nu vor reveni la sentimente mai bune, noi nu vom părăsi timona, nu vom abandona România și vom continua să guvernăm, în orice condiții.
- Nimeni nu s-a așteptat ca miniștrii USR-PLUS să demisioneze după remanierea lui Stelian Ion. Am crezut în maturitatea lor și am crezut că se gândesc mai mult la ce au de făcut pentru țară decât la această încăpățânare. Aici nu e vorba de un om, e vorba de o țară, de guvernarea unei țări. Adică ce facem cu România, o abandonăm pentru că domnul Stelian Ion a prefarat să nu elibereze un aviz pe care era obligat să-l elibereze și a venit cu explicații fandosite și ridicole că ba nu a fost trimis în original, ba nu a ajuns pe 25, ba nu a ajuns dimineața? Lucrurile astea arată neseriozitate.
„Dacă am avea alegeri în toamna asta, în iarnă sau la primavară, ar fi un dezastru pentru partidele coaliției”
- Noi avem avantajul că nu avem alegeri în toamna asta, respectiv în primăvară. Dacă am avea alegeri în toamna asta, în iarnă sau la primavară, ar fi un dezastru pentru actualele partide ale coaliției, poate cu excepția UDMR, deși și acolo ar avea de tras să obțină 5%.
- Având în vedere că primele alegeri sunt peste 2 ani și 10 luni, avem timp să consolidăm imaginea unei guvernări responsabile, care nu-și bate joc de români, și avem timp să arătăm că această bâlbâială nu caracterizează o guvernare întreagă.
- Eu cunosc foarte bine istoria recentă și eram student când a condus CDR, nu avem cum să nu facem anumite paralelisme, de parcă cineva a scris un scenariu pe care călcăm și noi cum a fost atunci. Eu vreau să cred că am învățat din greșelile trecutului și să înțelegem că doar împreună putem reuși, nu separat.
- Ar fi o imensă eroare din partea noastră, ca lideri ai coaliției, să ne batem joc de șansa și de valul de simpatie pe care am venit. Încă nu e epuizat valul de simpatie, oamenii încă au răbdare și ne solicită să ne maturizăm, să guvernăm și să lăsăm războaiele fratricide, ceea ce înseamnă că au încă disponibilitatea să ne dea cecuri în alb, dar mult timp răbdarea lor nu va mai dura.
„Dacă ei își fac calcule meschine și nu-i interesează ce le livrează alegătorilor, înseamnă că-i desconsideră pe alegătorii lor”
* Nu ne trebuie decât minte. Dacă nu avem minte la noi să înțelegem oportunitatea și ne batem joc de șansa asta, atunci înseamnă că țara asta are pur și simplu un blestem când vine dreapta la putere.
* Vorbele vin și trec, importante sunt faptele. Oamenii ne vor evalua după fapte. Dacă facem kilometri de autostrăzi, dacă modernizăm, dacă radem din birocrație, dacă rezolvăm problemele legate de blocaje, dacă sprijinim primarii să facă investiții locale, atunci lucrurile se schimbă. Dacă nu, atunci suntem niște oameni care nu și-au înțeles menirea în istorie.
* Lumea face politică ca să facă ceva pentru țară, nu pentru a-și face calcule politicianiste meschine. Dacă ei își fac calcule meschine și nu-i interesează ce le livrează alegătorilor, înseamnă că-i desconsideră pe alegătorii lor. Este și o problemă de leadership, orice partid vrea să vină să livreze ceva pentru oamenii care-i dau votul. Repet, noi nu vom părăsi guvernarea.
Rares Bolovan e dus cu pluta. Nu stiu cum se face – ba da, a tunat si i-a adunat – cã toti afonii în politicã s-au adunat în jurul lui Cutsu si fac ei politicã cu japca (a se citi „cu PSD”). Si când te gândesti cã multi vedeau în „echipa câstigãtoare” o miscare proaspãtã, revigorantã a PNL. Înc-o tseapã amarã de la PNL.
Îi mai votez eu p-ãstia unde-a-ntsãrcat mutu iapa…
Așa e, la bolșevici e de neînchipuit să lași ciolanul pe niște principii !
ĂSTA-I MAI GREU DE CAP (se stie asta, demuuuuult!!!), PRIN URMARE PRICEPE MAI GREU: U.S.R.-P.L.U.S. NU VREA SĂ MAI AIBĂ DE-A FACE CU VOI, MĂ, HOȚOMANILOR!!!
Definiția „inteligentului” (Sic!) de tip… „BATISTUȚĂ”: ARE IDEI PUȚINE…, DAR… FIXE!!!