miercuri, februarie 5, 2025
AcasăAlegeri 2024A treia nucleară a CCR: alegerile prezidențiale au fost anulate! Vom vota...

A treia nucleară a CCR: alegerile prezidențiale au fost anulate! Vom vota șeful statului în luna martie. Marele beneficiar: Marcel Ciolacu

-

Șocul anului: duminică, 8 decembrie, nu mai mergem la vot, pentru finala prezidențială Elena Lasconi (USR) – Călin Georgescu (independent). Procesul de votare din diaspora, pentru turul 2, va fi oprit chiar astăzi, după ce au votat peste 33.000 de români! Totul, ca urmare a decizie Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale și de a relua procesul electoral de la zero, cu altă listă de candidați.

Premieră absolută în istoria democrației din România: alegerile prezidențiale au fost anulate! Curtea Constiuțională a României (CCR) a decis, în unanimitate, că „anulează întregul proces electoral, cu privire la alegerea Președintelui României”.

Decizia Curții, anunțată la ora 15.00, s-a bazat pe articolul 146, litera f din Constituție, care prevede că CCR ”veghează la respectarea procedurii pentru alegerea Preşedintelui României şi confirmă rezultatele sufragiului”.

Este a treia „nucleară” lansată de Curtea Constituțională în alegerile prezidențiale din 2024.

- Advertisement -

Cele trei nucleare ale CCR în alegerile prezidențiale din 2024

  • 5 octombrie: Diana Șoșoacă a fost eliminată de la alegerile prezidențiale, prin invalidarea candidaturii sale;
  • 28 noiembrie: se dispune renumărarea tuturor voturilor de la turul 1;
  • 6 decembrie: sunt anulate alegerile prezidențiale.

Procesul electoral se reia de la zero și va dura 90 de zile

Procesul electoral pentru alegerea președintelui României va fi reluat în integralitate, de la zero. Guvernul urmează să stabilească un nou calendar, derulat pe 90 de zile, care va cuprinde:

  • constituirea unui nou Birou Electoral Central;
  • strângerea de semnături;
  • depunerea candidaturilor;
  • validarea candidaturlor;
  • campania electorală;
  • turul 1 al alegerilor;
  • validarea rezultatelor din turul 1 al alegerilor;
  • turul 2 al alegerilor;
  • validarea rezultatelor din turul 2 al alegerilor.

Dacă Guvernul va emite Hotărârea de Guvern în următoarele zile, atunci alegerile prezidențiale ar urma să aibă loc în 9/23 martie sau 16/30 martie.

E de așteptat ca putinistul Călin Georgescu, cauza întregului balamuc electoral din cauza susținerii sale masive și ilegale de către Federația Rusă, să nu fie acceptat printre candidații de la alegerile viitoare. Dosarul său de candidatură va putea fi invalidat de Biroul Electoral Central sau de Curtea Constituțională, în caz că individul se va înscrie din nou în cursă. E posibil, însă, ca Georgescu să aibă și mari complicații penale, în următoarele luni.

- Advertisement -

Comunicatul CCR – 6 decembrie 2024

„În ședința din data de 6 decembrie 2024, Curtea Constituțională, în vederea asigurării corectitudinii și legalitățiiprocesului electoral, și-a exercitat atribuția prevăzută de art. 146 lit. f din Constituție și, cu unanimitate de voturi, a hotărât următoarele:

1. În temeiul articolului 146 litera f din Constituție, anulează întregul proces electoral cu privire la alegerea Președintelui României. (…)

2. Procesul electoral pentru alegerea Preşedintelui României va fi reluat în integralitate, Guvernul urmând să stabilească o nouă dată pentru alegerea Preşedintelui României, precum şi un nou program calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare.

3. Prezenta hotărâre este definitivă și general obligatorie, se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, și se aduce la cunoștință publică.”

Totul a fost aruncat în aer de Rusia și de candidatul ei în România, Călin Georgescu

Anularea alegerilor prezidențiale are loc pe fondul desecretizării informațiilor de la serviciile secrete, care au indicat ingerința masivă a Rusiei în alegeri, în favoarea lui Călin Georgescu, care s-a clasat pe primul loc dintre cei 14 candidați, în turul 1, desfășurat pe 24 noiembrie.

Decizia de vineri a CCR a fost luată după ce joi au fost primite patru sesizări, de la: SNSPA, Institutul pentru Studiul Totalitarismului, publicația Calea Europeană și candidatul Cristian Terheș.

Hotărârea vine cu două zile înaintea turul 2 al scrutinului prezidențial, în care au ajuns Călin Georgescu și Elena Lasconi.

În diaspora votează deja. Până la ora 15 (ora României), peste 33.000 de români din străinătate și-au exprimat opțiunea electorală.

Marele beneficiar al acestei decizii este președintele PSD, Marcel Ciolacu, care pe 24 noiembrie s-a clasat doar pe locul 3 și a ratat prezența în finala prezidențială.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

EDITORIALE:

22 COMENTARII

  1. Și pentru că toate trebuiau să poarte un nume li s-a spus AUTORITĂȚI/INSTITUȚII. Care nu și-au făcut sau nu au voit să-și facă datoria. Și atunci întreb: Avem cu cine face adevărata curățenie din ogradă? Căci văd că instituțiile nu sunt în stare să o facă. Alo, se aude români?

  2. Nordis Marcel am auzit ca i-a luat timp sa gaseasca diplomele si chitantele. Daca si-ar mentine candidatura electoratul l-ar bate din nou si desi au declarat ca au invatat ceva din alegerile astea mai mult de 22 % nu are de unde lua. Toate zilele astea Ccr cot la cot cu Psd credeau ca mitingurile pro Europa puteau indirect sa l reabiliteze chiar pe omul simplut din popor fara scoala si meserie. Tebuie sa fim puternici in lupta cu acest Psd.

  3. majotitate in parlament, institutiile sunt pres, musai sa aiba si presedintele!
    Sa-l punem odata pe varan si gata, macar sa facem economie ca s-au pierdut deja 4-5 miliarde, pana in primavara, Argentina va fi sora noastra.

  4. Eu cred că D-zeu îi apără pe romani.
    Ne mai dă o sansă să reflectăm și să ne mai vină mintea la cap.
    Să vedem acum ce face dreapta, se dezmeticește, vine cu un candidat comun.
    Eu unul aș fi votat cu Lasconi dar foarte mulți oameni cu care am vorbit spuneau că nu-i mai interesează, nu pot să voteze între o prostovancă și un diliu.
    Să nu ne facem iluzii, Georgescu ar fi castigat, pesediștii votau cu el, liberalii majoritatea nu votau.
    Usericii ar fi bine sa-i mai acopere gura cucoanei, numai prostie iese din ea.

    • Nejustificat de urat s-a vorbit despre Lasconi. De la vladica pana la opinca toti au vorbit-o de rau. O exigenta care nu a fost aplicata si in cazul candidatilor barbati, unul mai ceva ca celalalt. Cred ca a iesit la iveala conditia reala a femeilor din Romania.
      Doamna Lasconi, pentru ca ati fost atat de puternica si ati ajuns aici pentru mine sunteti castigatoarea acestui tur doi ramas in imaginatia noastra, niciodata desfasurat.
      Am mai spus-o, femeile din Romania mai au de asteptat cel putin un secol ca sa aiba sanse reale sa ajunga lideri. Lasconi a fost un eveniment neprevazut.
      Tinerele poate ca au vazut ce era de vazut. Si nu mai purtati fuste!

      • Nu are nici o legătură una cu alta. Prestația d-nei Lasconi a fost dezamagitoare.
        Chiar săptămana aceasta dicutam cu un prieten care spunea ca nu a fost și nu mai merge la vot. În 2020 votase USR.
        Am încercat eu cu rușii, cu bla bla bla, nimic.
        Mi-a spus că „Georgescu poate să-l aducă pe Putin la mine pe scară dar eu cu Lasconi nu pot să votez. Prea proastă”

        • Nu este vina Elenei Lasconi că majoritatea românilor așteaptă un prinț pe cal alb, fără frică și prihană, care să dea cu mătura în jurul lor și de aceea cad pradă tuturor escrocilor, de la Iliescu la Gerogescu și de la Vadim Tudor la Dan Diaconescu.

          Este însă răspunderea personală a lui Iohannis și a lui Ciolacu – și a fripturiștilor înțepeniți fără merite în înalte funcții publice, în servicii și în afara lor – că, prin guvernarea promiscuă pe care au creat-o și pe care au girat-o, au aruncat electoratul frustrat și temător în brațele agenților de influență ai Rusiei, ceea ce nu s-a mai întîmplat din 1989, de la Iliescu și Militaru.

