joi, octombrie 17, 2024
AcasăNewsCristian Ghinea: „Nu există sabotarea Elenei Lasconi în USR! Nebunia a plecat...

Cristian Ghinea: „Nu există sabotarea Elenei Lasconi în USR! Nebunia a plecat de la un domn pe nume Valeriu Nicolae. Se vinde ca un om care știe despre USR. De fapt, nu știe nimic!“

-

Cristian Ghinea, șeful Departamentului de Politici Publice al USR și al doilea candidat al partidului pe lista de Senatori de București, îl acuză pe activistul Valeriu Nicolae că, dintr-o vendetă personală, a lansat un fake-news legat de presupusa sabotare a Elenei Lasconi. Ghinea afirmă că fosta conducere a lipsit de la lansarea candidaturii actualei președinte din motive obiective, iar Valeriu Nicolae a profitat de moment pentru a construi „narative cu personaje reale“, ceea ce „este abject“.

În ultimele săptămâni a luat amploare, în bula USR-istă, zvonul că o parte a partidului, fidelă fostei conduceri, ar sabota-o pe Elena Lasconi în efortul acesteia de a candida la președinția României. Cristian Ghinea (47 de ani) răspunde, într-un interviu pentru Aktual24.ro, că totul e o fabulație pornită de la activistul civic Valeriu Nicolae (53 de ani), fost membru USR care încearcă acum să se răzbune.

Amintind de episoade din trecut, cu scandaluri pornite din partid împotriva lui Dan Barna în 2019, când candida la Președinția României, Ghinea spune că acum USR s-a disciplinat. De când și-a lansat candidatura Lasconi, nu a existat nici măcar o singură declarație din partea liderilor din partid împotriva ei și toate lucrurile pe care noua lideră le-a cerut au fost aprobate.

Cristian Ghinea a terminat săptămâna trecută programul de guvernare al USR pentru 2024-2028, program care prevede reforme majore. „E cel mai reformator și mai îndrăzneț program de guvernare de până acum“, spune Ghinea, care vorbește despre reformarea învățământului, sistemului de sănătate, reforma administrativă, descentralizarea statului, reducerea cheltuielilor bugetare și reducerea masivă a impozitelor pe salarii, mai ales pentru tineri și pentru familiile cu copii.

- Advertisement -

Mai jos, răspunsul lui Ghinea la acuzațiile că ar sabota din umbră campania electorală a Elenei Lasconi.

Cristian Ghinea: „Omul fabulează! Creează narațiuni bazate pe viețile unor oameni. Ceea ce este abject – nu este nici jurnalism, nici activism. Este ceva bazat, practic, pe țăcănealea lui că el trebuie să fie ascultat, trebuie să fie cultivat și, dacă la un moment dat te saturi de tantrumurile lui, îți pune o țintă pe spate“

„(…) Mie mi se pare o nebunie! Și știu exact cum a plecat nebunia, pentru că am fost direct vizat, ca să zic așa. Nebunia a plecat de la un domn pe nume Valeriu Nicolae. Care este o fraudă! Domnul ăsta, de 8 ani, pretinde că este insider în USR, ba e în USR, ba nu e în USR, ba iese, ba candidează împotriva noastră. Se vinde ca un om care știe legat de USR. De fapt, nu știe nimic! El face narațiuni cu personaje reale!

Chiar mă gândeam, la un moment dat, să scriu undeva câte minciuni a scris Valeriu Nicolae! Minciuni dovedit factuale, de la faptul că taică-său lui Drulă este un om bogat, când ăsta le-a lăsat un apartament cu două camere celor doi copii pe care îi are. Ăsta fiind taică-său lui Drulă. De la faptul că eu m-am dus cu un Mercedes, să mă laud la revista «Dilema»… Tâmpenii! Nu am avut niciodată Mercedes! Nici măcar când eram… Nici măcar n-am carnet! De ce aș fi făcut așa ceva? De ce oamenii de la «Dilema» ar fi fost impresionați de un Mercedes? De ce eu, care merg cu trotineta electrică – am avut printre primele trotinete din București – aș fi tipul care se mă laud cu un Mercedes?

- Advertisement -

Adică omul fabulează! Omul creează narațiuni bazate pe viețile unor oameni. Ceea ce este abject, nu este nici jurnalism – care poate fi dovedibil -, nici activism. Este ceva bazat, practic, pe țăcănealea lui că el trebuie să fie ascultat, trebuie să fie cultivat și, dacă la un moment dat te saturi de tantrumurile lui, îți pune o țintă pe spate, tu trebuie să te retragi în politică pentru că așa vrea Valeriu Nicolae. Ăsta este un comportament abuziv, repet…

Se poartă așa pentru că, la un moment dat, i-am zis: «Băi, stop it (oprește-te! – n. red.)! Nu poți să te comporți numai cu tantrumuri, numai cu nervi. Ba ești, ba pleci, ba arunci cu rahat, ba ești cu noi și nu știu ce. Ia o distanță! Ești activist civic, du-te, stai la distanță!». Ei, asta i-am spus la un moment dat noi, grupul care conduceam USR, și de atunci are această obsesie care este complet dezonorabilă.

Și ce este trist este să văd oameni de bună-credință din presă și din societatea civilă care iau de bune aceste narațiuni! Pentru că, atunci când nu știi cum funcționează o mașinărie, iei ce există ca narațiuni publice. Și există narațiunile complet imaginare ale lui Valeriu Nicolae, care de data asta a decis că fosta conducere o sabotează pe Elena Lasconi. Bazat pe… Care era marele argument? Că nu ne-am pus cover la paginile de Facebook. Domnule, n-am avut cover la Facebook nici măcar cu Drulă! L-am sabotat pe Drulă? N-am avut nici cu Barna. L-am sabotat pe Barna? E o țăcăneală! De unde acest criteriu, că toată lumea trebuie să-și pună, ca pinguinii, același cover? Mi-am pus cover cu cartea mea, pe care nu-l mai schimb doi ani! În acest timp lucram cu Elena Lasconi la programul de guvernare! Cum o sabotam? În ce fel?

S-a încercat crearea unei narațiuni bazate pe nimic, că nu am fost la lansarea candidaturii Elenei Lasconi. Drulă era la Timișoara, pentru că el este deputat de Timiș. A fost votat în unanimitate de conferința județeană să deschidă lista de Timiș a partidului. Este în campanie electorală la Timișoara. Coliban a fost prezent, Clotilde a fost prezentă, eu eram aici, lucram la programul de guvernare. M-am gândit: «Bă, mă duc, nu mă duc?». Dacă știam că iese atâta vâlvă, mă duceam! Au fost câteva zeci de parlamentari. În ce fel o sabotează partidul pe Elena, dacă sunt câteva zeci de parlamentari acolo? Ăia care erau prin București sau și-au făcut drum în București! Dacă știam că urmează această discuție, această isterie, OK, mă duceam! Eu am considerat în ziua aia că alea câteva ore sunt valoroase să stau, pentru că era foarte mult de lucru la program, care trebuia să fie livrat chiar a 3-a zi după povestea aia. Și era deja o presiune din spațiul public: «Dar ce propune Elena Lasconi? Ce propune USR? Care e programul de guvernare?».

Elena Lasconi, de când este președinte, nu a avut nicio problemă să treacă deciziile în Biroul Național. De când este președinte Elena Lasconi, nimeni din partid, dintre lideri, nu a vorbit împotriva președintelui, darămite să intre în direct la TV și să semneze scrisori deschise! Da? Deci, nu văd unde este sabotajul! Faptic! Dacă sabotajul înseamnă că nu mi-am pus cover la Facebook și nu am fost cu trotineta până acolo, mi se pare că suntem în ridicol! Suntem într-un serial în care un țăcănit lansează o narațiune și oameni foarte serioși, pe care îi respect, caută disperați, cu lupa, să confirme o narațiune despre care sunt deja convinși. Nu există sabotaj al Elenei Lasconi în USR în acest moment! Și nu aveți, faptic, pe ce să puneți mâna!“

Valeriu Nicolae, fostul USR-ist arătat cu degetul de Cristian Ghinea

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 4+1 membri ai CCR care au hotărât că Ciolacu trebuie să fie președinte fără adversar în turul 2. Curtea face jocul PSD pe față: forțează o finală Ciolacu – Simion, prin eliminarea Dianei Șoșoacă

* VIDEO. S-a format Alianța Forțelor de Dreapta: FD – PMP – AD – PNȚMM. Ludovic Orban: „Duceţi-mă în turul 2 şi-l bat pe Ciolacu de-i sună apa-n cap!”

3 COMENTARII

  1. Ce transformare ireală a avut, în numai opt ani, USR. Pe mine m-au făcut tablou și m-au lăsat mască. Și au pierdut și dramul de rușine ce aparținea marilor partide (vorba vine mari!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -