joi, mai 29, 2025
AcasăOpiniiCe ne așteaptă în "colonia franceză". Câteva predicții

Ce ne așteaptă în „colonia franceză”. Câteva predicții

-

Carevasăzică, am devenit colonie franceză încă din seara alegerilor, imediat după victoria lui Nicușor Dan. Asta ne spune propaganda rusă, căreia i-a luat mai puțin de două zile pentru a produce efect în rândul alegătorilor suveraniști dezamăgiți.

Cele câteva montaje-bidon, lansate cu precizie înspre cei care nu înțeleg mobilizarea majorității tăcute la vot, au fost înghițite pe nemestecate de milioanele de români conspiraționiști.

Și cum românul e nu numai poet, dar și mare prevăzător, rețelele sociale s-au umplut de liste despre ce ne așteaptă pe noi, colonizații Franței. Care de care mai fanteziste. Conspirația a atins cote nemaivăzute, la un punct în care nu te mai crucești, mai degrabă îți vine să râzi. 

- Advertisement -

Ei da, toți cetățenii coloniei franceze România vor fi obligați să învețe limba franceză, începând cu cetățeanul George Simion. Cel mai probabil, dictatorul Macron îl va închide la Rahova până va învăța să pronunțe cu rrrrrrrrh, și tot acolo „patriotului” îi va fi predată Revoluția franceză de la 1789, aia cu baia de sânge.

Și nu e totul! Iată ce ne așteaptă, după părerea mea (vă confirm, vin zile grele)!

Mămăliga românească tradițională, aia tăiată cu ața de bunicile noastre, va fi înlocuită prin lege cu bagheta franțuzească. Cei care vor să reziste – să-și facă de pe acum rezerve de mălai!

- Advertisement -

Idem pentru tot ce ține de alimentația românească tradițională: Franța ne va obliga să mâncăm brânzeturile sale, alea cu mucegai și care miros urât, și va interzice telemeaua valahă și cașcavalul din moși-strămoși. Până și nea Gigi va fi obligat să furnizeze camembert la nunți, botezuri, cumetrii. Plăcinta românească și colțunașii vor fi înlocuiți cu macarons și millefeuilles. S-a zis cu noi!

Filosofia va deveni materie obligatorie și probă de bac, indiferent de profilul liceului, după sistemul de educație francez. De altfel, ministrul Daniel David a înscris-o deja subversiv în proiectul său educațional, fără să se consulte cu comisia din Parlament. Va trebui să tocim toți filozofie, aia cu Kant și Socrate, dacă nu v-a plăcut înțelepciunea rusească.

Iubitorii de manele vor fi obligați să fugă din colonia franceză România, unde noi, ceilalți, ne vom plictisi de moarte ascultând Edith Piaf, Charles Aznavour și Yves Montand.

Franțuzii o să ne bage pe gât și Turul Franței, care va porni de la București – asta ca să ne umilească în văzul întregii lumi.

Vom fi sufocați cu emisiuni de cultură la radio si televiziune, după modelul lor, ca să ne îndobitocească. În Franța, cultura este peste tot, omniprezentă. O găsești până și în coșul de gunoi. Ce-or să devină, Doamne-ferește, posturile noastre de televiziune, dacă vor fi obligate să difuzeze cultură?

Uitați-vă că abia s-a instalat dictatura colonială și doamna Alexandrescu de la Realitatea Plus/Minus e deja interzisă pe Facebook!

Vă aduc astăzi o mostră de cultură franceză, ca să înțelegeți cam ce ne așteaptă: un fragment din coloana sonoră a jocului video „Clair Obscur: Expédition 33”.

Clair-Obscur a fost lansat recent de studioul Sandfall Interactive din Montpellier, constituit dintr-un un grup de tineri programatori care se plictiseau în pandemie. Gamerii români cunosc cu siguranță acest joc, care prezintă un univers grafic reușit, înfruntări epice și un punct de plecare original.

În Parisul de la Belle Époque devenit ruină (vedem Turnul Eiffel curbat, Arcul de Triumf rupt în două, clădirile haussmaniene deformate sau prăbușite), un eveniment supranatural are loc în fiecare an: un număr cu două cifre, în ordine descrescătoare, este pictat pe un monolit de către o pictoriță  cu puteri malefice. Toți cei care au vârsta inscripționată pe piatră sunt “șterși” prin fenomenul numit gomaj: dispar într-o ploaie de petale (care descrie moartea).

Expediția 33 trebuie să-i salveze deci pe cei care vor împlini 33 de ani, pentru a nu fi șterși precum cei din generațiile precedente. Mai multe personaje, purtând nume celebre din perioada Belle-Époque, cu costume inspirate din curentul Art-Déco, pleacă în căutarea pictoriței pentru a o distruge, înfruntând obstacolele de pe parcurs.

Aveți aici varianta de trailer beret/marinieră/baghetă, pentru un plus de autoderiziune.

Nu jocul in sine îl supun atenției cititorilor, ci coloana sonoră a acestuia, absolut somptuoasă. Probabil un viitor premiu pentru cel mai bun soundtrack al anului.

Opt ore de muzică în total, semnate de compozitorul francez Lorient Testard împreună cu solista principală, Alice Duport-Percier. Versurile sunt scrise în franceză ori în dialectul occitan, câteodată în engleză ori într-o limbă inventată, derivată din latină sau japoneză.

Iată câteva piese (atenție la a doua, intitulată „Lumière”, care riscă să va răsune în creier pentru mai mult timp!).

Salutare tuturor în „colonia franceză”!

DE ACEEAȘI AUTOARE:

Lupta dacilor cu Soros

4 COMENTARII

  1. Îngrozitor! Bine că ne-ați avertizat în legătură cu ceea ce ni se pregătește. 20 de ani am strâns ban pe ban cu scopul de a vedea ” La Suisse normande”. M-am lămurit, renunț și mai bine fac un weekend la Caracal. Mici, bere, și manele all inclusiv. Zaibăr 5 lei burta.

  2. Nu se pot face predicții cât timp târâturile îmbuibate care își spun magistrați (compicii hoților, ai asasinilor, ai violatorilor etc.) și securiștii infiltrați peste tot sunt liberi. Țară fără viitor, cu cel mai tragic exil și cea mai ticăloasă justiție și cu asasinii din 1989 și progeniturile lor la butoane.

  3. Forma fără fond.Ca un disc sarit aberezi despre propaganda rusa.Terminati cu prostiile astea, pe care alții, mai „naivi”, le cred.Alegerile s-au terminat.Gata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -