vineri, octombrie 18, 2024
AcasăViațaSănătate(P) Dr. Cristian Andrei și sociologul Emma Pendiuc aduc conferința "Drumul Succesului"...

(P) Dr. Cristian Andrei și sociologul Emma Pendiuc aduc conferința „Drumul Succesului” la Râmnicu Vâlcea

-

Pe 11 octombrie, “Conferințele Drumul Succesului”, prima serie de evenimente gratuite din România pentru cadre didactice și părinți, care alătură educația mentală celei nutriționale, va continua la Râmnicu Vâlcea. În Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea, cadrele didactice se vor întâlni cu doctorul neuropsihiatru Cristian Andrei și cu nutriționista Laura Eremia, evenimentul fiind moderat de sociologul Emma Pendiuc.

„Sănătatea mentală, emoțională a copilului și sănătatea fizică a corpului acestuia trebuie văzute ca un tot unitar. Sigur că folosim metode adecvate de tratare și preventive a fiecăruia în parte, dar este necesar să avem o privire holistică asupra ceea ce este cu adevărat omul. O bucățică de energie din marea energie universală, care a luat o formă umană, aici, pe pământ, și este condus de o minte – mintea umană. Când avem această percepție a realității, deja modul în care acționăm se schimbă și vedem rezultate mult mai bune, mult mai rapid. Suntem foarte recunoscători că ideea noastră de a aduce soluții comune, practice, atât din domeniul psiho-emoțional, cât și din cel al nutriției, prinde contur datorită contribuțiilor valoroase ale invitaților noștri, dr. Cristian Andrei și d-na Laura Eremia, cărora le mulțumesc”, a declarat Emma Pendiuc, sociolog și realizator TV.

Evenimentul, la care sunt așteptate peste 350 de cadre didactice, este primul în afara Bucureștiului și este destinat învățământului preșcolar și primar.

Conferința este organizată de ONG-ul „Școala de Film și Televiziune pentru Copii «Micile Vedete»„, fondată de Emma Pendiuc și Ariana Pendiuc.

- Advertisement -

Evenimentul va avea loc în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Casa Corpului Didactic Vâlcea, Inspectoratul Școlar al Municipiului Râmnicu Vâlcea și Institutul Regiunilor Europene. La realizarea evenimentului au pus umărul: Farmaciile Remedia, Tarus Media, Râureni si Aquatique.

Subiectul abordat este unul de mare actualitate. Studiul realizat de Institutul Național de Sănătate Publică în anul 2020, conform protocolului COSI (European Childhood Obesity Surveillance Initiative), arată că 3 din 10 copii cu vârsta de 7–9 ani sunt supraponderali sau suferă de obezitate. Aceste situații sunt tot mai întâlnite și la copiii care încă nu au împlinit 7 ani.

- Advertisement -

Factorii care pot crește riscul de apariție al obezității infantile sunt multipli, cei psihologici fiind adesea ignorați, atrag atenția specialiștii. În anul 2030, potrivit Federației Mondiale a Obezității, numărul copiilor din România cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani care vor suferi de obezitate ar putea atinge pragul de 500.000, în lipsa unui program național de educare în privința nutriției corecte, a practicării sportului și a schimbării mentalităților, în țara unde „un copil gras este un copil sănătos”.

Conferința cu acces gratuit, intitulată „Educația Mentală și Nutrițională a Copilului. Comportamente – cauze și soluții”, desfășurată în Râmnicu Vâlcea pentru cadrele didactice și părinții din învățământul preșcolar și primar, face parte din seria „Conferințele Drumul Succesului”, o campanie amplă de conștientizare asupra sănătătii fizice și mentale a copilului, inițiată de fondatorii Școlii de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”, Emma Pendiuc și Ariana Pendiuc (regizor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -