vineri, octombrie 18, 2024
AcasăMass-mediaEmisiune despre și pentru Basarabia: "Un strigăt de peste Prut"

Emisiune despre și pentru Basarabia: „Un strigăt de peste Prut”

-

Sâmbătă, 19 octombrie, la ora 13.00, debutează o nouă emisiune la televiziunea Prima News.

În emisiunea „Un strigăt de peste Prut”, realizatorul Liviu Petrina va aborda teme de mare importanță pentru „România din stânga Prutului” (Republica Moldova) și de mare interes pentru românii de pretutindeni.

Emisiunea va fi difuzată în fiecare sâmbătă între orele 13.00 și 14.00.

Invitatul primei ediții va fi jurnalistul și scriitorul basarabean Alecu Reniță, care are și cetățenia română. Semnatar al Declarației de Independență din 1991, acesta a fost unul dintre promotorii desprinderii Moldovei de sinistra Uniune Sovietică, în urmă cu mai bine de trei decenii. De asemenea, el a militat energic pentru revenirea la alfabetul latin și la limba română.

- Advertisement -

În prezent, Alecu Reniță – autorul volumului „Pe Nistru spre izvoare” – este directorul publicației „Natura”, care apare la Chișinău.

Prima ediție a emisiunii va fi realizată, pe canalul de știri Prima News, chiar în preziua alegerilor prezidențiale din Republica Moldova și a referendumului pentru aderarea la Uninea Europeană a acestei țări (ruptă din trupul României prin odiosul Pact Ribbentrop-Molotov). De altfel, aceasta va fi tema principală a primei emisiuni.

Liviu Petrina a fost secretarul general al PNȚCD la începutul anilor ’90, făcând echipă cu președintele acestui partid istoric, Corneliu Coposu.

- Advertisement -

Anul trecut, Liviu Petrina a lansat propunerea, către autoritățile de la București și Chișinău, să schimbe numele Republicii Moldova în România de Est, pentru a intra în conștiința europeană faptul că există două Românii (așa cum între 1945 și 1990 au existat două Germanii), deci se impune reunificarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -