Nimeni nu-și dorește să aibă accidente rutiere. Dar de multe ori acestea sunt neprevăzute și aduc mult consum de energie. Fie că vorbim de un accident minor sau unul major, dacă faci pașii corecți poți primi despăgubiri maxime.
Iată tot ceea ce e nevoie să faci în acest caz!
1. Documentează totul!
Dacă vrei să primești suma corectă în cazul unei daune auto, trebuie să aduni dovezi.
Folosește-ți telefonul pentru a face poze clare cu daunele mașinii tale și a celeilalte sau celorlalte vehicule implicate!
Pozează toate detaliile din toate unghiurile, inclusiv condițiile drumului, semnele de circulație și bucățile din mașină deteriorate sau rupte!
Fă-ți notițe cu toate detaliile! Include ora, locația, condițiile meteo și declarațiile celorlalți șoferi sau ale martorilor!
Informațiile de genul te pot scăpa de contestații. Dacă celelalte persoane implicate declară altceva, atunci declarațiile martorilor îți vor susține cazul.
2. Declară accidentul!
După ce ești în siguranță și gândești clar, poți raporta accidentul. Sună la Poliție și raportează chiar dacă este un incident minor! Un raport obiectiv făcut de Poliție reprezintă o probă pe care companiile de asigurări se bazează.
Apoi, anunță compania de asigurări! Oferă toate detaliile și dovezile strânse! Chiar dacă ești de părere că celălalt șofer e de vină, este important să anunți și compania ta de asigurări, pentru a nu avea alte complicații mai târziu.
3. Caută o firma de daune auto care să estimeze daunele!
O firmă de consultanță daune auto profesională te va ajuta să estimezi daunele și să obții compensația corectă. Multe companii de asigurări îți sugerează o firmă de daune auto, dar e mai bine să obții și o estimare de la o firmă cu care știi că și alte persoane au colaborat, pentru a te asigura că primești estimarea potrivită.
Asigură-te că în raport este inclus totul, nu doar daunele exterioare! De multe ori, problemele de la motor sau de la partea electronică nu sunt depistate pe loc și mai apoi vei plăti mai mult pentru repararea lor.
4. Verifică ce este inclus în asigurarea auto!
Pentru a obține despăgubiri maxime, trebuie să știi ce ai inclus în asigurarea auto. Politicile diferă de la o companie la alta în cazul daunelor auto.
Asigurarea standard acoperă de obicei daunele rezultate dintr-un accident cu un alt vehicul sau obiect.
Asigurarea completă include chiar și daunele care nu sunt rezultate dintr-o coliziune, dar poate ți-a fost vandalizată mașina sau condițiile meteo extreme ți-au adus pagube.
Dacă accidentul nu a fost din vina ta, compania de asigurări poate depune plângere împotriva vinovatului. Când celălalt șofer nu este asigurat, firma de asigurări poate să acopere costurile. Întreabă întotdeauna asiguratorul, dacă ai neclarități!
Să obții despăgubiri în cazul accidentelor rutiere nu înseamnă doar să-ți repari mașina, ci să nu rămâi cu o gaură prea mare în buget. Documentează totul și verifică tipul de asigurare auto, pentru a fi convins că primești despăgubirea pe care o meriți! Nu te mulțumi cu puțin, cere-ți drepturile și vei primi despăgubirea maximă pentru mașina ta!
Cine a scris articolul ăsta ,mai bine nu-l scria,că habar n-are cu ce se mănâncă daunele auto.Nu menționează de constatarea amiabilă de accident,care e obligatoriu de completat într-un dosar de daună, termenii folosiți nu au nici o legătură cu subiectul.Sfaturi date de un habarnist către necunoscători .Daca mai publicați articole cu subiectul ăsta consultați un specialist ,că vă faceți de râs.