          După ce USR a fost demonizat pentru că nu s-a agățat, ca ei, de ciolanul guvernării, ce alt fel de vot de protest a mai rămas la dispoziția românilor?

    • Si mie mi se pare corecta ,pentru ca nu cred ca era bine sa asteptam rezultatul turului 2,era prea riscant dupa ce au iesit la iveala aceste informatii grave despre amestevul lui putin in alrgeri,plus declsratia Departamentului de stat al SUA si al secretarului Antony Blinken,care a spus clar cine si-a bagat bocancii in alegerile astea.Au fost semnale si astazi de la UE si cred ca si de la NATO,care se pregatea sa activeze articolul 4 pentru a proteja un aliat.Acum va trebui sa semnam petititiile declic penttu demitwrea lui grebla si anularea si a alegerilor parlamentare,pentru ca di despre astea s-a aratat clar ca rusii au actionat pentru simion,sosoaca si in ultimul moment pentru partidul pot,confectionat clar pentru kremlin georgescu.Azi s-a aflat si de legaturile serioase ale lui georgescu cu partidul neonazist german care e pe val si el si amenintarile neolegionare tot mai grave primite de personalitati culturale si jurnalisti. Asta a fost prea mult.

  5. Intrebare pt. Dl. Cartianu,
    Intreb si eu, asa, ca prostu”, „nucleara” isi are rostu”?
    Ca eu, desi votam Lasconi, mi se cam rascoleau hormonii
    S-o vad, in ie si ilic, sa stea la Cotroceni… pe dric!!!
    Si cum nu vream nici cu Georgescu… nucleara-si are rostu?

    • Exact! In seara asta am auzit un ascultator de a3 ca Ciolacu ne-a salvat, ca tot el a vorbit cu europenii sa creasca pensiile, ca ne-a bagat in Schengen, ca a fost la turci si multumita lui turcul ne lasa sa intram in Turcia cu buletinul, ca si in America vom intra fara viza tot multumita lui.
      E clar, nu mai avem scapare! Lacrima in fata ecranului…
      Speram ca romanii vor alege duminica cu mana si capul lor democratia. Si in cazul in care asta nu se intampla evidentele penale sa descalifice eroarea din nestiinta a electoratului.
      Dar … poate ca in lantul de decizii ce ar fi trebuit luat ulterior erau verigi nesigure. Multi nu stim si probabil nu vom afla vreodata, unii trag speranta ca asta e decizia buna, unii suntem rezervati, toti rasuflam usurati ca s-a amanat verdictul, destinul.
      Da Toni, are legatura. Ma uit la un influencer care a facut terci mintea ascultatorilor lui in pandemie, o face in continuate, convins ca femeia are conditia ei de netrecut si care o trimite badaran la plimbare pe Lasconi.
      Puneti la indoiala tot ceea ce vedeti pe ecran! Zero trust!

  6. Suntem de fapt între 1939-1945. Ne întrebam:Germania sau Rusia? Ne întrebăm!?-Rusia sau USA? Suntem acelaș popor ambiguu și slab, cu aceeași conducători desconsiderați și trădători, neluați în seamă (nici atunci, nici acum) de leaderii Planetei, cu instituții vraiște ș.c.l.
    Ne întrebăm de ce suntem văzuți ca nația de copii de curve? Aș da răspunsul arhitectului german al Palatului Peleș, care a refuzat invitația MS Regele Carol I de a se stabili în România spunându-i acestuia: „În România, Majestate, prea mult pista mo-tii”. Omul era german.

  7. Am ras cu lacrimi cand am citit ca N Coreea “ataca” fratele din sud cu baloane incarcate cu gunoaie. Ce a urmat, fara sa fie o consecinta directa, mai ca s-a lasat cu stare de urgenta. Probabil ca chestia asta a facut ceva valuri financiare acolo fiindca ceva industrie a tehnologiei informatiei este.
    Niste flamanzi inarmati pana in dinti arunca drone de jucarie peste traficul maritim si doborarea lor cu rachete este extrem de scumpa.
    Noi am fost “atacati” de instalstia de beculete cu starter si muzicuta cu cateva melodi a unui pom de Craciun artificial sau pom artificial de Craciun, made in tiktok inteligence. Impotriva asaltului s-a dat o “nucleara” constitutionala. Pierderile financiare sunt iar serioase.
    Activitate de tip butterfly effect eficienta.
    Cine si ce urmeaza?
    Imi impun o detoxifiere de trei zile doar cu Laurel and Hardy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -