joi, octombrie 17, 2024
AcasăLumeaVIDEO. Două teatre rusești au luat foc unul după altul. Cel din...

VIDEO. Două teatre rusești au luat foc unul după altul. Cel din Habarovsk a ars în totalitate

-

O catastrofă s-a abătut asupra teatrelor de comedie muzicală din Federația Rusă în primele trei zile ale lunii octombrie. Miercuri a luat foc unul din orașul Ekaterinburg, iar joi a ars efectiv din temelii cel din Habarovsk. Ultimul nu mai poate fi restaurat.

Potrivit comunicatului emis de Ministerul rus al Situațiilor de Urgență, preluat de canalul de Telegram Astra, incendiul de la Teatrul din Habarovsk era extins pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați. Acolo au explodat simultan și patru butelii cu gaz. Astfel, flăcările s-au propagat cu viteză și mai mare.

Cei peste 50 de salvatori de la Habarovsk s-au văzut depășiți de situație. În incinta instituției erau doar trei persoane, așa că ele s-au evacuat singure și cu repeziciune înainte ca întraga clădire să fie distrusă.

Teatrul muzical regional din Habarovsk, situat pe strada Karl Marx nr. 64, fusese fondat în 1926 și găzduia peste 250 de spectacole pe an. Era considerat cel mai mare teatru profesional din regiunea Habarovsk.

- Advertisement -

VIDEO: Dezastrul din Habarovsk

Autoritățile din Habarovsk au găsit imediat vinovații: câțiva muncitori din domeniul construcțiilor care desfășurau lucrări de reabilitare în acea zonă. Forțele de ordine au descins la fața locului, i-au aliniat pe infractori și i-au pus apoi să se deplaseze în șir indian, cu capetele plecate spre dubă. Li s-au întocmit dosare penale și au ajuns cu toții în arest.

Nu se cunoaște deocamdată cauza izbucnirii incendiului, dar se vehiculează mai multe ipoteze: fie o flamă ar fi cuprins bitumul de pe acoperișul clădirii, fie flăcările au pornit de la materialele de construcție îngrămădite chiar lângă teatru, fie de la cabina muncitorilor.

VIDEO: „Vinovații” găsiți de autoritățile ruse

 

- Advertisement -

În cazul incendiului de la Teatrul din Ekaterinburg au fost evacuate circa 100 de persoane. Una dintre ele și-a pierdut viața. Dmitri avea 58 de ani și era angajat al instituției. Cei 36 de pompieri au reușit în final să stingă focul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 4+1 membri ai CCR care au hotărât că Ciolacu trebuie să fie președinte fără adversar în turul 2. Curtea face jocul PSD pe față: forțează o finală Ciolacu – Simion, prin eliminarea Dianei Șoșoacă

* VIDEO. S-a format Alianța Forțelor de Dreapta: FD – PMP – AD – PNȚMM. Ludovic Orban: „Duceţi-mă în turul 2 şi-l bat pe Ciolacu de-i sună apa-n cap!”

1 COMENTARIU

  1. Cei peste 50 de salvatori (sugerez: pompieri) de la Habarovsk s-au văzut …
    …trei persoane, așa că ele s-au evacuat (sugerez: au ieșit,… au reusit să iasă) singure și cu repeziciune (sugerez: foarte repede, in scurt timp ) înainte ca întraga clădire să fie distrusă.
    NB
    Inteleg că se folosește Google Translate, dar puțină „tentă personală” (sau doar „mai pe românește”) nu ar strica.
    Altfel, urmăresc cu plăcere acest site, unul dintre puținele neaservite politic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -