vineri, septembrie 20, 2024
AcasăNewsPrima eroare majoră de comunicare a Elenei Lasconi: afirmația că nu e...

Prima eroare majoră de comunicare a Elenei Lasconi: afirmația că nu e „o trădătoare” lipită de aceea că „e simplu să pleci din țară”. „Fugara” Ramona Strugariu (REPER) sare la gâtul candidatei USR. Însăși fiica Elenei Lasconi e stabilită în străinătate!

-

Elena Lasconi pare să fi comis prima mare eroare de comunicare de când a intrat în campania pentru alegerile prezidențiale: într-o emisiune de la Antena 3, a declarat că ea nu e o „trădătoare” și că „lucrul cel mai simplu e să pleci din țară”. Afirmația a fost preluată de toată mass-media și interpretată de adversarii politici ca un atac la diaspora. Cea mai vehementă a fost Ramona Strugariu, co-președinta REPER (partidul lui Dacian Cioloș), care i-a trimis Elenei Lasconi și o scrisoare deschisă.

Candidata USR la Președinția României a făcut niște afirmații total neinspirate, pe care Antena 3 și celelalte televiziuni s-au grăbit să le interpreteze ca fiind un atac la românii stabiliți în diaspora. Preocuparea adversarilor politici este să rupă susținerea de care USR se bucură printre românii din străinătate. Elena Lasconi i-a ajutat cu aceste afirmații.

Ea a spus: „Eu am pornit de jos, știu prin ce greutăți trec românii, pentru că am bătut țara asta în lung și-n lat 25 de ani ca jurnalist și am coborât acolo unde politicienii nu coboară, acolo unde-i durere, acolo unde într-o casă nu au ce mânca copiii, unde stau câte 9 sau câte 10 într-o cameră și e greu, e greu. Deci, în momentul ăsta eu cred că românii au ce vota. Nu vreau să mă laud, nu-mi place să vorbesc despre mine și să mă laud și să zic «mamă, cine sunt eu»… Dar chiar sunt de bună-credință, sunt muncitoare, mă înconjor de oameni buni, sunt loială, nu sunt o trădătoare și iubesc țara asta, pentru că cel mai simplu lucru este să-ți iei un bilet și să pleci în altă parte”.

Gafa Elenei Lasconi e cu atât mai surprinzătoare, cu cât – așa cum singură precizează – „singurul meu copil trăieşte în Franţa, fratele meu şi cei şapte nepoţi pe care i-am văzut mai mult pe Skype trăiesc în Australia, am unchi şi mătuşi în Elveţia, prieteni buni în Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii”.

- Advertisement -

Cel mai dur atac a venit din partea unei foste colege de partid, Ramona Strugariu, azi co-președinte REPER (alături de Dragoș Pîslaru), formațiune înființată de Daciaș Cioloș și care a negociat cu USR o alianță, dar discuțiile au eșuat.

Fostă europarlamentară pe lista USR-PLUS (PLUS e fostul partid al lui Cioloș), Ramona Strugariu a scris Facebook un mesaj către Elena Lasconi, în care joacă pe cartea sentimentală pentru a accentua gafa de comunicare a acesteia.

Ulterior, Elena Lasconi a revenit cu precizări și a lăsat de înțeles, fără a o numi direct pe Ramona Strugariu, că aceasta nu e decât o coadă de topor a coaliției PSD-PNL și o interfață „a acestui sistem ticălos“. Lasconi a spus că evenimentele din ultimele zile – atacurile lui Theodor Paleologu și Ramona Strugariu – arată că decizia USR de a refuza alianța cu aceștia a fost corectă.

- Advertisement -

Ramona Strugariu (REPER): „Biletele acelea de avion, cumpărate cu singurul gând de a-mi salva copilul, au fost cea mai grea decizie din viața mea. Nu m-am simțit trădătoare atunci când am plecat, ci m-am simțit responsabilă pentru viața lui”

„Îți scriu cu prietenie și amărăciune, în egală măsură. Îți scriu fără miza bătăliei politice, fără să am în sertar vreo strategie sofisticată, fără vreun gând de a genera o polemică de dragul polemicii.

(…) Îți scriu pentru că ți-am citit afirmațiile legate de diaspora, iar eu sunt unul dintre milioanele de oameni care au plecat în diaspora.

Biletele acelea de avion, cumpărate cu singurul gând de a-mi salva copilul, au fost cea mai grea decizie din viața mea.

Nu m-am simțit trădătoare atunci când am plecat, ci m-am simțit responsabilă pentru viața lui.

Ani la rând am resimțit izolarea și dorul de casă ca pe cea mai insuportabilă și nemeritată poliță de plătit pentru această plecare.

Nu m-am întors, ani la rând, de frică. Frica viscerală că cel pentru care am fost 100% pregătită să fac și să dau orice, ca să supraviețuiască el, va ajunge mai devreme sau mai târziu într-un spital din România, locul acela unde mi s-a spus că nu are nicio șansă și că, dacă vreau să-l salvez pe el, atunci trebuie să plec”.

Elena Lasconi (USR): „Mă întristează astfel de poziţionări ale unor politicieni care în ultimele luni au făcut coadă la sediul nostru pentru a ne ruga să-i acceptăm într-o alianţă politică, prin intermediul căreia să obţină încă o dată sinecuri“

”Am citit cu atenţie interpretările pe care unii politicieni vechi au încercat să le dea unor declaraţii care au fost foarte clare. Am accentuat faptul că nu-mi trădez ţara, cu trimitere la vechii politicieni care au pus interesele de partid şi de grup deasupra intereselor românilor.

Acesta este motivul pentru care avem un sistem politic marcat de corupţie şi proastă guvernare, acesta este motivul pentru care avem cea mai mare inflaţie şi cel mai mare deficit din Uniunea Europeană, acesta este motivul pentru care milioane de români au ales să plece din ţară în căutarea unui trai mai bun pentru ei şi pentru copiii lor.

În acelaşi interviu, am spus foarte clar că diaspora este formată din oameni care îşi iubesc ţara şi că românii care trăiesc în afara graniţelor sunt cel mai mare investitor în economia României.

Diaspora reprezintă cea mai importantă comoară a României, este vorba despre români cu expertiză, cu etica muncii şi pe care dorul de ţară şi de cei dragi i-a făcut să iubească şi mai mult România. Unul dintre motivele care m-au determinat să intru în politică este acela că mulţi dintre cei dragi mie sunt în diaspora.

Singurul meu copil trăieşte în Franţa, fratele meu şi cei şapte nepoţi pe care i-am văzut mai mult pe Skype trăiesc în Australia, am unchi şi mătuşi în Elveţia, prieteni buni în Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

În numeroase mesaje din ultimele luni am spus că-mi doresc ca românii din diaspora să se întoarcă acasă şi să fim împreună, pentru că doar astfel, cu toţii, vom reuşi să reconstruim pe baze solide România.

Mă întristează astfel de poziţionări ale unor politicieni care în ultimele luni au făcut coadă la sediul nostru pentru a ne ruga să-i acceptăm într-o alianţă politică, prin intermediul căreia să obţină încă o dată sinecuri care să le confirme statutul de politician. Acum este mai clar decât oricând că decizia majorităţii absolute a colegilor mei de a nu mai primi în casă astfel de persoane, care folosesc aceleaşi tactici PSD-iste, a fost una corectă.

Politica trebuie făcută cu bună-credinţă şi cu respect faţă de adevăr. Din fericire, românii, din ţară sau din diaspora, sunt prea inteligenţi pentru a fi manipulaţi de astfel de subversiuni specifice campaniilor electorale din anii 90, când manipulările securiştilor lui Iliescu luau locul adevărului.

Cu toţii vom fi în următoarele luni ţinta unor astfel de campanii de dezinformare şi de manipulare. Am însă încredere în inteligenţa românilor, din ţară şi din diaspora.

Am încredere că românii vor înţelege că astfel de acţiuni au ca singur scop păstrarea actualului sistem politic ticălos, care acţionează direct şi prin interpuşi pentru consolidarea lui. Adevărul va triumfa“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

6 COMENTARII

  1. Cand te ia gura pe dinainte si asta cand participi si la o campanie cu miza majora,e greu sa mai repari , mai ales ca nu si-a cerut nici scuze de la cei jigniti..o pun usor,usor langa ciolacu,ca au si cam aceleasi note la bac…ciolacu:”va rog sa nu ma jigniti ,nu sunt moldovean”..?!? Buni candidati ….spectacole televizate cu galagie multa si vorbe goale,dar ce trebuie sa aibe un candidat pentru postul vizat,adica inteligenta,viziune ,plus competente,IOC!!

  2. Si daca nu e o eroare, ci mai degraba o gafa, care arata de fapt ceea ce gandeste cu adevarat?

    Vechiul complex al unor români ( nu al tuturor celor ramasi, bineinteles) fața de cei care au plecat si mai ales au reusit unde au plecat. Un soi de sindrom al salamului cu soia actualizat: eu sunt mai român decât tine pentru ca tu ai plecat din tarisoara. Asta zice doamna, de fapt (ceea ce gandesc multi dintre români, cei care vorbesccu dispret despre “capsunari”, “spalatorii de WC in occident”, “sclavii vestului” etc.

    Pentru mine, doamna Lasconi a vrut sa si-i apropie pe acestia, in elanul populist si patriotard care o chinuie subtil, fara sa realizeze impactul dezastruos. Pentru o profesionista intr-ale comunicarii, cum e o fosta jurnalista, e grav, pentru ca de fapt isi arata neprofesionalismul.

    Nici cu reactia aproape isterica a doamnei Strugariu nu mi-e rusine. In occident inveti masura, discretia, inetalarea emotiilor personale.
    Pacat.

  3. Da, este o gafa. Mai rau e ca vorbele ei vor fi scoase din context si vor fi exploatate la maxim de adversarii politici si unele televiziuni iar unii votanti din diaspora se vor supara, mai ales cei care au bagat-o pe Sosoaca in Parlamentul European. Eu cred ca a vrut sa spuna ca este greu sa stai in tara pentru a lupta cu mafia politica si ca nu tradeaza aceasta lupta pactizand cu cealalta tabara, cum a facut de exemplu PNL sau presedintele Johannis. Dar bineinteles ca adversarii ei vor afirma ca Lasconi ii considera pe toti romanii plecati din tara niste tradatori de patrie. O parte din cei indignati de afirmatiile ei au si uitat vizita lui Mircea Geoana la S.O. VANTU de acum 10 ani si nu-si vor aduce aminte de urarile de sanatate adresate defunctului Rege Mihai. Vor sti ca doamna Lasconi a facut o facultate in care a avut note de 5 (e vorba de o a doua facultate din Deva si nu de prima de la ASE Bucuresti insa amanuntul acesta va fi trecut sub tacere) dar nu vor fi deranjati ca domnul Ciolacu refuza sa-si arate diploma de bacalaureat prin care sa dovedeasca faptul ca examenul l-a luat la 18 si nu la 34 de ani.

  4. o gafa mare, dar cateodata cu Ciuma rosie si galbena pe cap ai sentimentul ucrainenilor ramasi pe front si rezistand chiar daca multi ai lor au trecut frontiera. Daca politicienii sunt rai pentru popor oriunde se afla el trebuie striviti la vot, nu e insa cazul Elenei.

  5. In primul rand nu are ce cauta cu Gadea. Electoratul USR si cei care voteaza Presedintele de dreapta detesta Antenele si acolitii. Sa spere ca acapareaza din electoratul PSD, AUR – nici poveste, doar se incrimineaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -