joi, septembrie 19, 2024
AcasăLumeaAl doilea atentat împotriva lui Trump! Candidatul republican e nevătămat, atacatorul a...

Al doilea atentat împotriva lui Trump! Candidatul republican e nevătămat, atacatorul a fost capturat

-

Un al doilea atentat asupra lui Donald Trump a fost dejucat duminică de FBI, la 9 săptămâni după atacul în care candidatul republican la Președinția SUA a fost rănit la ureche de unul dintre gloanțele trase asupra sa. De data aceasta, Trump a scăpat fără răni, iar atentatorul a fost capturat viu de forțele de ordine.

Încercarea de asasinat asupra fostului președinte al Americii, acum aflat în campanie electorală pentru un al doilea mandat, s-a produs la reședința sa din West Palm Beach, statul Florida, unde Trump are un club de golf.

Agenții Serviciului Secret al SUA care stăteau câteva găuri mai sus de locul unde juca Trump golf au observat țeava unei puști de asalt AK-47 Kalașnikov care ieșea din tufișurile de pe marginea terenului, la circa 400 de metri distanță, descrie Associated Press scena incidentului.

Unul dintre agenți a deschis imediat focul, iar individul care țintea spre Trump și-a aruncat arma și a fugit, s-a aruncat într-un SUV și a demarat în trombă, încercând să scape. În boscheții unde stătuse atentatorul, forțele de securitate au descoperit două rucsacuri, o lunetă pentru arme și o gameră GoPro, a declarat Ric Bradshaw, șeriful comitatului Palm Beach.

- Advertisement -

Cel care se pregătea să-l împuște pe Trump n-a reușit să scape. Dat în urmărire, el a fost interceptat ceva mai târziu de poliția dintr-un comitat vecin și arestat.

Donald Trump a transmis, ceva mai târziu, că este nevătămat și în siguranță.

Scindarea extremă la care a ajuns societatea din Statele Unite este ilustrată inclusiv de aceste incidente fără precedent. Este al doilea atentat asupra candidatului republican la Casa Albă, după ce pe 13 iulie, în timp ce ținea un discurs într-un miting organizat în Butler, Pennsylvania, Trump a fost vizat de mai multe gloanțe trase de un alt atacator. Un noroc incredibil a făcut ca politicianul să-și miște capul exact când asasinul a apăsat pe trăgaci, iar glonțul, în loc să-l nimerească în frunte, i-a rănit urechea. Atentatorul a fost ucis de forțele de ordine după ce a apucat să mai tragă alte 8 focuri, omorând un om și rănind grav alți doi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lăcomia fără sfârșit a PSD-istului Toni Greblă. De la furtul de bani la furtul de voturi. 12.000 de euro pe lună pentru „nababul alegerilor”, care e și „revoluționar”, și mega-pensionar special

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

* Robert Turcescu îi numește „patrioți“ pe șefii MApN care au întârziat livrarea sistemului Patriot către Ucraina. „S-a tras de timp cât s-a putut!“, se bucură rusofilul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -