vineri, septembrie 20, 2024
AcasăNewsA murit Emanoil Savin (PSD), cu două luni înainte de a reveni...

A murit Emanoil Savin (PSD), cu două luni înainte de a reveni ca primar la Bușteni. A făcut infarct pe terenul de fotbal. A fost 12 ani primar și 4 ani senator

-

Deces-șoc în județul Prahova: Emanoil Savin, fost primar PDL/PNL al orașului Bușteni timp de trei mandate (2004–2016) și fost senator PSD (2016-2020), a murit duminică, 4 august, la vârsta de 65 de ani. Pe 9 iunie, el a câștigat un al patrulea mandat de primar în Bușteni, iar în luna octombrie urma să revină la cârma Primăriei din stațiunea prahoveană.

Primarul ales al orașului Bușteni, Emanoil Savin (65 de ani), a murit în urma unui infarct. Informația a fost confirmată de liderul PSD Prahova, Virgiliu-Daniel Nanu (președintele ales al Consiliului Județean Prahova, care l-a detronat pe Iulian Dumitrescu de la PNL), într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Decesul lui Savin a fost confirmat și de Mariana Miu, managerul Spitalului Sinaia.

Ulterior, anunțul decesului a fost făcut și pe pagina de Facebook a fostului senator și primar. Tot acolo sunt oferite informații despre ce va urma: „Pentru a ne putea lua «rămas bun» și a-i aduce un ultim omagiu, trupul neînsuflețit al domnului Emanoil SAVIN va fi depus la Mânăstirea Caraiman, de mâine, 5 august, începând cu orele 13.00, până miercuri, 7 august, ora 12,00, când va avea loc slujba de înmormântare”.

- Advertisement -
Și pe Facebook, Savin se pregătea pentru revenirea la Primărie

A jucat fotbal ca „încălzire” pentru cheful prin care voia să aniverseze 40 de ani de căsnicie

Emanoil Savin a murit în ziua în care aniversa 40 de ani de căsnicie. El era născut pe 6 septembrie 1958. Luna viitoare ar fi împlinit 66 de ani.

Savin a făcut infarct în timpul unui meci de fotbal, pe stadionul din Bușteni. Sportiv în tinerețe (fusese portar de fotbal, printre altele, la Carpați Sinaia), el venise cu mai mulți prieteni „să facă puțină mișcare”, apoi să petreacă alături de aceștia, pentru a sărbători împlinirea a 40 de ani de căsnicie.

Emanoil Savin și soția sa

La un moment dat, s-a prăbușit la pământ și nu s-a mai ridicat. Când a sosit ambulanța din localitate, el se afla în stop cardio-respirator. Medicii au efectuat manevrele de resuscitare, dar n-au avut nicio șansă.

- Advertisement -

Fostul senator a fost transportat cu ambulanța de la Bușteni la spitalul din Sinaia. Protocolul de resuscitare a fost continuat la spital, însă fără rezultat. Medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Se pregătea și preluarea lui de către un elicopter, pentru a fi dus la București, dar medicii l-au declarat iresuscitabil.

Emanoil Savin era cunoscut cu probleme cardiace și urma un tratament de specialitate, la o clinică din București.

12 ani primar PDL/PNL, 4 ani senator PSD

Pe 9 iunie, Emanoil Savin (PSD) a câștigat alegerile locale la Bușteni, cu 37,82%. El a fost urmat de Alexandru Florescu (candidat independent susținut de USR), cu 26,76%, și de primarul în funcție, Mircea Corbu (PNL), cu 23,39%.

Emanoil Savin urma să preia conducerea Primăriei Biușteni în luna octombrie. Până atunci, primar este Mircea Corbu de la PNL.

După decesul lui Savin, la Bușteni vor fi organizate noi alegeri.

Emanoil Savin a mai avut patru mandate în funcții publice (trei de primar și unul de senator), astfel:

  • 2004–2016: primar al orașului Bușteni, județul Prahova (ales pe lista PDL, trecut din 2015 la PNL);
  • 2016–2020: senator de Prahova (ales pe lista PSD).
Emanoil Savin

Traseist politic, avere uriașă, dosar penal

Emanoil Savin a fost un mare traseist politic. El a trecut prin PD, PDL, PNL, PUR, PC, PSD. În 2020, Savin explica pentru Europa Liberă: „Din PNL automat ne-a făcut PDL. Din PDL ne-a făcut PNL, că ne și încurcăm. Din PUR s-a făcut PC, din PD s-a făcut PDL și din PDL s-a făcut PNL. Ăsta mai e traseism? S-au transformat partidele!”.

Emanoil Savin acumulase o avere uriașă, care a născut mari suspiciuni. Schimbarea din 1989 l-a găsit lăcătuș mecanic la întreprinderea MEFIN Sinaia, unde mama sa era bobinatoare. Învârtindu-se în mediul politic tulbure al primelor decenii postcomuniste, a ajuns rapid milionar în dolari, dar și proprietar de hotel în Bușteni (Alexandros – fostă bază BTT, ce aparținea UTC).

Emanoil Savin era cercetat într-un dosar penal pentru tranzacții imobiliare suspecte.

Condoleanțe prahovene dinspre PSD și PNL. Și o poză de pe terenul de fotbal din Bușteni

Primele mesaje de condoleanțe, la adresa lui Emanoil Savin, au venit – prin intermediul Facebook – de la reprezentanții locali ai coaliției de guvernare: Virgiliu-Daniel Nanu (președintele PSD Prahova, președintele ales al Consiliului Județean Prahova) și Vlad Oprea (controversatul primar PNL din Sinaia).

Apoi, mesajele s-au înmulțit. Unul a fost transmis de Emil Drăgănescu, actualul prefect al județului Prahova. Acesta a postat și o fotografie din toamna anului trecut, când i-a dat o diplomă lui Emanoil Savin chiar pe terenul de fotbal pe care fostul primar avea să moară după aproape un an.

Emil Drăgănescu, prefectul județului Prahova: „Dumnezeu să-l ierte! Acum aproape un an îi acordam o diplomă de merit domnului Emanoil Savin! Se întâmpla pe un teren de fotbal, sportul pe care l-a iubit enorm! Condoleanțe familiei și puterea de a trece peste, a scris Drăgănescu”.

Emanoil Savin, premiat anul trecut de prefectul Emil Drăgănescu

Virgiliu-Daniel Nanu (PSD), președintele PSD Prahova: Cu profundă durere, ne luăm rămas-bun de la domnul Emanoil Savin, un om de o valoare inestimabilă pentru comunitatea noastră. Domnul Savin nu a fost doar un primar ales, ci și un prieten drag, un lider dedicat și un model de urmat pentru toți cei care l-au cunoscut. Familiei îndurerate, vă transmit cele mai sincere condoleanțe. În aceste clipe de mare durere, gândurile mele sunt alături de voi, sperând să găsiți alinare și putere. Pierderea sa lasă un gol imens în sufletele noastre și în istoria acestui oraș, pe care l-a slujit cu atâta devotament și iubire. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Vlad Oprea (PNL), primarul orașului Sinaia: „Emanoil Savin, un om care și-a pus amprenta în mod pozitiv asupra oraşului Buşteni, un om permanent optimist, în ciuda şicanelor la care a fost supus, un om generos, alături de oameni, ne-a părăsit astăzi. Am realizat împreună multe proiecte pentru comunităţile noastre, avem atâtea amintiri frumoase alături de Emanoil Savin. Condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l aibă în pază şi să-l odihnească în pace!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încolțit, Pieleanu demisionează de la SNSPA. Foste studente îl indică drept „un prădător sexual mai periculos decât Bulai“. Se cere anchetarea „sondorului“ PSD

VIDEO. Ziua în care Porcul-de-la-catedră a fost zdrobit: făcut de râsul țării, dat afară din facultate, cercetat penal, și-a cerut pensionarea. Abuzurile sexuale scârboase ale prof. univ. dr. Alfred Bulai. De mulți ani le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui și le amenința cu „șarpele”

VIDEO. „Socialiștii de caviar“: Grindeanu, filmat când își ascundea ceasul scump în buzunar, înainte de filmare. „Îl am de mult, are încuietoarea stricată!“

Ciolacu s-a dat de gol: deficitul bugetar al României pe 2024 va fi de peste 8%, și nu de 5%! Aritmetica l-a doborât pe impostorul mincinos

„Noul Caritas“, în centrul Capitalei: sute de fraieri stau la coadă pentru a se înscrie la „apartamentele de 35.000 de euro fără dobândă“ promise de George Simion și AUR

* Sistemul petrece la ziua lui Tucă: Geoană, Ciolacu, Ponta, Dungaciu… Conspiraționiști, rusofili și prieteni ai Chinei

Articolul precedent
Articolul următor

2 COMENTARII

  1. Nu de moarte bună trebuie să moară bolșevicii ci de moarte „in corpore” produsă de revoltă populară. Cum ne învăța de altfel și Petre Țuțea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -