marți, octombrie 22, 2024
AcasăNewsPropaganda rusă și preoțimea română penetrează după modelul din Moldova. „Părintele“ de...

Propaganda rusă și preoțimea română penetrează după modelul din Moldova. „Părintele“ de la Mănăstirea Zamfira le spune enoriașilor că „Ucraina este cancerul Europei” și laudă „omenia domnului Putin“

-

Momente șocante pentru o turistă ajunsă la celebra Mănăstire Zamfira, din județul Prahova: femeia s-a trezit în mijlocul unei predici halucinante ținute de preotul local, care lăuda „omenia domnului Putin“ și lansa cele mai demente narative ale propagandei rusești despre Ucraina.

Bloggerița Dana Constantin, cunoscută pe rețelele de socializare cu pseudonimul Travelista, a relatat pe Instagram ce i-a fost dat să audă la slujba de la mănăstirea pictată de celebrul pictor Nicolae Grigorescu.

Ea spune: „(…) altfel, picturile excepționale. Săracul Grigorescu nu cred că și-a imaginat ce mizerii vor fi spuse sub ele“.

Preotul le-a trimis enoriașilor pe WhatsApp, după slujbă, un video cu „o dronă rusească, care când vede un soldat ucrainean însetat, pune bomba undeva bine și îi aduce o sticlă de apă. Ce dovadă mai bună de omenia domnului Putin?“.

- Advertisement -

În același timp, bloggerița scrie că preotul le spune oamenilor: „Domnul Zelenski ascunde droguri în camioanele de cereale. Ucraina e cancerul Europei. În Kiev copiii umbră drogați“.

Afirmațiile ar fi fost făcute în cadrul predicii de duminică, la care Dana Constantin a asistat personal. Ea numește discursul ținut de preot „halucinant“.

În fața enoriașilor, „părintele“ a afirmat că lui Zelenski îi plac homosexualii și că la Bruxelles se discută doar cum să-i fie date bombe atomice Ucrainei, ca să atace Moscova.

- Advertisement -

Ironia sorții, observată și de bloggeriță, e că toate aceste minciuni anti-europene, decupate milimetric din propaganda rusească, au fost rostite de un preot ortodox într-o biserică românească monument național care a fost restaurată și recondiționată cu bani europeni!

În țară sunt foarte numeroase cazurile de preoți și călugări care fac propagandă rusească – mulți dintre ei, fără să-și dea măcar seama. Sunt, în general, aceleași personaje care în pandemie îndemnau populația să nu se vaccineze și le spuneau oamenilor că UE e Satana, că vor fi cipați și că totul nu e decât un complot al Ocultei mondiale.

Filonul ortodoxist este intens exploatat de Rusia și în România, la fel cum se întâmplă și în Moldova. Aceleași teme cu homosexualii care vin să fure copiii și cu Europa care e Satana au fost folosite și de preoții ortodocși din Moldova pentru a înspăimânta electoratul înaintea referendumului pentru aderarea la UE. Sute de preoți ortodocși moldoveni au fost duși în Rusia în ultimul an, pentru așa-zise pelerinaje. Rușii s-au îngrijit să le dea transport, cazare și masă gratis, precum și bani, la schimb instruindu-i pe preoți cum să manipuleze enoriașii și să-i întoarcă împotriva UE și a României.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. S-a format Alianța Forțelor de Dreapta: FD – PMP – AD – PNȚMM. Ludovic Orban: „Duceţi-mă în turul 2 şi-l bat pe Ciolacu de-i sună apa-n cap!”

Răzbunarea nebunească a lui Geoană: îl acuză pe un jurnalist că vrea să-l asasineze pe procurorul general al Bulgariei! Ca ultimul bârfaș de mahala, fostul șef al PSD a ventilat o minciună debitată de „Șoșoacă Press de Bulgaria”

Refuzul PSD-PNL de a scoate politrucii de la șefia companiilor de stat face ca România să piardă încă o jumătate de miliard de euro din PNRR!

PSD, PNL și AUR plătesc sute de mii de euro per emisiune la TV! De regulă, televiziunile încearcă să-și înșele publicul, ascunzând faptul că sunt emisiuni cumpărate, ba chiar la suprapreț

4 COMENTARII

  1. Incepand cu primele zile ale lui’90 popimea ortodoxa a fost principAla unealta a Propagandei ptr slugile aduse la putere de KGB , adica ILICI ILESCU, FSN, PDSR, PSD.Acum doar cativa ani in urma intr-un sat din nordul Moldovei la inmormantarea fratelui mamei, popa tapan de beat si jegos ca un porc imi explica ce mare om a fost STALIN avand sub brat cateva carti din anii ’70-’80 primite de la un militian de dinainte si de dupa decembrie ’89 .Carti de VCTudor, Paunescu… care foloseaui la prostirea in continuare a taranilor.Am spus si repet Rusia are ca arme gazele si in Est ORTODOXIA. Nu pricep de ce Romania care are un vocabular cu o limba romanica (una din doar cele 6 tari care are 85% din latina vulgara in vocabular ), este singura tara cu origini latine care este ortodoxa.Ortodoxia este caracteristica doar tarilor slave: Rusia, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Belarus.

  2. Un element uzual din mafiile de securisti care au devalizat bancile si si-au tras averi nesimtite, cei care au distrus tara ca sa se imbuibe ei. E plica tara de ei. asa zisii „patroni” de azi, sobolanii rosii care au fost recrutati inca din scola ca sa devina securistil si turnatori, urmasii asasinilor din 1989, Romania tara fara viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -