marți, octombrie 22, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaCoreea de Nord ar fi trimis deja în Rusia 12.000 de militari,...

Coreea de Nord ar fi trimis deja în Rusia 12.000 de militari, inclusiv trupe de comando, ca să lupte cu Ucraina

-

Coreea de Nord a trimis deja în Rusia, pentru a participa la invadarea Ucrainei, forțe de dimensiunile unui corp de armată, relevă Yonhap, cea mai importantă agenție de știri sud-coreeană. Dacă acest lucru se confirmă, este cea mai gravă escaladare a războiului pornit de Putin în februarie 2022, pentru că asistăm la intrarea în conflict și a altor țări, adică la o extindere a războiului. În același timp, aducerea nord-coreenilor pe front poate să însemne că Putin are probleme mai mari decât se credea cu efectivele armatei sale.

Ar fi vorba de circa 12.000 de militari nord-coreeni trimiși de Kim Jong-un pentru a lupta alături de ruși împotriva ucrainenilor. În rândurile acestora se numără și forțe speciale. Nu doar agenția de știri sud-coreeană Yonhap afirmă acest lucru, ci și spionajul militar ucrainean (GUR).

Participarea unei țări asiatice la invadarea unei țări europene este, de asemenea, o premieră în ultimii 100 de ani.

Deocamdată, americanii spun că n-au o confirmare explicită a prezenței nord-coreenilor pe câmpul de luptă. Nu e clar dacă acest corp de armată a sosit deja în Ucraina sau e pe drum.

- Advertisement -

Pe de altă parte, spionajul sud-coreean spune că ar fi vorba de 1.500 de soldați nord-coreeni trimiși în Rusia pentru „antrenament“, dar că acești soldați vor fi trimiși pe front. Câteva zeci dintre aceștia ar fi fost deja protagoniștii unor evenimente tragicomice. Trimiși să lupte în regiunea Kursk, au încercat să dezerteze. Rușii i-au prins și i-au arestat.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a vorbit despre acest nou pericol și a făcut încă un apel la Occident, să nu ignore evoluția situației: „A apărut o nouă amenințare – alianța malignă dintre Rusia și Coreea de Nord. Sunt recunoscător liderilor și reprezentanților națiunilor care refuză să închidă ochii și să vorbească deschis despre această colaborare periculoasă menită să sporească amploarea războiului. Despre furnizarea de arme din Coreea de Nord către Rusia. Despre modul în care Rusia ar putea răsplăti Phenianul pentru această asistență.

Din păcate, instabilitatea și amenințările ar putea crește semnificativ odată ce Coreea de Nord va învăța tacticile războiului modern. Avem date clare care arată că Rusia primește oameni din Coreea de Nord, iar aceștia nu sunt doar muncitori pentru producție, ci și personal militar. Ne așteptăm la un răspuns adecvat și corect din partea partenerilor noștri în această privință.

- Advertisement -

De fapt, acesta este un alt stat care se alătură războiului împotriva Ucrainei. Toată lumea are ocazia să vadă dovezile – atât prin sateliți, cât și prin înregistrările video care apar deja din Rusia. Această problemă trebuie abordată. Trebuie să răspundem și să contracarăm. Nu putem permite răului să crească.

Dacă lumea rămâne tăcută acum și dacă ne confruntăm cu soldați nord-coreeni pe linia frontului la fel de regulat cum ne apărăm împotriva dronelor, acest lucru nu va aduce beneficii nimănui în această lume și nu va face decât să prelungească acest război. Un război care trebuie încheiat corect și cât mai curând posibil“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. S-a format Alianța Forțelor de Dreapta: FD – PMP – AD – PNȚMM. Ludovic Orban: „Duceţi-mă în turul 2 şi-l bat pe Ciolacu de-i sună apa-n cap!”

Răzbunarea nebunească a lui Geoană: îl acuză pe un jurnalist că vrea să-l asasineze pe procurorul general al Bulgariei! Ca ultimul bârfaș de mahala, fostul șef al PSD a ventilat o minciună debitată de „Șoșoacă Press de Bulgaria”

Refuzul PSD-PNL de a scoate politrucii de la șefia companiilor de stat face ca România să piardă încă o jumătate de miliard de euro din PNRR!

PSD, PNL și AUR plătesc sute de mii de euro per emisiune la TV! De regulă, televiziunile încearcă să-și înșele publicul, ascunzând faptul că sunt emisiuni cumpărate, ba chiar la suprapreț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -